torsdag 7 maj 2009

Centerpartiet sätter stopp för SD som vågmästare

Centerns partistämma beslutade på torsdagen att Centerpartiet "inte under några omständigheter" ska sitta i en regering tillsammans med främlingsfientliga partier, "eller i en regering som stöds av sådana partier". Därmed blir inte Sverigedemokraterna vågmästare även om de skulle komma in i riksdagen vid nästa val. Oppositionen har tidigare klart deklarerat att de kommer inte att samarbeta med SD och med Centerns beslut står alliansen inför valet mellan SD eller Centerpartiet. Naturligtvis kommer inte de andra allianspartierna att begå harakiri genom att släppa in SD i regeringen. En röst på Sverigedemokraterna blir därför en röst på ett parti utan inflytande.

Lars Persson

Länkar: SvD, Aftonbladet, HD, BT, KB, TA, YA, Barometern, BLT, DN

20 kommentarer:

 1. Om SD blir vågmästare i riksdagen, så tänker Maud regera ihop med Månas gäng.

  SvaraRadera
 2. Johan Bensow8 maj 2009 05:47

  Inte på något sätt oväntat. Man har ju tidigare gjort antydningar som speglar denna avis. Detta är man ju väl medveten om i partiledningen.

  Men det är ju ändå inte sant att SD inte kan bli vågmästare på något sätt. Det av blocken som förlorare flest väljare till SD kan ju komma att förlora valet på det viset.

  Det vinnande blocket kan sedan bilda åtminstonde minoritetsregering.

  SDs valresultat 2010 kommer med stor sannolikhet att påverka valutgången betydligt.

  SvaraRadera
 3. Jag reflekterar över att de flesta som vill att illegala invandrare ska få sin vård betald själva har det rätt bra ställt, innerstadsmedelklass, läkare och politiker - då ska väl ni rimligen betala för kalaset? Dessa personer är ju illegala invandrare, de befinner sig här utan lov. Jag är själv lagligt invandrad på 70talet, nu ska vi allihopa alltså betala (även) för de som struntar i beslut från immigrationsmyndigheterna? Jag hoppas ni inser att det INTE bara är etniska svenskar som nu kommer att rösta Sverigedemokratiskt? Jag kommer definitivt att göra det.

  SvaraRadera
 4. doublecorona,
  Om du läser Sverigedemokraternas handlingsprogram så upptäcker du att du inte hade fått komma till Sverige om deras politik hade gällt på 70-talet.

  SvaraRadera
 5. Du har säkerligen helt rätt, men nu lever vi i detta nu, inte i ett då, eller i en rosig framtid. Det behövs politker med verklighetsförankring, inte drömmare. De mest mordiska ideologierna är de som "drömt" om en fin framtid. Som sagt, mer krass verklighet, pragmatism, från politiker behövs.

  SvaraRadera
 6. Dessutom, vi var FN-kvot, den överväldigande delen av invandrare till Sverige idag är inte flyktingar. UNHCR är de som definierat flyktingbegreppet, därav FN-kvot. Problemet med dagens invandring till Sverige är avsaknaden av tydliga regler som implementeras. Tillämpningarna är godtyckliga (i de fall det ens finns tydliga regelverk), det räcker med ett mediadrev för att en invandrare ska få stanna, och precis tvärtom i de fall media inte tar ett fall under sina vingar.

  Sverige idag har för mycket anhöriginvandring, för mycket asylmottagning "av humanitära skäl" (det vill säga, inte flyktingar enligt UNHCRs definition). Legitimiteten för mottagning av sanna flyktingar urholkas i allmänhetens ögon när i princip "alla" får komma in. Alla dras över en och samma kant. Samtidigt är samhällets medel alltmer ansträngda. Det är INTE klok politik, i synnerhet inte för oss som invandrat.

  SvaraRadera
 7. Det är sådana här saker som gör att jag kommer rösta på SD eftersom vi har lagar som inte efterföljs. Sedan har inte politikerna fattat att dom ska arbeta för Sverige och Svenskarna. Det är deras primära uppgift, inte ta han om världens alla problem, speciellt inte när man använder mina skattepengar. Politikerna har glömt varför dom sitter där dom sitter, och missbrukar sin position. Sedan är man inte rasist för att man vill att Sverige ska vara för Svenskarna. Fattar inte varför invandrarfrågan ska vara så tabu. Inte kallar man Norrmännen för rastister när ett av dom störta partier har liknande politik som SD. Inte heller kallar man våra egna politiker för rasister när alla bosätter sig i Svenska områden, trots att dom är dom största HYCKLARE och RASISTER enligt deras egen definition.

