onsdag 21 januari 2009

Utlänningslagen ger Lollo rätt att stanna

17-åriga Lollo har tvingats gå under jorden för att undgå utvisning skriver bland annat DN och SvD. Vi har i ett tidigare inlägg visat att det inte finns något hinder i Utlänningslagen för att låta henne stanna. Hur kan det vara så viktigt att utvisa en 17-årig flicka att man inte bryr sig om vad lagen säger? Läs här vad utlänningslagen säger.

8 kommentarer:

 1. Det är ju helt sinnessjukt att hon inte förvarats bättre i väntan på avvisning.
  Hennes fars mordhot har ju svenska myndigheter inte ett smack med att göra. Givetvis kan och bör de kroatiska myndigheterna handha och hjälpa Lollo.
  Sverige kan inte vara hela världens socialkontor och polismyndighet, det säger sig ju självt åtminstone för människor utan hål i huvudet.

  SvaraRadera
 2. Tjejen är både född och uppvuxen i Sverige så självklart skall hon få stanna. Hon är ju svensk, hon har bott i Sverige i hela sitt liv.

  Människor som är födda i Sverige och hunnit bli vuxna skall såklart inte utvisas!

  SvaraRadera
 3. Svenska myndigheter HAR med saken att göra. Svensk lag ska skydda alla som finns i Sverige.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren gäller inte Lollo, utan er blogg och ert arbete med den:
  Tack för att ni finns! Ni behövs! Ni är uppskattade!

  SvaraRadera
 5. Till er som skriver rasistiska kommentarer: Det lönar sig inte för de kommer inte att publiceras.

  SvaraRadera
 6. Det är helt sinnessjukt att Migrationsverket inte följer lagen eller FNs barnkonvention.

  SvaraRadera
 7. Har precis gjort ett jobb om romer (zigenare) på universitetet. Det framkom av mina informanter och även i en rapport av Europakommisionen mot rasism och intolerans att svenska myndigheter diskriminerar romer. Därför blir jag inte förvånad att de behandlar den här tjejen på detta sätt. Det är dock ganska stora skilnader på hur romer behandlas i olika delar av sverige och jag har förstått att de behandlas värst i vårt lands södra del.

  Jag kan bara tolka våra myndigheters agerande i denna fråga som skandalösa. Vart tog barnkonventionen vägen?? Alla beslut som berör barn ska behandlas med utgång från barnperspektiv enligt den konventionen. Har så skett här? För att nämna något av de fel som vi nu begår

  SvaraRadera