fredag 8 oktober 2010

För sent att ångra sig

Många av de som röstade på SD har ångrat sig redan några dagar efter valet. Det tyder Expressens/Demoskops mätning på där SD rasar under riksdagsspärren till 3,4 procent. Det är 2,3 procent lägre än valresultatet och 1,7 procent lägre än Demoskops mätning 15 september. Kanske har Sverigedemokraternas omogna uppträde i Storkyrkan bidragit till att många fått upp ögonen.

Det är dock lite sent att ångra sig. Nu får vi försörja ett stort antal Sverigedemokrater i fyra år, såvida det inte blir nyval. Jimmie Åkesson tror att de ska öka fram till nästa val. Om övriga partier och media gör det de skulle gjort redan innan valet, nämligen bemöta Sverigedemokraternas felaktiga påståenden med fakta, så kommer SD att sjunka ännu mer.

Det är mycket få som har granskat och bemött Sverigedemokraternas påståenden om invandrare. När SD:s ständige vapendragare Gunnar Sandelin radade upp ett antal myter om invandrare i Svenska Dagbladets Brännpunkt häromdagen bemötte vi varje punkt på hans lista. Vi har sedan dess idiotförklarats av SD-anhängare. Men idag skriver Petter Hojem, migrationssamordnare på Fores, samma sak i SvD. Fores driver sedan några månader tillbaka informationssajten migrationsinfo.se. Förhoppningsvis kommer fler att inse att främlingsfientlighet måste bemötas med fakta. Privatpersoner som redaktionen för "Vi i Sverige" kan inte dra hela lasset utan det behövs organisationer med större resurser och med kontakter hos Svenska Dagbladets och DN:s debattredaktioner.

Lars Persson

Fler länkar: DN, SvD, HD, SDS,

38 kommentarer:

 1. Inte konstigt att stödet sjunker. Vem vågar uppge att de skulle rösta på SD när man vet att man kan bli uthäng, misshandlad eller t.o.m, mördad om man gör det?

  SvaraRadera
 2. "bemöta Sverigedemokraternas felaktiga påståenden"
  "radade upp ett antal myter om invandrare"
  Skulle du kunna vara så vänlig att belysa de myter och påståenden du pratar om och referera till en tillförlitlig källa som bevisar att det är just felaktiga och myter?
  Mvh

  SvaraRadera
 3. Andreas,
  Sandelins myter har jag bemött i inlägget "Inte många rätt, Sandelin".

  SvaraRadera
 4. Anonym 09:12,
  Sverigedemokrater måste ju göra som David von Arnold Antoni, klottra ner husen själva och karva in hakkors i pannan på sig själva eftersom de har svårt att hitta någon annan som vill göra det åt dem.

  SvaraRadera
 5. Mellan 60-80% av alla våldtäkter begås av första och andra generationens invandrare (beroende på vilken källa man går till). BRÅ visade att många grupper från nordafrika och mellanöstern har en överrepresentation (som kvarstår efter man tagit socioekonomiska faktorer i beakning) på 20 ggr när det gäller våldtäkter. Det där med kalla faktan är inte mångkulturalisternas starka sida, men för all del. Fakta om invandringen, dvs objektiva fakta som inte förvrängts i sedvanligt etablisemangsmanér, skulle endast vara Sd till gagn.

  SvaraRadera
 6. Du visar precis vem du är, när du förringar det våld som Sverigedemokrater ständigt utsätts för. Du tror inte på yttrandefrihet, inte på riktigt. Om du kunde skulle du låta likvidera varenda invandringskritiker. Du lurar ingen.. Vi får väl se hur många röster de får i valet 2014. Demoskop sysslar med telefonintervjuer, och du måste vara bra dum om du tror att folk säger sig stödja SD med den hatstämning som råder just nu.

  SvaraRadera
 7. Anonym 09:47,
  0,22 procent av utrikes födda är misstänkta för våldtäkt eller försök till våldtäkt.

  SvaraRadera
 8. SD har alltid fått lägre resultat i opinionssiffror än i valresultat. Jag är väldigt starkt emot rasism, diskriminering och främlingsfientlighet och jag röstade på SD. Detta går i media inte ihop, röstar man på SD är man rasist och därför tror jag att många inte vill säga att de röstade på SD för att de stämplas som rasister.

