måndag 30 november 2009

Vi i Sverige – 1 år

Idag, 30:e november, har bloggen Vi i Sverige funnits i ett år. Bloggen skapades för att sprida information om invandring och integration baserat på fakta, inte fördomar. Under det gångna året har vi publicerat över 200 inlägg på bloggen och en handfull artiklar i andra medier.

Motståndet kan ibland kännas övermäktigt. Den svåraste uppgiften är inte att debattera mot Sverigedemokrater, Nationaldemokrater och Folkfronten. De är inte heller det största hotet mot en saklig debatt. Det största hotet är att stämningen i Sverige blir som i flera andra länder, t.ex. Danmark, där det blivit legitimt bland alla partier och media att utmåla invandrare som en främmande grupp som enbart är en belastning för samhället.

Dessa tendenser finns i Sverige också. Det är nu ganska många år sedan Tage Danielsson konstaterade att vi inte har råd med sanningar längre utan måste nöja oss med sannolikheter. Tyvärr verkar det som att även sannolikheterna blivit bortrationaliserade och ersatta med vinklingar, halvsanningar och rena lögner. Politiker från alla läger och medias proffstyckare medverkar till detta. Medier, myndigheter och till och med regeringen sprider felaktig information, avsiktligt eller av okunnighet.

Trots det svåra motståndet kommer vi att fortsätta granska och kritisera. Några av det gångna årets inlägg har vi samlat här.

Lever invandrare på bidrag?
Statistik om invandring förvanskas av media
Försörjningskrav vid anhöriginvandring
Varför är Sverigedemokraterna motståndare till anhöriginvandring?
Rosengård är inget typiskt invandrarområde
Bevare oss för Sverigedemokraternas ekonomiska politik
Kan en migrationsminister vara så okunnig?
Överdriv inte problemen med integrationen
Guillou och Aftonbladet missade Sverigedemokraternas raslagar
Nyansera bilden av invandringen
Integrationen av Sverigedemokrater har misslyckats
Janne Josefssons sista Debatt blev Sverigedemokratisk propaganda
Vilka invandrar till Sverige?
SD vill att staten ska bestämma vem du ska leva med
Invandring – sysselsättning och samhällsekonomi
98,8 procent av Rosengårds barn och ungdomar bekymrar inte polisen
Liten kostnad för papperslösas vård
Jimmie Åkessons värld – och verkligheten
Det tar inte sju år för invandrare att få arbete

14 kommentarer:

 1. Så här den 30:e November av alla dagar känns inte Tage Danielsson som en särskilt representativ gestalt för ett värdigt firande. Det är ju självaste hjältekonungen Karl XII's dödsdag att hålla i ärofull hågkomst - åtminstonde så av alla SVENSKAR. Leve Kung Karl!!!

  SvaraRadera
 2. Jag ser Tage Danielsson som en mycket större person än Karl XII.

  Lars Persson

  SvaraRadera
 3. Skitbra blogg. Kämpa på!

  SvaraRadera
 4. Här är en rapport från SCB om hur många procent i utsatta områden som inte har försörjningsstöd och bidrag. Det visar en dramatisk ökning (alltså minskning av bidragsberoende) hos utom-EU-födda, ofta från 30-40% självständigt försörjande till 70-80% och en utjämning mellan grupperna i området. Det kan väl vara på grund av hårdare regler, men troligtvis inte, för ökningen är dramatisk. Det kan också bero på att statistiken är från 1997 och många hade introduktionsbidrag i början som tagit slut. Nå, hursom, är det ju svårt att inte se siffrorna som en framgång!

  SvaraRadera
 5. Ett år! Grattis!

  Själv hyllar jag gärna både våra gamla kungar och stora tänkare, oavsett dag. Tage är väldigt reprensentativ för den lilla människan och historia utgörs ju inte bara av stora händelser och personer.

  SvaraRadera
 6. Lars Jönsson du är en jävla pajas.
  Läste ditt inlägg på newsmills och kunde bara konstatera att nästan inga som kommenterar håller med dig.När ska du fatta att ingen tar din blogg på allvar.Man läser den bara för att få sig ett gott skratt. Sverigedemokraterna ökar, och Schweiz röstade JA till att stoppa byggandet av flera minareter.
  Det är tack vare såna odemokratiska idioter som dig jag tänker rösta på SD.

  SvaraRadera
 7. Väldigt bra blogg. Lite väl fokuserad på att formulera slagord/snabbargument ibland. Snyggt att lägga grundandet av bloggen på årsdagen av slutet på de mordiska krigarkungarnas epok, då folket äntligen började slippa undan från kungarnas försök att bygga upp en ännu större diktatur bara för sin egen klanheders skull. Sic semper tyrannis.

  SvaraRadera
 8. Lars Persson,

  Får jag fråga dig:

  Betraktar du dig själv som SVENSK eller ej?

  Du behöver bara svara ja eller nej på frågan.

  SvaraRadera
 9. Anonym 01:31

  Har inte du lärt dig att ta egna beslut fattade på din egen förvärvade kunskap och erfarneheter? Många som säger sig rösta på SD säger sig göra det på grund av det ena eller andra som oftast är kopplat till en person som man ogillar.

  Det verkar nästan som om man vill säga "jag röstar på SD och det är DITT fel". Jag tycker det är lite tragiskt att man har en sådan negativ attityd till sin egen åsikt.

  Sedan kan man ju fundera om inte newsmill har blivit ett tillhåll för en hel del SD-personer vilket gör det forumet lätt styrt i sina kommentarer.

  SvaraRadera
 10. Jag tar bloggen på allvar. Grattis på 1-årsdagen, ViS!

  SvaraRadera
 11. Tack för alla kommentarer. Särskilt de vänliga! :-)

  SvaraRadera