lördag 14 november 2009

Ny lag som Migrationsverket inte följer?

Tobias Billström och några av hans allianskollegor skriver i Svenska Dagbladet att Migrationsverket ska utreda hur bestämmelsen om synnerligen ömmande omständigheter i utlänningslagen tillämpas när det gäller barn.

Det inger inte förtroende att Migrationsverket ska utreda sig själva. Som vi tidigare skrivit så tvingar inte lagen isär familjer. Migrationsverket har med nuvarande skrivning alla möjligheter att ge uppehållstillstånd till den som har barn i Sverige utan att personen ska behöva resa tillbaka till sitt hemland och därmed skiljas från sitt barn under flera månader. Vad förväntas Migrationsverket säga i sin kartläggning. "Ursäkta, vi har inte följt lagen" eller "Kan ni skriva lite tydligare för vi har svårt att fatta?"

Lars Persson

4 kommentarer:

 1. Varför inte hellre skicka hem hela familjen, så vi slipper försörja dem?

  SvaraRadera
 2. Olof,
  Varför förutsätter du att de måste försörjas? Och när du säger "skicka hem", vart menar du att de ska skickas? Modern till ett land, fadern till ett annat medan barnet stannar i sitt födelseland, dvs. Sverige?

  SvaraRadera
 3. Jag har själv jobbat på Migrationsverket för ett antal år sedan och vet att man gärna skyller på lagstiftningen istället för att ta ansvar för den egna tillämpningen.

  SvaraRadera
 4. Alireza Ghajar.
  Det som jag inte tycker är bra att alla måste vänta så lång tid.Alla vill jobba och känna mycket mer pengar, men tyvärr om man har problem och inte kan återvända måste bara vänta och höra tjat

  SvaraRadera