  Varför röstade jag på SD då? Jo, för jag ser förorter där vi placerar våra invandrare, från främst Irak och Somalia, där det dels är bostads brist och dels så lever 50-60% av hushållen på socialbidrag. Detta är enligt mig inte en bra situation och det vi behöver då är att lösa problem inte fortsätta med samma strategi. SD är det enda parti som vill stanna upp och reflektera över detta.
  Sedan tror jag att det blir pannkaka att leva som man gjorde i Somalia i Sverige, man måste anpassa sig och SD är det enda parti som anser detta.
  Men, det solidariska då? Jo, det är endast en väldigt liten del av flyktingströmmen som når Sverige, är det då rätt att ge dessa jätte mycket resurser och satsa ingenting (i förhållande) på de som är kvar (inte har möjlighet att ta sig till västländer)? Jag tycker inte det och här så vill SD öka anslagen till UNHCR.
  Saker som jag inte är så förtjust över SD är det här om våldtäkter och att de är motståndare till moskébyggen. Men jag är villig att ha överseende med detta eftersom inget annat parti vill ta i de andra frågorna...

  SvaraRadera
 9. Jag fattar inte denna hysteri runt SD. Ca 5-6% har röstat på dem, men med tanke på deras mediautrymme, så skulle man kunna tro att de fått minst 40%. Kommunisterna har alltid legat på ungefär samma siffror och har alltid kommit med den ena iden underligare än den andra, men trots det så bryr sig ingen. Men SD får enormt utrymme. Det andra är ju att det skrivs väldigt mycket OM dem (dvs man sätter etiketter på dem, presenterar färdiga analyser typ "rasist") men väldigt lite om fakta och diskussioner runt vad de egentligen vill, vad de inte vill och hur det kan påverka samhället, hur andra länder löst liknande problem etc. Hela medias hantering av SD är väldigt väldigt konstig.

  SvaraRadera
 10. Vi i Sverige 10:13:
  "0,22 procent av utrikes födda är misstänkta för våldtäkt eller försök till våldtäkt. "

  Mot 0,04 procent av etniska svenska män (om jag minns siffrorna rätt). Vore intressant att se fördelning på nationaliteter även bland invandrare...

  Vi i Sverige 9:45:
  "Sverigedemokrater måste ju göra som David von Arnold Antoni, klottra ner husen själva och karva in hakkors i pannan på sig själva eftersom de har svårt att hitta någon annan som vill göra det åt dem."

  Eller den numera före detta SD-politikerna Issa Issa, en man med syriansk bakgrund i Göteborg som misshandlades på grund av att han, citat, var "jävla sverigedemokrat" och "jävla kristen". Nu har han lämnat politiken. Detta kommer troligen att upprepas, i synnerhet mot SD-medlemmar som har invandrarbakgrund.

  Förresten så tycker jag inte att Sandelins artikel har bemötts av "Vi i Sverige". Inte på ett sådant sätt att dennes påståenden visas vara felaktiga. Jag hoppas att ni återkommer med egna siffror som VISAR att han har fel istället för att bara SKRIVA att han har fel. Argument kan bemötas med motargument, fakta bör dock kontrolleras och visas vara sanna eller falska. Sandelin presenterade vissa fakta (dock var vissa siffror utan källhänvisning), och detta bemöts med argument. Se det jag skrev om kreationisters känslofyllda angrepp på evolutionsteorin.

  Hoppas ni har lite öppna sinnen, men jag kanske är ännu en av alla dessa "SD-anhängare", fastän jag aldrig har röstat på dem. Betyder detta att jag omedelbart är diskvalificerad från katergorin "värd att lyssna på med öppet sinne"?

  SvaraRadera
 11. Jag förstår inte varför så mycket prat om allt det där. Låt folk rösta som de vill. Vill man inte ha utlänningar i landet så vill man inte. Jag tror inte heller att utlännigarna kommer att må bra av att leva i ett land där folk inte vill ha dem, egentligen.

