onsdag 7 januari 2009

Sverigedemokraterna ger mer inavel

På SD-kurirens nätupplaga idag skriver Jens Leandersson, politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Skåne, att Invandring ger fler handikappade. Orsaken, säger Leandersson, är att det är vanligt med giftermål mellan nära släktingar bland invandrare.

Att nära släktskap mellan föräldrar leder till inavel är välkänt inom genetiken sedan många decennier. Däremot är det felaktigt att påstå att giftermål mellan nära släktingar generellt är vanligt bland invandrare bara för att det förekommer i vissa släkter. Likaså är det felaktigt att påstå att invandring ger fler handikappade. Invandring gör ju istället inaveln mindre genom att människor från olika folkgrupper träffas och bildar familj.

I själva verket förespråkar Sverigedemokraterna inavel genom att i sitt principprogram förespråka ett "befolkningsmässigt homogent" samhälle. De vill ha "en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen". Ett konkret exempel på hur de vill åstadkomma detta är att införa en straffavgift på ett prisbasbelopp (42 800 kr år 2009) för svenskar som vill bilda familj med en person från ett annat land (SD:s invandringspolitiska program). Anhöriginvandring från "icke-västliga länder" vill de helt stoppa.

Inom genetiken är heterosis ett välkänt begrepp. Det innebär att en avkomma är mer livskraftig än sina föräldrar. Samma sak ser vi exempel på inom kulturen. Vad skulle den svenska kulturen vara utan influenser utifrån?

Sverigedemokraterna säger sig idémässigt ha inspirerats av bl.a. det förra sekelskiftets svenska nationalkonservatism. Det var en tid när de flesta på sin höjd sökte sig till grannbyn för att finna en partner. Med sådana visioner är det Sverigedemokraterna som kommer att stå för inaveln i Sverige, inte invandrarna.

7 kommentarer:

 1. Att blanda gener ger dom bästa fördelarna.

  Inavel verkar vara vanligt inslag lite överallt.

  Men bakåtsträvande genpools sponsrare finns alltid som inte förstår sig på dom sanna lagarna och evolution.

  SvaraRadera
 2. Precis. Vad skulle den så kallade svenska kulturen vara utan influenser från andra delar av världen. Det är ett faktum att Sverige under alla tider haft invandrare. Vart skulle befolkningen i detta land annars kommit från? Det verkar ibland som att sverigedemokrater och deras fränder tror att svenskar är sprungna från marken...eller?
  Kultur är inte statiskt. Har aldrig varit och kommer aldrig bli. Så det så!

  SvaraRadera
 3. Du anser att om svenskar gifter sig med andra svenskar som SD vill sa ar det inavel, det var minst sagt en underlig slutsats.

  Du ignorerar samtidigt den verkliga inavel som sker inom manga invandrargrupper och dess problem, nasta alla Irakier gifter sig traditionellt med kusinerna tex. Din kommentar ar helt inriktad pa kritik mot SD men du struntar i problemet med inavel och problemet med snart miljontals invandrade analfabeter och kriminella.

  Vafor ar inte de sakerna problematiska?

  Suleiman

  SvaraRadera
 4. "Miljontals invandrade analfabeter och kriminella"? Tala om överdrift! Det finns ca 1,2 miljoner invandrare i Sverige. Redan det visar att ditt påstående är falskt. Bara några procent har någon gång misstänkts för allvarliga brott och bara en liten del är analfabeter. 28% har eftergymnasial utbildning.
  För övrigt står det i inlägget varför SD:s politik främjar inavel.

  SvaraRadera
 5. Kanske en parentes, men det finns ett visst värde i att diskutera släktband bland vissa invandrare. Det som menas med "kusin" i Sverige är inte alls det som menas med ordet i andra delar av världen.

  Vänd på det hela. Skulle det nu vara så att t.ex. Irakier ägnat sig åt renodlad inavel en längre tid skulle det väl finnas bevis för detta i hemlandet? Inte katten sitter det miljontals Irakier i Irak som har handikapp eller andra bestående men från inavel. Det existerar helt enkelt inte. Varför skulle det bli så här?

  Riskerna med en homogen grupp utan influenser utifrån är snarare att den intellektuella förmågan blir handikappad. Samhällsutvecklingen stannar upp, tillväxt hämas, och människor blir fördummade - resten av världen fortsätter längs sin bana.

  SvaraRadera
 6. Detta är trams. För det första, för att undvika inavel så krävs det inte på långa vägar de extremt stora mängder invandrare som Sverige tar emot årligen.

  För det andra så om man ser det ur en kulturell synvinkel, som SD huvudsakligen gör, så har detta inget med SD att göra. SDs huvudinriktning är att invandrare som kommer till Sverige ska anamma den svenska kulturen och levnadsstilen. Det har mig veterligen inget med genetik att göra.

  SvaraRadera
 7. Men vad fan? SD är störda, så är det bara. Vem bryr sig om vad man kommer ifrån egentligen? Så länge man klarar av språket borde väl alla få bo här, skitsamma om de firar jul eller inte.

  Det konstiga är att de allra mörkaste personerna jag känner pratar den renaste svenska som finns. Medans de som är halvsvenska ofta har mycket brytning. Så hudfärgen spelar absolut ingen roll.

  SvaraRadera