söndag 27 december 2009

Lyxcontainer genom Europa?

Fem barn och ungdomar från Afghanistan har tagits om hand av Höglandskyrkan i Sävsjö sedan de dumpats i skogen av människosmugglare, uppger Sveriges Radio Jönköping. De har varit instängda i ett lönnfack i en container under uppskattningsvis 18 dygn och bara släppts ut på nätterna för att få mat.

Är det någon förnuftig människa som tror att man genomgår sådana strapatser och risker utan att ha välgrundad anledning att fly? Pöbeln fortsätter att tala om bidragsturism men det är just det som är kännetecknande för pöbeln att man inte låter sig påverkas av fakta eller av någon utanför den egna gruppen.

Fler länkar: DN, SvD, Aftonbladet, Expressen, Barometern, HD, SDS, GP

27 kommentarer:

 1. Är det någon förnuftig människa som tror att man genomgår sådana strapatser och risker, och utan ID-handlingar och pass, med en välgrundad anledning till att få asyl????????????????????????

  SvaraRadera
 2. Hur vet någon vad som är sant?

  SvaraRadera
 3. Naturligtvis har man en välgrundad anledning att betala flyktingsmugglaren 10000 USD för att ta sig till Sverige. Anledningen är att man söker ett bättre liv. Tror du att dessa pojkar själva har 10000 dollar att betala eller finns månne en släkt som samlat ihop pengarna?
  Några frågor inställer sig:
  Är fattigdom ett skäl att få stanna i Sverige och ta hit sina släktingar? Ska Sverige ta hand om alla världens fattiga? Slutligen, ska vi verkligen låta människosmugglare diktera vilka vi hjälper?

  SvaraRadera
 4. Anonym 16:37,
  Det finns 100-tals miljoner fattiga i världen. De allra flesta flyr inte. De ensamkommande ungdomar som kommer till Sverige kommer huvudsakligen från Afghanistan och Somalia. Om du inte visste det så råder krigsliknande tillstånd i de länderna. Det är därför de flyr, inte på grund av fattigdom.

  Man måste hjälpa människor i sin närhet. Om någon framför dig får en hjärtinfarkt, låter du då bli att ringa efter ambulans därför att du inte kan hjälpa alla?

  SvaraRadera
 5. Vem tror att "14-åringar" själva tar initiativet till en sådan resa eller ens har möjlighet att betala för spektaklet? Det är självklart släkten som skickar iväg ungdomarna för att sedan ha en säker förankring i landet så att de utan större besvär kan flytta till Sverige.

  SvaraRadera
 6. Snacka om ekonomiska flyktingar, sätt dem på
  första/bästa flight tillbaks till Afghanistan.
  Vi har massor av arbetslösa svenska skattebetalare som inte får någon ordentlig
  ekonomisk hjälp.
  Pengar saknas för sjuka och pensionärer, skall
  vi nu också ta det ekonomiska ansvaret för människosmugglarnas inkomstbringande last.

  SvaraRadera
 7. Om jag hade det förjävligt, och om jag kunde fixa pengar så skulle jag fly så fort jag kunde?
  Den som inte gör det är ju faktiskt dum i huvudet!!

  SvaraRadera
 8. Jag kommer att rösta på Mona i nästa val. Hon tycker fattigdom är ett skäl att få stanna i Sverige och ta hit sina släktingar. Hon tycker att Sverige, trots en växande statsskuld på 1 114 852 788 196 kronor, ska ta hand om alla världens fattiga. Sverige har pengarna, jobben, maten och bostäderna till att hjälpa alla utanför Sverige. Det är Nya Socialmoderaterna och dem ska jag rösta på!! / Peter Bergvall, Malmö

  SvaraRadera
 9. De måste väl ha passerat andra EU-länder på sin väg till Sverige...Ska man inte söka asyl i det första landet?

  SvaraRadera
 10. De är 14-18 år gamla och har hela arbetslivet framför sig. Därför innebär det ingen kostnad om de får stanna i Sverige.

  SvaraRadera
 11. Att någon har råd att betala flyktingsmugglare visar ju att de inte flyr på grund av fattigdom.

  SvaraRadera
 12. De här herrarna kommer från Calaislägret, det vimlar av afghaner som försöker smita in i UK via färjorna, därav fungerande mobiltelefon i TV. M.a.o det är bara att skicka tillbaka herrarna med omedelbar verkan till Frankrike.
  Allemand

  SvaraRadera
 13. Titta på bilderna. De är måste vara de äldsta fjortonåringarna i världshistorien, för att inte tala om den som ser ut att vara 35+. Och du "Vi i Sverige" menar du på allvar att de inte behöver utbildning, lära sig svenska o.s.v. innan de kan erjudas de jobb som inte finns åt oss Svenskar?

  SvaraRadera
 14. Anonym 21:24,
  Nu gör du dig dummare än du förmodligen är. Den ende som är 35+ är svensk. De övriga ser ut som typiska 14-18-åringar.
  Menar du att infödda svenskar inte behöver utbildning?
  Om du tror att det inte finns jobb så beror det nog på att du inte har sökt tillräckligt.

  SvaraRadera
 15. Det finns väl medicinska metoder för att åldersbestämma. Varför används inte dessa när folk har slängt sina ID-handlingar? Så slipper vi åldersdiskussionen. Jo, en kille ser ut som 35+. De andra är svårare att avgöra. Kan vara allt mellan 15 och 30 i mina ögon.