  SvaraRadera
 12. Magnus,
  Nu hittar du på siffror. I de 38 LUA-områdena ("utanförskapsområden") är det mellan 5 - 35% av personerna som har försörjningsstöd eller introduktionsersättning. 1 - 10% av nettoinkomsten utgörs av försörjningsstöd och 0 - 7% av introduktionsersättning.

  SvaraRadera
 13. "Nu hittar du på siffror. I de 38 LUA-områdena ("utanförskapsområden") är det mellan 5 - 35% av personerna som har försörjningsstöd eller introduktionsersättning. 1 - 10% av nettoinkomsten utgörs av försörjningsstöd och 0 - 7% av introduktionsersättning."

  Så bra! Statistik. Källa? SCB?

  SvaraRadera
 14. Gaikokujin,
  Det hjälper inte hur mycket källhänvisningar vi än har. De som absolut vill att invandringen ska vara en belastning bryr sig inte om fakta och källor.

  SvaraRadera
 15. Gaikokujin,

  http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/MainTable.asp?yp=bergman&xu=scb&omradekod=AA&omradetext=Allm%E4n+statistik&lang=1

  SvaraRadera
 16. "Gaikokujin,
  Det hjälper inte hur mycket källhänvisningar vi än har. De som absolut vill att invandringen ska vara en belastning bryr sig inte om fakta och källor."

  Men om vi vänder på det, kan inte du presentera lite källor som pekar på att invandrare presterar bättre än "vanliga svenskar" inom tex brottslighet, utbildning, löner, etc. Det känns lite konstigt att man måste bevisa att invandring är dåligt, när det istället borde vara så att de som vill ha en invandring som helt saknar motstycke i något annat västland borde motivera detta (för vi vet ju att det kostar rätt mycket, kanske ca 10 000 kr om året för alla Svenskar). Så visa gärna lite positiva aspekter vi får för pengarna.

  SvaraRadera
 17. Nej, jag hittar inte på. Statistiken har jag sett i GP och jag tror att den kommer från SCB. Gjorde en sökning på SCB för Bergsjön (1997-2008) med den data du gav och fick mellan 37,1% - 52,2% beroende på år.

  (Andel personer 20-64 år som varken förvärvsarbetar eller studerar, procent efter
  region, variabel och tid)

  Då låter det som jag tog i överkant är jag skrev 50-60% men det var något i den stilen då GP visade upp tabell med skillnader (har för mig att det då låg på ca 55%)...

  SvaraRadera
 18. Tackar för länken. Ska kolla igenom.

  Jag tycker inte att invandrarna i sig är dåliga, utan att den invandringspolitiska systemet är helt fel.

  Dessutom är begreppet "invandrare" väldigt vagt och generaliserande. Allt från norrmän till amerikaner till kineser till somalier till romer ingår i detta. Jag skulle hellre se en uppdelning fördelat efter ursprung när man diskuterar invandring. Dock anses detta vara rasistiskt. En total öppenhet skulle dock bättre kunna visa integrationsproblemen och lösa dessa. Om politiker hade lite stake så skulle LUA-områden inte ens finnas. Min förhoppning är att SD ska sparka de etablerade politikerna därbak så att invandrings- och främst integrationspolitiken arbetas om.

  Det finns områden där etniska svenskar till och med kan utsättas för brott på grund av sin etnicitet (har hänt i min hemstad i mellansverige med över 30% utomeuropeiska invandrare). Detta är inte 100% kopplat till islam, utan snarare en avsmak och ett förakt för det svenska ("jävla svenne banan"). Grunden finns troligtvis i den bristande integrationen. Om man bor bland endast de från samma etniska grupp och inte känner att man är en del av samhället så blir det en sorts "klan-mentalitet". Jag skulle vilja gissa att de utomeuropeiska invandrare som klarar sig bäst är de som låter sig "integreras/assimileras" (fastän de så klart behåller sin identitet).

  Det politiska etablissemanget ger blanka fanken i problemen med segregation, och som jag skrev så hoppas jag att SD ska ändra på detta. Dock verkar broilerpolitiker som Ohly och Pekgul endast använda "rasist-kortet" istället för att argumentera sakligt. Så kanske jag har för stora förhoppningar på politikers förnuft?

