torsdag 1 januari 2009

Jaså, Sverigedemokraterna är inte rasistiska?

Sverigedemokrater har en underlig förmåga att betrakta även de bästa händelserna som något negativt. Idag ondgör sig "Sverigedemokratiska bloggen Dragan med vänner!" över att årets förstfödda inte längre döps till Per, Sven eller Nils utan till utländskt klingande namn. Dragan Klaric hänvisar till dessa artiklar i Kristianstadsbladet och Helsingborgs Dagblad och ställer frågan "Hur tror ni det kommer att se ut i en snar framtid när det bara föds Muhammeds och Ahmeds? När svensken blir en minoritet i sitt eget land! Vem ska då försörja denna enorma mängd av massinvandrade människor från främmande länder?"

Klaric förutsätter att människor inte kan försörja sig bara därför att de har utländska namn eller är av utländsk härkomst. Trots det obehag man känner inför sådana tankar blir det samtidigt komiskt att den fördomen även innefattar honom själv.

Även om denna "Sverigedemokratiska" blogg inte är SD:s officiella kan den knappast anses vara fristående från Sverigedemokraterna. Klaric står nära bl.a. SD:s partisekreterare Björn Söder och kallar bloggen Sverigedemokratisk med SD:s goda minne. Åsikter som av taktiska skäl inte uttalas av SD officiellt kanaliseras istället via denna och andra främlingsfientliga bloggar.

Den som tror att man inte kan försörja sig bara för att man har utländsk härkomst kan läsa om Invandring - intäkter och kostnader i vårt bibliotek.

Lars Persson

19 kommentarer:

 1. Bra skrivet!

  Visst är Sverigedemokraterna främlingsfientliga!

  Otroligt äckligt att läsa vad Dragan skriver på sin SD-blogg!

  De borde skämmas!

  SvaraRadera
 2. Gott om patetiska människor i Sverige som inte ser skogen för alla träd! Hur skulle det vara om ni drog ut huvudet ur baken och insåg att jag är invandrare, det vill säga en utlänning som har en helt annan åsikt kring massinvandringen än vad ni tycks ha! Men samtidigt så kan jag inte låta bli att skratta åt er, för ni är ta mig fan mer patetiska än vad jag trodde att någon kunde bli. Även om detta är en lite skitblogg med minimalt av besökare så tackar jag för den publicitet ni ger min blogg ;)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är äckligt att främlingsfientliga som denna Dragan får fritt skriva och säga vad de vill.

  Deras ord sårar, skadar och mördar oskyldiga.

  Yttrandefriheten borde begränsas kraftigt för rasister! :/

  Kan man inte göra lag på att sverigedemokratrasister måste öppet visa att de tillhör sd, så att man inte riskerar att beblanda sig med sådant mänskligt avskum?

  SvaraRadera
 4. Dragan Klaric,
  det skulle inte förvåna mig om du snart får en erinran från SD:s partiledning. Inte för att de skulle ha en annan åsikt än du utan för att du otaktiskt visar vilken människosyn SD verkligen står för.
  Lars Persson

  SvaraRadera
 5. Sverigedemokraternas stora problem ända sedan partigrundandet på 1980-talet är oförmågan att stöta ifrån sig partiskadliga extremister, kufar och etniska krigare.

  Idag ser vi hur en kille som Dragan kan vara organisatör i lokalavdelningen SD Helsingborg, partifilmare för partiorganet SD Kuriren och medarbetare till partiets grå eminens Björn Söder. Hade Dragan tillhört något av riksdagspartierna torde han snabbare än ögat ha åkt ut; just denna politiska fingertoppskänsla är vad som hållit de sju stora kvar i riksdagen.

  Men så här i elfte timmen före EU-valet dras ändå nätet åt kring Dragan. Hans närmaste man i bloggosfären, Kjell Ek i Jönköping, har ju nyligen tvingats bort från partiet sedan han börjat polisanmäla sin egen partiledning på grund av diverse brottspåståenden.

  SvaraRadera
 6. Är det "rasistiskt" att inte vilja bli en etnisk minoritet i sitt eget land? I så fall är jag och väldigt många andra svenskar med mig "rasister".

