måndag 28 december 2009

Minusröster skulle hålla rasismen borta

I valen till riksdag och andra beslutande församlingar röstar vi på det parti vi tycker bäst om, även om vi inte är överförtjusta i något av dem. Om man kunde välja att istället lägga en minusröst på det parti man tycker sämst om och som man absolut inte vill ska få något inflytande så hade Sverigedemokraterna snabbt utraderats från alla kommunfullmäktige och inte haft en chans att komma in i Riksdagen.

Jimmie Åkessons artikel i Aftonbladet i höstas gav kanske någon promille fler röster till SD men gjorde också att de flesta fick upp ögonen för att det är ett parti som värderar människor efter härkomst. Alla riksdagspartier har deklarerat att de inte kommer att regera tillsammans med SD. Den uppfattningen delas av svenska folket. Enligt Sifo vill 87 procent inte att en minoritetsregering ska samarbeta med SD. Sverigedemokraterna är det i särklass mest avskydda partiet av de som har chans att ta riksdagsplatser 2010.

Lars Persson

Länkar: SvD, DN, SDS, GP, HD, SkD

7 kommentarer:

 1. Kul idé med minusröster, då skulle vi kunna rösta ut Sverigehatarna (v) och (s), så att Sverige älskarna SD skulle kunna ta över och rädda landet från underkastelese.

  SvaraRadera
 2. Haha, vilken puckad idé!

  SvaraRadera
 3. Hela den sociala trygghetssektorn håller på att implodera när område efter område utsätts för hårda besparingar medan migrationspolitiken är skyddad mot all ekonomisk granskning.

  SvaraRadera
 4. Det skulle nog ändå inte gå med tanke på att det bara är drygt tre procent som röstar på SD.

  SvaraRadera
 5. Det finns ingen hejd på olika (o)demokratiska förslag för att komma åt SD, "minusröster"...

  Varför inte bekänna kulör Lars Persson och i sann kommissariestil föreslå förbud mot SD och samtidigt förbjuda alla andra partier förutom det "rätta"?

  SvaraRadera
 6. Vad är så särskilt odemokratiskt med detta förslag, peerpede? Självklart innebär detta också att tex sverigedemokrater och moderater kan rösta bort vänsterpartiet, något jag gissar på att moderater faktiskt hellre hade gjort än röstat bort SD.

  Det är lustigt hur allt som inte är att faktiskt hjälpa SD är att vara odemokratisk. Till skillnad från övriga partier så ska SD visst vara förskonat från alls sorts kritik och från att bli motarbetade...

  SvaraRadera
 7. campkent > Oliktänkare har aldrig varit uppskattade av er, så ni vill ha nya lagar/metoder/sätt att hindra de som tänker emot er.

  SvaraRadera