  SvaraRadera
 19. Undrar varför det aldrig står hur många som tillfrågades i dessa undersökningar där SD får ett mindre stöd än vanligt. För att en opinionsundersökning ska vara statistiskt säkerställd måste över 2000 personer tillfrågas.

  Men många undersökningar innan valet omfattade endast runt 1000 personer - kanske för att man ville spara pengar eller för att bidra till ökade försäljningssiffror med den ökade dramatiken som följer av tvära kast mellan två olika resultat.

  I sådana undersökningar kan SD få allt från 3 till 8 procent av stödet, vilket kanske inte säger någonting om verkligheten. Däremot kan man undra om ett SD-stöd på 8 % hade visats i rubriken i någon rikstäckande nyhetstidning eller om man hade smygit in det i en "och förresten"-mening sist i artikeln.

  SvaraRadera
 20. Jag har funderat på om det kan ha varit valfusk som gjorde att SD kom in i Riksdagen till att börja med. Att trixa med röster kan inte vara så svårt.

  SvaraRadera
 21. Hoppas denna länk publiceras här. Det är för mig ett talande exempel på extrem segregation och "klan-/gängmentalitet" tillsammans med organiserad kriminalitet. För inte har väl Malmö eller någon annan stad tidigare haft något större problem med skottlossningar? Sverige har väl aldrig varit som vilda västern? Eller? Det verkar hur som helst att vissa städer med Malmö i spetsen håller på att bli så...

  "Sydsvenskan uppdaterar regelbundet kartan med skottdramer i och kring Malmö. Senaste uppdateringen gjordes 7 oktober 2010."

  http://maps.google.com/maps/mms?ie=UTF&msa=0&msid=112715269973153697220.00048ac98e7428bc3e897

  SvaraRadera
 22. Gaikokujin,
  I tidskriften Forskning och Framsteg nr 7 okt 2010 finns en intressant artikel om brottslighet. Den visar att antalet mord och dråp per 100000 inv var högre under 1800-talet än idag, trots att invandringen var obetydlig. Din teori om orsaken till våldet tycks inte stämma.
  http://www.fof.se/tidning/2010/7/alltmer-upptagna-av-vald

  SvaraRadera
 23. Tackar,

  ska kolla upp den artikel med (vill gärna få info från "bägge sidor", kanske för att jag inte är en 100% SD-anhängare utan endast tycker att många punkter på deras partiprogram stämmer med mina erfarenheter).

  Detta är ett kul citat från artikeln:
  "/.../folk blir fulla och börjar slåss eller drar kniv – för i Sverige dödar vi varandra med kniv, säger han."

  Förvisso har det bara varit ett dödsfall på grund av skottlossning i Malmö i år, men antingen har Jerzy Sarnecki fel eller så har svenskar verkligen anpassat sig till "det nya Sverige" och använder pickadoller och AK-47:or istället för moraknivar.

  Jag hittade en konstighet i artikeln:
  Södersjukhusets akutmottagning har rapporterat en "alarmerande ökning" av av våldet. Sarnecki svarar: "[Chefen Sören Sanz] och hans kolleger saknar samhällsvetenskaplig kompetens/.../"

  Sedan säger han att sjukhuset fått ett större upptagningsområde samt att "andelen ungdomar i Stockholm har också ökat kraftigt på senare tid".
  Jag undrar då, kan ingen som har "samhällsvetenskaplig kompetens" undersöka hur det var innan dessa förändringar och jämföra?

  För mig låter det som att Sarnecki använder sig av maktutövande i det att han har auktoritet att uttala sig om detta, vilket Sanz saknar. Betyder detta att Sanz har fel och det inte skett någon ökning alls? Experterna verkar tycka så. Förvisso litar jag inte alltför mycket på experter, de kan styras av vissa "paradigm-lika" tankegångar. Inom humanismer är numera queerteori en grundtanke, allt ska ses genom detta filter (har studerat mycket humanistiska ämnen vid universitetet), litet tidigare var det postmodernism och marxistisk materialism. "Experter" är människor och de styrs lika mycket av värderingar som vi andra.

