tisdag 29 december 2009

Lätt att debattera mot SD för den som har kunskap

Socialdemokraten Andreas Schönström säger i en artikel i Sydsvenskan att Socialdemokraterna inte ska debattera med Sverigedemokraterna. "Risken är att vi förlorar en debatt som ändå aldrig går att vinna", säger han.

Det kan upplevas svårt att bemöta SD:s argument för den som inte har kunskap om invandring och integration. SD kastar ur sig påståenden som kan misstas som fakta, men i verkligheten är det ofta rena påhitt.

SD påstår att människor kommer till Sverige för att leva på välfärdssystemet. Verkligheten är att den vanligaste anledningen att komma till Sverige är att man har make eller maka här. Andra stora grupper är studenter och arbetskraftsinvandrare.

SD påstår att de flesta invandrare är arbetslösa. I verkligheten arbetar majoriteten av invandrarna och räknat på alla åldrar arbetar lika stor andel invandrare som infödda.

SD påstår att invandringen kostar. Verkligheten är att invandrarhushåll betalar mer till samhället än de får tillbaka i transfereringar.

Debattera mot Sverigedemokraterna men läs först på, t.ex. här:

Invandring - sysselsättning och samhällsekonomi
Vilka invandrar till Sverige?
Utbildning hos invandrare

7 kommentarer:

 1. ca 50-60% av invandrarna har ett arbete. Enligt ESO-rapporten måste 70% ha jobb för att det ska ens gå jämnt ut.

  SvaraRadera
 2. vadå debattera? ska ni börja att konversera med den del av svenska befolkningen som vill bevara sverige(svenkst). De Röda har en förmåga att inte vilja bevara varken det ena eller det andra.
  allt (det gamla antika och vackra) rasar ihop ( i IKEAS namn). Så där speciellt BLÅ är ju inte heller SD men ändå, jag finner det hela rikígt komiskt. Det luktar rikigt 40 tal om det hela.

  SvaraRadera
 3. Mona Sahlin sade " det är svårt att debattera med Åkesson, han kommer bara med en massa siffror och fakta"
  Själv presterar hon endast enfaldigt dagispladder

  SvaraRadera
 4. Tror du själv på det du skriver?

  SvaraRadera
 5. Anonym 11:48,
  Ja, hälften av invandrarna jobbar - räknat på alla åldrar 0-100 år. Och hur stor andel av infödda svenskar i samma åldersgrupp jobbar? Jo hälften.

  SvaraRadera
 6. Dallas-Svensk ingen socialdemokrat29 december 2009 19:16

  Det är inte konstigt att så många invandrare har arbete, När vi betalar upp till 75% av löne av vår skattepeng,men fan inte en krona till våra Svenska ungdomar. Det är snedvridigt.Mvh Dallas/ Svensk men INGEN socialdemokrat.

  SvaraRadera
 7. ViS ditt påstående 18:27 var ett makalöst sätt att ljuga med statistik.
  Är du det du menar att bemöta sd med fakta då råder jag dig att inte ta den debatten.

  SvaraRadera