fredag 29 maj 2009

Vilka invandrar till Sverige?

Det finns mycket fakta om migration och integration tillgängligt från exempelvis statistikinstitut och myndigheter men det kan vara svårt att snabbt hitta det man söker. Vi har därför ambitionen att publicera ofta efterfrågad fakta i komprimerad form i vårt bibliotek. Idag publicerar vi statistik om vilka som invandrar till Sverige.

År 2008 invandrade 101 171 personer till Sverige. 17 853 av dessa var svenska medborgare som återvände efter att ha varit bosatta utomlands. 9251 var medborgare i de andra nordiska länderna.

90 021 personer fick uppehållstillstånd eller uppehållsrätt (för utomnordiska EU-medborgare). Av dessa var 12% asylsökande och ytterligare 12% var anhöriga till tidigare asylsökande. 25% var arbetskraftsinvandrare. En tredjedel var anhöriga till andra än flyktingar. SCB har visat att år 2006 var en tredjedel av anknytningspersonerna födda i Sverige och nära 60% var svenska medborgare (Anhöriginvandrare och deras familjer).

Läs mer i vårt bibliotek.

6 kommentarer:

 1. Sant är att man har dubbelt så många våldtäkter per capita i Sverige, Flest i Europa faktiskt. Att män med rötter i MENA-länderna är hopplöst överrepresenterade tyder knappast på att dessa kommer hit för att de primärt har politiska problem, utan för att de ha svårt att kontrollera sin SEXDRIFT. Liberaler och Feminister visar sin totala oförmåga till tankeverksamhet när de inte anser denna överrepresentation vara "något att prata om". Självklart beror denna förståelse för våltäktskulturen på att det anses vara en del av "mångkulturen" och således överordnad den gängse könsmaktsordningen. En våldtäktsman av utländsk härkomst från ett "icke-västligt land" är fem gånger vanligare i den bistra verkligheten. Sådana fakta är väldigt obekväma för de flumliberaler och halalhippies som aldrig kan se att mångkulturen är ett vanskligt ämne som sällan fungerar speciellt bra i praktiken.

  Nu håller mångkulturens fundament på att raseras. Att hävda att invandringen "går med vinst" är en sådan grov lögn. Lätt att avslöja och lätt att känna igen. Hade det varit sant skulle givetvis ingen kommun tveka inför mottagandet av flyktingar och invandrare. vars karriär som "raketforskare" eller "hjärtkirirger" hastigt fick avslutas när de tvingades "fly" sitt hemland. Man får faktiskt en underlig känsla att svensk flyktingmottagning är den naivaste i världen.

  SvaraRadera
 2. Sverige har inte alls flest våldtäkter i Europa. Åtminstone inte flest sexualbrott.

  http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=Svensk brottslighet i internationell belysning (ur Brottsutvecklingen)&url=/dynamaster/file_archive/081215/518cbb88a8be15d8e115436a6b4464bf/BU%255fInternationellt.pdf

  Vilka sexualbrott som räknas som våldtäkt varierar mellan länder och har också varierat i Sverige över tiden. Det förklarar en del av ökningen av våldtäkter i statistiken.

  Att påstå att folk invandrar för att de inte kan kontrollera sin sexdrift är bara trams. 0,22 procent av utrikes födda är misstänkta för våldtäkt eller försök till våldtäkt enligt BRÅ.

  SvaraRadera
 3. Finns det nån fakta du tror på än din egna som du diktar ihop i din sjuka hjärna?Menlöst att ens disskutera med idioter som dig.Bry dig inte om att svara för jag kommer inte tillbaka till denna afa-blogg.

  SvaraRadera
 4. Anonym 20:38,
  Vi får försöka klara oss ändå.

  SvaraRadera
 5. Tack, Anonym! Du är - varför slösa bort sin tid och fajtas med idioter.. Don Quijote med sin väderkvarn är sött, men vår arena är ETT STORT ALLVAR. Go ahead!

  SvaraRadera
 6. Sjukt löjliga anonyma inlägg. Bra blogg! Keep it up!

  SvaraRadera