  Hur som helst så var min teori att på grund av bristfällig integration så är risken större för unga med utländsk bakgrund att hamna inom kriminalitet än för etniska svenskar. Det är dock inte så enkelt som "de är invandrare". Socioekonomiska aspekter ska förstås räknas in. Detta är en komplicerad fråga som så klart inte SD berör i sin helhet. De etablerade partierna misslyckas enligt mig ännu grövre då de ej medger att den nuvarande invandringspolitiken är problematisk.

  SvaraRadera
 24. Det förefaller ofattbart att inte de andra partierna lägger fram fakta som "krossar" SD.Är anledningen att Jan Ekberg har rätt i sin kostnadsberäkning och att BRÅ visar att invandrare är överrepresenterade i brottslighet även med hänsyn till socioekonomiska faktorer?

  SvaraRadera
 25. @Alexander

  Ja, säg det. Det finns inga klara och tydliga redovisningar, samtidigt som det är ett "icke-problem" enligt etablerade partier och experter.

  "Glada amatörer", som t.ex. Affes statistikblogg försöker sammanställa statistik, men ses som rasistiska då mycket av statistiken visar sig stödja SD:s påståenden.

  Dock tycker jag att man bör sluta generaliera "invandrare" som en homogen klump. Är det en "göj norsk" som hamnar i Rinkeby? Vissa grupper från vissa områden i världen verkar ha en högre benägenhet till kriminalitet. Detta vill jag påstå är ett faktum. Sedan är förklaringarna varför så är fallet komplicerade, och här kommer man inte från sådant som socioekonomiska aspekter.

  SvaraRadera
 26. Vi i Sverige sa: "0,22 procent av utrikes födda är misstänkta för våldtäkt eller försök till våldtäkt." (8 oktober 2010 10:13)

  En sådan kommentar, lösryckt ur sitt sammanhang, är uppenbart ämnad att få folk att tro att eftersom 0,22% är "ett litet tal" så är våldtäkterna inget att bry sig om. Ungefär så resonerade även Jerzy Sarnecki.

  Men detta ger en helt falsk bild. Är 0,22% mycket eller lite? Som Sarnecki (och andra) angett är incidensen för inrikes födda knappt 0.04%, dvs incidensen hos utrikes födda är 6 ggr högre. Detta är inget som utan vidare kan avfärdas som obetydligt. Det är tvärtom ett mycket besvärande faktum.

  I en stad som Malmö, med närmare 30% utrikes födda, betyder det (om samma incidens gäller där som för riket i övrigt) att drygt 70% av våldtäkterna begås av utrikes födda, trots att denna grupp inte uppgår till en tredjedel av befolkningen. Detta är anmärkningsvärt, och kan till och med betecknas som alarmerande.

  Även i absoluta tal blir siffrorna förfärande. Malmö har ca 80,000 utrikes födda. 0,22% av 80,000 blir ca 170 personer. Mycket eller lite? Är det försumbart?

  Jag menar att Vi i Sverige här ger ett utmärkt exempel på hur man missrepresenterar statistik, i syfte att förringa problem som håller på att skapa en påtaglig social oro. Vi i Sverige borde hålla sig för goda för sådan vilseledning, och i stället försöka bidra till att de problem som finns inte döljs utan på ett vederhäftigt sätt kan bearbetas.

  Vill Vi i Sverige alls lösa problemen, eller vill man bara propagera för ökad invandring?

  Ta ert ansvar, och redovisa en korrekt bild. Annars framstår ni ju bara som ännu en partsinlaga utan siginifikans.

  Statistiker

  SvaraRadera
 27. Anonym 19:13,
  Siffran 0,22% illustrerar att SD och andra "invandringskritiska" skuldbelägger 99,78% för vad 0,22% gör eller beskylls för. Man vill dessutom hindra personer att invandra för vad personer som de inte har något med att göra har gjort.

  SvaraRadera
 28. Som sagt,0,22% är nästan 6 gånger så mycket som 0,04%.Hur skulle de invandringsvänliga reagera om statistik visade att svenskar 6 gånger oftare mördar somalier än svenskar?Jag skulle tro att det blir livat....

  SvaraRadera
 29. Kan inte ViS visa vart de står i invandringsfrågan, är de för helt fri invandring, om inte vilka vill de hindra från att invandra.