  SvaraRadera
 7. "även de bästa händelserna som något negativt"

  Enligt dig är det alltså "bästa händelse" att barn inte längre får svenska namn, i Sverige. Men ok, då har du tagit ställning till att det är bra, och Dragan till att det är dåligt. Vad är då ditt problem? Att någon inte tycker som du?

  Förnamnen i sig är förstås inte så mycket att haka upp sig på, och det är heller inte vad Dragan gör, utan han riktar sig ju på att det är symptom på ett större problem: Svenskarna blir allt färre - i sitt eget hemland. Så är det tyvärr även om man, som vi sverigedemokrater, räknar assimilerade invandrare som svenskar.

  Fångade detta från din bloggpres:
  ""Vi i Sverige" är partipolitiskt obunden."

  Den här bloggen är lika partipolitiskt obunden som Vänsterpartiet.

  SvaraRadera
 8. Patrik,
  Att ett barn föds är en av de bästa händelserna.
  Det jag vänder mig mest mot i Dragans inlägg är att han förutsätter att man inte kan försörja sig om man har ett utländskt namn eller är av utländsk härkomst.
  Svenskarna blir inte färre i sitt hemland. De som föds i Sverige blir i många fall svenskar.
  "Vi i Sverige" är en partipolitiskt obunden blogg. Det betyder inte att vi inte sysslar med politik men vi kritiserar alla partier efter förtjänst. Hittills har vi förutom Sverigedemokraterna kritiserat även moderaterna och Socialdemokraterna. Men vi kritiserar Sverigedemokraterna mest eftersom de förtjänar det mest.
  Lars Persson

  SvaraRadera
 9. Dragan har själv försvarat sig här på bloggen, trots att dina åsiktsfränder ville tysta honom. Det får egentligen räcka. Det är alltid möjligt att missuppfatta vad någon skriver, om viljan är tillräckligt stor, inte sant?

  Skilj på "Svensk" som juridiskt begrepp och "Svensk" som etniskt/kulturellt begrepp. Med dagens kravlösa lagar kan utlänningar få svenska medborgarskap utan minsta motkrav. De behöver inte ens kunna svenska. Det går alldeles utmärkt att bli svensk medborgare, trots att ingen betraktar en som svensk och trots att man själv inte betraktar sig som svensk. Etniskt relaterad segregation och utanförskap ökar, för att uttrycka det någorlunda politiskt korrekt. Andelen etniska svenskar minskar, för att tala klarspråk.

  "Men vi kritiserar Sverigedemokraterna mest eftersom de förtjänar det mest."

  Då är ni (och bloggen) ju i klarspråk inte partipolitiskt obundna. Bra att det blev klartgjort iaf.

  SvaraRadera
 10. Naturligtvis har denne Dragan ett försprång i denna diskussion eftersom han själv är av utländsk härkomst. Det gör emellertid inte att han har rätt. Han sitter ju redan i det svenska glashuset (av den enkla anledningen att hans snälla föräldrar tog honom till Sverige när han blott var11 månader gammal. Han har således inte ens valt det själv) och känner tydligen ingen sympati med andra invandrare som skulle bli hjälpta av att komma till Sverige. Hans val, hans huvudvärk... Själv tycker jag mest att det är tragiskt att se en människa bli så grundlurad att han sprider dum-propaganda för ett parti som vill stoppa människor i nöd att komma till tryggheten i Sverige!

  Sverigedemokraterna är inget annat än ett rasistparti som bytt den bruna skjortan mot en mörk kostym. En man med invandrarbakgrund som sympatiserar med ett sådant parti är inget annat än en svikare!

  Tiderna förändras, och trenderna med dom. Att gnälla om att valet av namn till våra barn plötsligt får en mer exotisk karaktär är trams! Även om trenderna går mot mer arabklingande namn så hindrar det inte Dragan från att döpa sin son till Sven! Be my guest!

  Dragan kanske borde 1) kolla upp betydelsen av ordet "patetisk" och passa sig för att använda det överhuvudtaget då han är rätt ensam i populationen över 15 år att använda sig av detta uttryck, samt 2) inse att han i högsta grad är delaktig och (om än ofrivilligt) bidragande till den "mångkulturella fantasi" han beskriver i sin presentation. Det är för övrigt ingen fantasi, utan en helt fantastisk verklighet som jag välkomnar mer än något annat!

