torsdag 14 maj 2009

Främlingsfientliga förökar sig medelst delning

Det kan bli fler främlingsfientliga partier. Liksom missnöjda Sverigedemokrater tidigare bildat Nationaldemokraterna så planerar nu avhoppare att bilda Demokratisk allians (Aftonbladet).

Lyckligtvis innebär det här inte fler främlingsfientliga personer utan bara fler partier som konkurrerar om samma väljare. Vi kan nöjt konstatera att splittringen minskar möjligheterna för att något av dessa partier ska få något inflytande.

Fler länkar: GP, SVT, DagensPS

15 kommentarer:

 1. Du behöver inte oroa dig, det finns många i Sverige som inte gillar "det nya Sverige" (tm).

  En koalitionsregering med ND, SD och vad de här nya skulle heta vore ju inte helt fel, eller hur? En regering FÖR svenskarna, FÖR Sverige. En regering som inte lånade pengar för att ge till andra länder. En regering som inte såg sina invånare (de riktiga) som drägg, utan som de som de ska jobba för.

  Oj oj, vore ju helt...ja, underbart helt enkelt.

  Nu lär det väl inte hända när sådana som du fortfarande sitter och hatar sig själva, sin kultur och sitt folk. Men hoppas kan man ju? :)

  SvaraRadera
 2. Nu är det ju så att SD och ND hatar varandra. SD och Demokratisk allians hatar varandra. ND och Demokratisk allians hatar förmodligen också varandra eftersom avhopparna inte går med i ND istället. Så någon allians mellan dem lär det knappast bli.

  En regering för Sverige är en regering som tar vara på värdet av alla som bor i Sverige. Inte som SD som vill få arbetsföra invandrare att utvandra efter att Sverige investerat i deras etablering i samhället.

  Lars Persson

  SvaraRadera
 3. Jag är ND:are och hatar knappast SD för det.

  Folkpartiet bildades genom avhoppare från fd. högerpartiet (moderaterna) och vänsterpartiet är ursprungligen en utbrytargrupp från socialdemokraterna. Vad har dessa partier nu gemensamt? Jo de har såvitt jag vet bildat allianser med sina moderpartier och samarbetar vid en (ev.) regeringsbildning.

  Dessutom vill jag att ni motiverar ordet främlingsfientlig. Betydelsen är oklar.

  Är det att man är fientligt inställd till alla man inte känner, dvs främlingar? Klart man inte är lika trevlig mot dem man inte är bekant med som tex. sin familj, men ska man behöva kallas främlingsfientlig för det? Jag försöker så gott jag kan vara trevlig mot folk på stan, myndighetspersoner och butiksbiträden.

  Eller är det att man är fientlig mot folk med utländsk (utomeuropeisk) bakgrund? Är jag fientlig mot människor jag möter när jag åker utomlands? Är jag fientlig mot min lokala pizza-turk? Var jag fientlig mot alla Afrika-adopterade kompisar jag hade som liten? Knappast.

  Främlingsfientlig är ett otroligt urlakat ord som inte går att motivera rent semantiskt.
  Om man är kritisk till en förd sjukhuspolitik, är man då patientfientlig? Om man är kritisk till en förd skolpolitik, är man då elevfientlig? Men är man kritisk till den förda invandringspolitiken, ja då är man faktiskt främlingsfientlig.

  SvaraRadera
 4. Man är inte främlingsfientlig om man är kritisk till invandringspolitiken. Men man är främlingsfientlig om man behandlar vissa grupper av människor sämre än andra pgaderas etniska tillhörighet, eller kulturella, som SD föredrar att kalla det. T.ex. om man vill förbjuda make/maka till en svensk att invandra därför att vederbörande kommer från ett kulturellt avlägset land.

  SvaraRadera
 5. Vari ligger felet i att bilda ett Parti som ser till att det skapas rättvisa bland handikappade,sjuka och fattigpensionärer i vårt land,när inte de om regerar visar intresse för sina egna medborgare.Man är knappast främlingsfientlig när det är mer noga med att se till sitt eget folk,före man ger ut pengar till allt konstigt som i regel går ytill korumperade regeringar som skaffar vapen för det bistånd de får,i dag skapar Sveriges bistånd betydligt mer lidande än nödvändigt bara för kontroll av var biståndet nvändes till saknas.
  Stå på er i DEMOKRATISKALIANS,nu behövs ni tänker på våra medborgare någonting som övriga partier glömt av.

  SvaraRadera
 6. Fler partier är helt enkelt ett uttryck för att fler svenskar vill ha en förändring och en ny politk.

  Fler svenskar byter bort de traditionella riksdagsparierna som haft makten men fortsätter att misslyckas mot nya partier. Det finns en stor möjlghet att vi formar en tredje koalition som motkraft till de misslyckade vänster- och borgarallianserna.Det kokar i Sverige, folk är förbannade på hur det ser ut i sin omgivning och på politiker som har struntat i det som orsakat katastrofen. Hur många känner inte till det? En liten gallup skulle visa att de allra flesta svenskar vill ha stopp på massinvandringen, men inte bara det, de kriminella och falska flyktingarna måste utvisas, det är ett folkligt krav som de allra flesta svenskar kräver. Men du kommer nog inte få se en sådan gallup, eftersom den skulle visa att riksdagspartierna inte har något stöd i de frågorna. Dessutom så är det det den absolut viktigaste politiska frågan eftersom den påverkar folks liv och hälsa på ett direkt sätt. Ett exempel är europarekordet i våldtäkter och att de flesta våldtäkter begås av invandrare, det kunde stoppats men riksdagspartierna har inte brytt sig om det. Vi ogillar varken SD, ND eller Demokratisk Allians, vi har tvärtom mycket gemensam med dem men inte mycket gemensamt med vänster- och allianregingspartierna. Leta efter en gallup, men den kommer inte, valet får bli nästa riktiga gallup I den frågan. Väljer du mer massvåld eller mindre, väljer du riksdagspartierna eller de nya, vad väljer du?