  SvaraRadera
 16. Jaha, dessa verkar inte lida någon större nöd ekonomiskt. Nya fina mobiltelefoner, halsband och smycken. Vore bättre att hjälpa människor som verkligen behöver hjälp

  SvaraRadera
 17. Det är märkligt. Ena minuten klagar folk på att de kommer till Sverige för att de är fattiga. Nästa minut är de inte tillräckligt fattiga.

  SvaraRadera
 18. Jag tycker det är något knas med hela historien. Dels de 18 dygnen - låter VÄLDIGT lång tid. Kan uppgiften vara rimlig?

  Dumpad i skogen och går vilse - hittar JÄRNVÄGSSPÅR??

  Dumpad från snöskoter eller vad? :-)
  Om man dumpas efter någon väg - varför lämnar man då vägen¨, går vilse och hittar järnvägsspår?

  1-2 dygn utan bra kläder i vinterkylan??
  utan att förfrysa sig/frysa ihjäl?

  Nä, det är något KNAS med hela historien - även om upprinnelsen till smugglingen är aldrig så tragisk.

  SvaraRadera
 19. Det enda vi vet är att 5 män från Afghanistan har dykt upp i Sverige. De har troligen betalt dyra pengar för att bli hitsmugglade och de verkar ha tillgång till mobiltelefoner. Vi har ingen aning om hur gamla de är, även om åtminstone en av dem ser ut som 35+. Vi vet heller inte om de har flyktingstatus enligt Genevekonventionen, även om pressen redan kallar dem flyktingar. De har med största sannolikhet släktingar i sitt hemland (eller vem ringer de med sina mobiler?), och om de nu tänker hävda att de är under 18 år och behöver behandlas som "barn" så bör de snarast förenas med sina föräldrar eller släktingar i hemlandet, om det inte finns alldeles särskilda hinder för det. "Barn" ska inte vistas utan sina föräldrar i främmande land där man inte ens kan språket. Annars ska deras asylansökningar behandlas på ett korrekt sätt (inklusive ålderskontroll, men det är väl för mycket att hoppas på), och uppfyller de inte asylkraven så ska de utvisas omedelbart så att vi inte får ytterligare tilskott till de som slängt sina pass, populärt kallat papperslösa, även om den korrekta termen är illegala invandrare.

  Det är väl inte svårare än så?

  SvaraRadera
 20. Synd att det inte finns skogar i Danmark!

  SvaraRadera
 21. ….och i en annan del av Sverige, så handlade blåögda och godtrogna migrationsverkshandläggare de ensamkommande skäggabarnens asylansökningar och gav dem givetvis permanent uppehållstillstånd, och någon gång under 2010 så kom hela deras familjer från Afghanistan hit till Svedala, till alla socialisters och liberalers stora lycka…

  SvaraRadera
 22. Sverige är ett rikt land. Vi har råd att låta ungdomarna resa bekvämare när de återförenas med sina släktingar i Afghanistan. De skall slippa färdas i container när de förpassas hem till Centralasien.

  SvaraRadera
 23. Varför flyr de från Afganistan. USA och Sverige är ju på plats med soldater.Och Obama har ju fått fredspriset för sin storartade insats !

  SvaraRadera
 24. Den stora ökning av flyktingbarnen som hela EU har fått del av är beroende av att möjligheten att få stanna är relativt stor.Kostnaden för ensamkommande barn kan bara i Sverige gå på över 2 miljarder kronor i år och ändå bara hjälpa ett litet antal .
  Mycket humanare vore att bygga upp barnhem med utbildning i barnens hemländer.Direktavvisning till dessa barnhem skulle ochså undanröja den inhumana men lönsamma människosmugglingen med de risker de innebär. Barnhemmen i hemländerna naturligtvis kunna hjälpa betydligt fler till samma kostnad som nu.

  SvaraRadera
 25. Deras berättelse börjar redan rämna i kanterna, SJ har synat deras bluffhistoria. http://www.dn.se/nyheter/sverige/afghanska-flyktingars-historia-ifragasatts-1.1020105 Hoppas inte media nu lägger locket på som man brukar göra utan gör ett undantag och återger allt som kommer komma fram i den här soppan.

  SvaraRadera
 26. Hoppsan. Containerhistorien visade sig vara en lögn. Så oväntat ;-) En kille står t.o.m. i TV4 och ljuger rakt upp och ner (om nu inte översättningen är felgjord av TV4). Kan någon förklara hur det fortfarande kan anses fastslaget att de är 14-18 år. Hade de ID-handlingar? Om inte så finns det ingenting som bevisar att de är under 18 år. Ingenting! Det är väl däremot självklart att de har allt att vinna på att framställa sig som under 18, och de har kanske t.o.m. blivit tillsagda att göra det. Svenskar må vara godhjärtade, men många är samtidigt otroligt blåögda och naiva. Är man för snäll så blir man utnyttjad helt enkelt.

  SvaraRadera
 27. Det enda man kan säga efter allt folk skrev är att det är inte invandringen vi behöver fokusera på i sverige utan alla de här okunniga, bortskämda, vita män som hävdar sig att ha äga landet. Jag skulle vilja se ett invandrarparti i sverige som skulle demonstrera genom att uppmuntra alla invandrare som gör skit jobb att inte arbeta på en vecka eller så..så att ni svenska pojkarna-som inte klarar sig med farsanskassa plus csn plus fina extra kontorjobb-skulle kunna förstå varför det är viktigt med invandrare i sverige. Vakna upp nu--vi alla är faktiskt människor!!

  SvaraRadera