söndag 24 maj 2009

Expressens Anna Dahlberg ger bra anledning att rösta i EU-valet

Anna Dahlberg skriver på Expressens ledarsida att ett bra skäl att rösta i EU-valet är att se till att Sverigedemokraterna inte kommer in i EU-parlamentet. Hon skriver:

"Så om du har svårt att uppbåda motivationen, om du inte ser någon skillnad på S och M, inte känner igen en käft på valaffischerna och inte har lyckats lista ut vad det där traktamente-parlamentet egentligen ägnar sig åt - gå då och rösta mot SD och därmed mot högerextremismen i Europa."

Anna Dahlberg konstaterar mycket riktigt att opinionssiffrorna pekar mot att SD inte kommer in. De senaste dagarna har mätningarna visat de här siffrorna för SD:

Sifo 23 maj: 2,1%
Novus 21 maj: 2,1%
Synovate 20 maj: ca 1%
Skop 22 maj: 2,2%
Demoskop 21 maj: 1,1%

Det är dock ingen anledning att slå sig till ro. Ju sämre resultatet blir i EU-valet desto mindre chans har SD att komma in i Riksdagen 2010. Bland annat har ju SD-avhoppare sagt att de ska bilda ett konkurrerande parti om det går dåligt för SD i EU-valet. En röst på ett annat parti än SD är därför ett viktigt sätt att säga att vi inte är intresserade av Sverigedemokraternas politik.

2 kommentarer:

 1. Tacka f*n för att SD sjunker som en sten i diverse opinionsmätningar.

  Nu har ju svensk massmedia satt allt strålkastarfokus på Piratpartiet (och allt trams om "enfrågeparti" tyckas vara som bortblåst).

  Man basunderar ut till "Svensson" att Piratpartiet har stöd av 10% av befolkningen, och vips så har man lyckats göra samma sak som man gjorde med Junilistan för 3 år sedan...

  SvaraRadera
 2. Johan Bensow25 maj 2009 09:01

  Vad revanschistiskt, bittert och bistert att endast rösta emot något och inte för något.

  Tydligen är det inte bara vänstern som lever på sitt bittra hat mot vad de definierar som "högerextremism", utan även samtliga riksdagspartier.

  Ännu större anledning att rösta på SD med andra ord.

  SvaraRadera