  SvaraRadera
 30. Nej, Vi i Sverige, Gaikokujin (och SD) är absolut kritiker av invandringspolitiken men har fört fram gång på gång att det är fel att tala om invandrare som en homogen grupp (något som du antar när du säger att 99,78% skuldbeläggs)...

  SvaraRadera
 31. Vi i Sverige sa: "Siffran 0,22% illustrerar att SD och andra 'invandringskritiska' skuldbelägger 99,78% för vad 0,22% gör eller beskylls för. Man vill dessutom hindra personer att invandra för vad personer som de inte har något med att göra har gjort."


  I stället för att bry dig om hur man ska komma tillrätta med det svåra och för samhället ytterst besvärande problemet att våldtäktsincidensen bland utrikes födda är 6 ggr högre, hävdar du att nästan ingen (99.78%) begår våldtäkter. Jag hade således rätt om ditt bedrägliga syfte. Det är oerhört cyniskt mot brottsoffren.

  Statistiker

  SvaraRadera
 32. Fan ta mig den mest sjuka sida jag varit med om. Framför fri invandring o sudda bort allt svenskt o inför Somaliska högtider för alla så VIS blir nöjt. Våga sÄga nej till vita infödda svenskar, förträng deras åsikter o svenska rättigheter så det blir ordning i landet. Sharialalagar för alla, minareter i varje hörn. Sudda sudda bort.....

  SvaraRadera
 33. Vi i Sverige måste vara bland det mest pinsamma invandringspropaganda jag nånsin läst! SÅ totalt osakligt att man inte vet om man ska skratta eller gråta.

  SvaraRadera
 34. Niklas Lindgren9 oktober 2010 03:11

  Finns ingen anledning att betvivla von Arnolds version, särskilt inte efter att ha sett hans klipp:
  http://www.youtube.com/watch?v=GJUptrzDQOY

  Vad vi har är en underkvalificerad läkare (brist på expertutbildade rättsläkare) med okända partisympatier och ett klimat där folk påverkas att göra nästan vad som helst för att motarbeta sd "för den goda sakens skull". Tajmningen att gå ut med detta precis före valdagen är också väldigt märklig, men talande. Sedan lade man ner anklagelsen om falskanmälan kort efter valet! Så dags då, eller hur?

  Förstår inte heller hur von Arnold skulle kunna hålla kniven och knivskära sig på ett sätt som inte också en gärningsman skulle kunna göra.

  Slutligen, som medlem i ett parti som ständigt utsätts för falska nazistanklagelser som de ständigt måste bemöta (häromveckan var det visst nazistiskt enligt någon kulturvänstersnubbe att inte vilje ge skattepengar till folk som gör utställningar med djursexbilder), hur troligt är det att man vill riskera att leva resten av livet med ett hakkorsärr i pannan?
  . . .
  Martin Kinnunens (sd) flickvän blev bunden och hotad av maskerade personer. När polisen inte kunde hitta de skyldiga kom återigen spekulationen från sd-hatare om att det var påhittat. Sedan blev han själv misshandlad av av ett gäng. Det hade väl också varit påhittat idag om det inte var så att ett par personer dömdes för det...

  SvaraRadera
 35. Lite länkar från verkligheten:

  Sverige har flest anmälda våldtäkter i Europa (Dagens Nyheter 2009-04-27)
  (källa: http://www.dn.se/nyheter/sverige/flest-valdtakter-i-sverige-1.853118)

  Kommentar: Är det så enkelt att det är en högre anmälningbenägenhet i Sverige? Samt att uteliv där tjejer har korta kjolar och tajta tröjor kombinerat med alkohol leder till våldtäkter. I den svenska kulturen så ses så klart kvinnor i tajta kläder som lättfotade och man får göra vad man vill med dem (ironi).  Artikel i Aftonbladet deen 13 mars 2000:
  "Invandrare begår fler brott än svenskar, jämfört med sin andel av befolkningen."
  "För samtliga anmälda brott är invandrare dubbelt överrepresenterade. Det finns även skillnader mellan olika invandrargrupper."