  Jag är född och uppvuxen i Sverige, och jag ska banne mig döpa min son till Ali eller Mustafa av ren princip!

  SvaraRadera
 11. "Jag är född och uppvuxen i Sverige, och jag ska banne mig döpa min son till Ali eller Mustafa av ren princip!"

  Skjuter du dig inte i foten då och straffar dina egna barn för dina egna principers skull? För du tillhör väl precis dem som ständigt klagar på hur diskriminerade alla med sådana förnamn är av de elaka, rasistiska och fördomsfulla svenskarna, inte sant?

  Rätta mig om jag har fel.

  SvaraRadera
 12. Dragan är förstås inte rasist. Han vill bara inte att svenskar ska bli i minoritet i sitt eget land. Den åsikten delar han med de flesta svenskar.
  Att Europa blir muslimskt inom femtio år hävdar många, bl.a. Churchills sonson. I Sverige beräknas det gå fortare. Tjugo till fyrtio år.

  SvaraRadera
 13. Som jag skrev i en tidigare kommentar så blir svenskar inte en minoritet i sitt land eftersom de som invandrar blir en del av Sverige och den svenska befolkningen.
  Europa och i synnerhet Sverige kommer inte att bli muslimskt utan sekulariserat.

  SvaraRadera
 14. Till "Vi i Sverige": Vad är det för rasistiskt eller främlingsfientligt med det som Sverigedemokraterna säger, skriver eller gör i största allmänhet? Inte ett smack! SD är ett nationalistiskt parti, inte ett rasistiskt. Ett bra bevis på att de inte är rasister är t ex att de har invandrare i partiet, t ex en rumänska som innehar en utav de höga posterna i partiet.

  Jag har även en annan blogg också på http://www.metrobloggen.se/Karpstryparn, har skapat den på wordpress eftersom jag där kan skriva om saker som jag inte får skriva om på den på Metrobloggen.

  SvaraRadera
 15. Naturligtvis är det inte bara svenskar som kan vara rasister så att det finns invandrare inom SD är inget "bevis" för att de inte kan vara rasistiska. Jag har i inlägget och tidigare kommentarer beskrivit varför jag tycker att Dragan Klaric's inlägg är rasistiskt.
  Exempel på ett främlingsfientligt drag hos SD är att man vill stoppa all "icke-västlig" invandring, i synnerhet anhöriginvandring. Detta trots att anhöriginvandrare till svenskar är mycket lönsamma för Sverige.

  SvaraRadera
 16. Vad är det som folk inte fattar? Folk pratar om att Sd inte är solidariska.Vad vill man med solidaritet? Man vill naturligtvis hjälpa människor. Vilka hjälper man helst, om man inte räknar med sina egna? De flesta vill hjälpa så många utsatta som möjligt och föredragsvis de som har det svårast. Jag påstår att Sd´s ”rasistiska” idéer skulle hjälpa betydligt fler flyktingar till en bråkdel av det vi lägger på invandring. Det sunda förnuftet säger att en svensk hundring, omsatt i mat och kläder, effektivare hjälper Daouda i Afrika, än som kontanter i fickan på Ahmed i Rosengård.

  SvaraRadera
 17. Vi i Sverige skrev....."svenskar blir inte en minoritet i sitt land eftersom de som invandrar blir en del av Sverige och den svenska befolkningen."

  Om alla kineser byts ut mot holländare med kinesiskt medborgarskap, betyder det då att det finns lika många kineser som innan? Du verkar helt bortse från alla folks unika värde, att världen faktiskt blir fattigare om ett folk försvinner.
  Är alla som bor i Usa indianer eller?

  SvaraRadera
 18. Jamen då kan SD sticka till någon öken och skapa sitt jävla uthopia med bara det "svenska" folket så kan vi se hur hög inavling det blir!

  SvaraRadera
 19. "svenskar blir inte en minoritet i sitt land eftersom de som invandrar blir en del av Sverige och den svenska befolkningen." haha, började faktiskt skratta när jag läste detta!

  SvaraRadera