  SvaraRadera
 7. Ju fler partier som ska dela på de 3-4 procent av väljarna som nu sympatiserar med SD, desto bättre.

  SvaraRadera
 8. Varför skulle vi i ND "hata" några i SD eller DA?

  Önskedrömmande är vad denna tragiska lilla notis är.

  SvaraRadera
 9. Varför skulle vi i ND "hata" folk i SD eller DA?

  Denna tragiska lilla notis är ju bara meningslöst önsketänkande av en extremist.

  SvaraRadera
 10. Att vilja se över anhöriginvandringen, som de facto utgör större delen av migrationen till Sverige idag och således är en viktig faktor i det misslyckade mångkulturella experimentet, är väl knappast rasistiskt om nu viljan att begränsa invandringen överlag inte är det? Ni påstår i nästan vartannat inlägg att SD vill kontrollera vilka svenskar bildar familj med eftersom man vill reglera en eskalerande och kravlös anhöriginvandring, detta är verkligen att hårddraga ett argument in i absurdum, vilket jag antar att merparten av bloggens besökare också inser.

  Miljonprogampartiet:

  [Detta är länkar till opinionsundersökningar utförda av Uppsala/Göteborgs universitet och inga sk. främlingsfientliga sidor]

  http://www.newsdesk.se/pressroom/uu/document/view/maangfaldsbarometern-2007-948
  (En omfattande rapport, men sammanfattningen torde utgöra ett bra underlag för debatt)

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_423703.svd
  (Rubriken är som vanligt missvisande när det gäller etablerad media, men gallup-undersökningar har bevisligen genomförts)

  "Ju fler partier som ska dela på de 3-4 procent av väljarna som nu sympatiserar med SD, desto bättre."

  Partiets initiativtagare säger ju uttryckligen att det inte blir någon satsning på partiet om SD går bra i EU-valet i juni, så det känns lite förhastat att dra såpass långtgående slutsatser redan.

  SvaraRadera
 11. Ekan,
  SOM-undersökningen:
  "Åtta av tio instämmer i påståendet att invandringspolitiken bör hjälpa flyktingar och invandrare att anpassa sig till svensk kultur."

  Det håller åven vi med om, men frågan är konstuerad så ett positiv svar erhålles av de flesta, en manipulation helt enkelt. Allt som statliga organ eller universitet är iblandade i är vilseledande (avsiktigt).

  En "riktig" gallup borde utformas så att man får direkta frågor och kan ange direkta svar. SOM-institutets undersökningar redovisar tabeller som är indirekta analyser av vaga tvetydiga frågor. Vi har medlemmar som deltagit i SOM-undersökning.

  En stor gallup skulle säkerligen visa en överväldigande majoritet svenskar som vill stoppa massinvandringen, precis som en majoritet vill att asylfall anpassar sig om de kommer till Sverige. Det är inte en motsägelse,

  ViS, 3-4 %, det var 2006, utan reklam med totalt mediastopp. Nu finns fri media. I Holland gjorde ett motsvarande parti PVV en uppryckning från 1-4 % till att nu vara det största partiet. även svenska väljare är numera lika flexibla och arga. Tror du att folket är nöjda med massinvandringssituationen, jag tror inte du tycker det?

  SvaraRadera
 12. SD har fortfarande 3-4 procent. Om en överväldigande majoritet hade trott på propagandan om "massinvandringen" skulle man ju förväntat sig lite större stöd...

  SvaraRadera
 13. Miljonprogrampartiet och Vi i Sverige,

  Visserligen är frågorna väldigt partiskt konstruerade, men resultaten visar ändock på ett utbrett motstånd mot invandringspolitiken i Sverige. 4 av 10 säger att det finns för många utlänningar i Sverige, och 52 procent tycker att vi borde ta emot färre asylsökande (svd). Att hävda att bara för att SD med flera har i runda tal 4% av rösterna bland befolkningen betyder återigen inte att resterande 96% tycker att invandringspolitiken är vettig. Man behöver väl exempelvis inte hålla med om SD:s övriga politik bara föra att man är motståndare till den förda invandringspolitiken, jag tycker att folkpartiets förslag om en förändrad skolpolitik är utmärkt, men skulle bara för den saken aldrig tänka mig att rösta på partiet. En stor anledning till SD:s uteblivna framgångar, är enligt mig det politiska klimatet och till viss del massmedial propaganda från etablerat håll. I Danmark har Dansk folkeparti rönt stora framgångar och i Norge nu senast blev i en gallup-undersökning Fremskrittspartiet Norges största parti. Dessa länder har haft en något friare mediebevakning vad gäller det mångkulturella samhällets nackdelar och man har fört en öppen debatt kring det i sverige tidigare tabubelagda ämnet. Att säga att svenskarna skulle vara mindre "rasistiska" är befängt. Möjligen kan tänkas att vi har blivit totalt menlösa och pacifierade pga vårt oförsvarligt fega agerande under Andra världskriget. Dessutom har SD-företrädare blivit uteslutna ur fackföreningar, fått sparken från lärar- och tjänstemannauppdrag, blivit hotade till livet av extremvänsterns anhängare, blivit trakasserade av riksdagsledamöter (http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1622296) osv osv. Är detta ett hållbart demokratiskt klimat?

  SvaraRadera
 14. Vi i Sveriges övriga argument i debatten?

  SvaraRadera