  "För våldtäkt under perioden 1985–1989 är överrepresentationen störst för medborgare från Algeriet, Libyen, Marocko och Tunisen. Följt av Italien och Irak."
  "De som registrerats för minst andel brott var personer från asiatiska länder som Korea, Japan, Kina och Vietnam."

  En intervjuad ung pakistansk invandrare i Fittja säger detta:
  "Qasim förklarar en del av invandrarnas brottslighet med den svenska lagstiftningen.
  – Allt är så fritt här. I flera av våra hemländer är straffen hårdare. Den som stjäl blir av med handen. Många tycker att svenska fängelser är rena lyxen."

  (källa: http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/13/dokument.html)

  Kommentar: En 10 år gammal artikel och en helt annan tidning än det nuvarande Aftonbladet. Inga politiska ansträngningar har gjorts för att lösa problemen med segregationen. I artikeln nämns att 99,90% av alla utrikes födda inte har registrerats för någon våldtäkt de senaste 5 åren. Nu är det 99,78% vilket betyder att antalet utrikes födda som registreras för våldtäkt har ökat från 0,10% till 0,22% på 10 år.
  Intressant är att BRÅ under det tidiga 2000-talet publicerade statistik beroende på var förövaren var född. Detta gör de inte längre. Nu är det en homogen kategori "invandrare". Varför?


  Verdens Gang 15 april 2009:
  "Innvandrere bak alle anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo"

  "Samtlige 41 anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo de siste tre årene er ifølge politiet begått av ikke-vestlige innvandrere. "

  (Källa: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=561939)

  Kommentar: Har Norge fått de "dåliga" icke-västliga invandrarna? Eller är det så enkelt att nationen Norge är rasistisk? Ett fjärde rike i vardande?

  SvaraRadera
 36. Hittade ett guldkorn i Aftonbladsartikeln från 2000 som jag bara måste dela med mig av:
  " Imran Ahmad anser att det är en stor missuppfattning att invandrarna inte vill anpassa sig.
  – Problemet är ju att de inte vet hur. Det finns ingen som visar reglerna. En svensk skulle kunna säga välkommen in i mitt hem, men ta av dig skorna först, så gör vi här.
  Att riva husen i miljonprogramsområdena är ingen lösning, anser Imran Ahmad:
  – Skippa i stället hemspråksundervisningen och lär barnen tala ordentlig svenska.
  – Men om utvecklingen fortsätter, om svenskar sätter allt högre murar omkring sig själva, och invandrarna inte kommer in i samhället, ska man inte bli förvånad om det sker brott."

  Sedan dess (år 2000) har Sverige officiellt blivit ett mångkulturellt samhälle där alla har rätt till sin kulturella egenhet. Ett parti som SD, som så klart har vissa tveksamheter i sitt partiprogram (som de flesta partier), vill att svensk kultur ska råda och att invandrade ska försöka förstå de kulturella koderna för att komma in i samhället.
  "Det finns ingen som visar reglerna." Numera är det rasistiskt att påpeka detta. Resultatet är bristande integration och ökande segregation.

  Förresten så låter herr Ahmad som en SD-anhängare när han vill avskaffa hemspråksundervisning och att invandrare ska anpassa sig. Undrar om Lars Ohly kommer att utvisa honom tillsammans med alla SD-anhängare?

  SvaraRadera
 37. ditt ego spelar dig ett spratt. En stor del av sverigedemokraterna är sveriges oliktänkande och de kommer knappast gå tillbaks till partier som för en aktiv utrensningskampanj mot oliktänkande partier som hämmar det svenska folkets rätt till trygghet kommer knappast få tillbaks dessa väljare och sverigedemokraterna är även sveriges första konservativa parti vilket i sig har stor potential att generera en hel del väljare. Själv är jag invandrad, oliktänkande, konservativ, kristen, antikommunist och jag avskyr kriminalitet. vilka andra partier kan ens tillgodose en bråkdel av mina behov.

  SvaraRadera
 38. Vad jag inte riktig förstår är den övertygelse som inte bara ViS visar upp utan den man ser i media överlag, SD har alltid fel, samtidigt så tycker jag att det sällan presenteras bättre motargument annat än "de är rasister", tänker nu senast på Lars Ohly debatten. ViS presenterar statistik men den talar snarare för SD än emot...

  SvaraRadera