söndag 15 november 2009

Bra att främlingsfientligheten samlas på ett ställe

Det är inte bara inom Sverigedemokraterna det finns främlingsfientlighet. Det har vi tydligt sett de senaste dagarna av Vellinge-moderaten Lars-Ingvar Ljungmans agerande. Glädjande nog har riksdagspartierna klarare än tidigare tagit ställning mot främlingsfientlighet, först på grund av Jimmie Åkessons artikel i Aftonbladet och sedan mot Ljungmans uttalanden om flyktingar. Det är naturligt att de med främlingsfientliga åsikter i ett sådant läge blir besvikna på sina partier och istället söker sig till Sverigedemokraterna. Att Sverigedemokraterna bara ökat med någon procentenhet visar att flykten från partier som tar klar ställning för invandring är marginell.

Riksdagspartierna mår säkerligen mycket bättre utan de få väljare som nu går till SD. Om främlingsfientlig propaganda i fortsättningen helt kan förknippas med Sverigedemokraterna blir det lättare att upptäcka den än om den ständigt smygs in av andra partier och ledarskribenter.

Lars Persson

Länkar: Aftonbladet, DN, Expressen, SvD, SDS, GP

12 kommentarer:

 1. Eller så kan du ju hoppas på att riksdagspartierna hinner befolka Sverige med 51% muslimer så slipper ni oroa er över SD...

  SvaraRadera
 2. Om man ska betala invandringen/flyktingpolitiken så lär varje arbetare behöva jobba tills de blir 70 år, ifall det finns jobb. Sen klagar de på att det inte finns åldringsvård mm när de behöver det. De pengarna har gått till oansvarig flyktingpolitik. Politikerna tänker kortsiktigt och det kostar mycket i långa loppet.

  SvaraRadera
 3. Så i själva verket är det "bra" att SD slår nya undersökningsrekord varje månad?

  SvaraRadera
 4. Anonym 12:17,
  Det är bra att främlingsfientligheten minskar (enligt mångfaldsbarometern). Det är också bra att den rensas ut från andra partier och samlas i ett parti.

  SvaraRadera
 5. Till ViS Invandringen kostar, varför inte hålla sig till sanningen.Du är lika dogmatisk som en del av dina motståndare.

  SvaraRadera
 6. Anonym 16:04,
  Till skillnad från dig redovisar vi fakta bakom våra påståenden.

  SvaraRadera
 7. Om invandringen är positiv för ekonomin borde vi väl släppa in alla som vill komma hit?Konstigt att andra länder inte verkar tycka som oss......

  SvaraRadera
 8. Enligt Sifo får SD 5,8%,hoppas att det blir så i valet 2010.

  SvaraRadera
 9. kan du förklara för mig varför sd bara ökar och ökar och ökar
  det borde väl vara tvärtom när invandrarna i trettio års tid har varit här och visat oss svenskar hur bra det är med invandring

  jag vill att du svarar på detta tack
  pelle

  SvaraRadera
 10. Fakta som som har Lars som författare fritt väljande bland siffermaterial...ridå

  SvaraRadera
 11. Något naivt att tro att det som kallas för främlingsfientlighet bara skulle kunna finnas i ett enda parti. Det finns i alla partier.

  SvaraRadera