fredag 11 december 2009

Skånska Dagbladets sverigedemokratiska hatblogg

På Skånska Dagbladets ledarsida dyker då och då upp inlägg som annars bara förekommer på hatbloggar från Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna eller Folkfronten. För en tid sedan använde en av tidningens ledarskribenter, Lars J Eriksson, typisk SD-retorik när han bland annat skrev att "öppnare gränser leder direkt till socialbyråerna". Nu är det Alf Ronnby som luftar sitt muslimhat.


Ronnby tar den extreme Muammar Ghadaffi som exempel på "muslimska maktanspråk" och påstår att Europa utsätts för en invasion av muslimer. Han skriver: "Men när muslimska flickor blir en majoritet i skolan och kräver att alla flickor ska ha huvudduk, då ser vi vilka obehagliga konsekvenser muslimsk kultur kan få."


Har Alf Ronnby helt missat att det är muslimernas frihet att klä sig som man vill som hotas?


Det är groteska vanföreställningar som släpps fram på Skånska Dagbladets ledarsida. Det förminskar sidan till en av de otaliga hatbloggar som finns på internet.


Lars Persson

5 kommentarer:

 1. snälla, när ni är inne och skriver nästa gång, passa på att välja att se kommentarer i ett nytt fönster. en del av oss får fruktansvärd teknikstress om vi måste vänta på att sidan vi läser ska öppnas i ett annat fönster bara för att vi vill läsa eventuella kommentarer.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår inte att människor känner sig så hotade av att det finns en frihet i detta land?

  Är man så osäker på sin egen identitet att man tror att man själv förändras så fort det går en huvudduk bredvid en? Det är ju nästan som när folk trodde man blev homosexuell bara av att en homosexuell befann sig i samma rum.

  Måste vara jobbigt att vara så rädd för allt som sker runt om kring en.

  SvaraRadera
 3. "Frihet betyder inget annat än att man får klara sig själv"

  SvaraRadera
 4. Ronnby påstår i siytt inlägg att Spanien och portugal ingick i det osmanska riket. Fel säger vi som kan vår historia.

  SvaraRadera
 5. Ännu en gång lär de öppet nazistiska organisationerna jubla åt Skånskan och Ronnby. Ronnby är något av en gullegris för nazister som ex. SMR som gärna hyllar hans alster.

  SvaraRadera