  SvaraRadera
 8. Beträffande vård till papperslösa så visade det sig att i Region Skåne förra året så kostade den vården 300 000 kr, betydligt mindre än partistödet till Sverigedemokraterna. Jag, och säkert de flesta andra, betalar hellre skatt för vård åt behövande än partistöd till SD. Ska sådana saker som vård betalas på frivillig väg är det också rimligt att partistöd betalas frivilligt.

  Lars Persson

  SvaraRadera
 9. doublecorona,
  "För mycket anhöriginvandring"? Det är SD:s politik att staten ska bestämma vem man ska bilda familj med, men det lär vara mycket få som tycker det är en bra politik. Anhöriginvandrare är mycket bra för samhällsekonomin. Speciellt anhöriga till svenskar. Läs nedan i Inkomstfördelningsundersökningen, tabell 48.

  SvaraRadera
 10. Anonym,
  Vad menar du med att invandrarfrågan är tabu? Den diskuteras i media varje dag.

  SvaraRadera
 11. Vid sidan om mina studier jobbar jag inom vården i Malmö, staden som har högst andel invandrare (där vänstern har beslutat att göra detta bla. ). Konsekvenser? De svenska äldre får lida. De skickas till vårdcentraler i Lund/Vellinge och andra omkringliggande orter för rutinundersökningar, eftersom Malmö inte klarar av att hantera alla. Som vanligt är det inte svenska politiker eller journalister som får lida, utan de svagaste i vårt samhälle.

  Varför belönar man personer som gömmer sig från samhället? Om en person är papperslös eller gömd, så har denne uppenbarligen inte rent mjöl i påsen. Det fattar varje jävel med lite sunt förnuft.

  Tidigare har jag röstat C, nu ska jag rösta på SD.

  Tack för att ni fick mig att öppna ögonen.

  SvaraRadera
 12. Nej, den diskuteras inte i media varje dag. Media framhäver en bild som de vill att Sverige ska se, medan man vägrar publicera negativa samhällsaspekter till följd av invandringen.

  SvaraRadera
 13. Ska undvika PK-diskussionen här då "Vi i Sverige" verkar köra fullständigt med skygglapparna på. Soma tt diskutera med en religiös, bättre att bara strunta i det.

  Men, Centern? Är det säkert att de och kådisarna når över 4% nästa val? Börjar inte folket bli lite trötta på ett parti som har röstat ner kriminaliseringen av tidelag, 3 gånger, nu? Visst, Centern är bondepartiet, men är våra bönder verkligen som irakier, stenkåta på boskap? Maud har visat ett förakt mot det svenska folket som t.o.m få andra riksdagspolitiker klarat av (Mona klår henne med hästlängder dock). Kanske dags att sluta rösta på Centern och slippa partiet som alltid velar? Lägg rösten på ett parti som vill Sverige (S V E R I G E) väl istället.

  SvaraRadera
 14. Platinaapa,
  Vården av papperslösa har en mycket liten omfattning. Det visar den låga kostnaden för vården. Om Malmö inte klarar av vården av de äldre så är det inte seriöst att skylla det på de papperslösa.

  SvaraRadera
 15. Hur skall C sätta stopp som vågmästare om man inte ens kommer in i riksdagen 2010? Jag vet ingen som någonsin skulle ens överväga att stödja detta parti som vill ge bort skattepengar till folk som inte skall vara i landet. C borde bry sig om svenskar istället för papperslösa. Skall bli riktigt kul att se SD få mer röster än C.

  SvaraRadera
 16. Det är intressant att se desperationen hos SD-sympatisörer nu när de inser att en röst på SD är en röst på ett meningslöst parti.

  SvaraRadera
 17. Johan Bensow9 maj 2009 11:55

  Det här är inga nyheter. SD måste bli typ tredje största parti i riksdagen innan det börjar röra på sig. De flesta ledande inom partiet vet detta mer än väl. Samtidigt kan man inte gå ut med budskap som andas uppgivenhet och tunga lass. Istället ges ännu en orsak att vinna ännu mer stöd och uppmana alltfler att rösta på Sveriges verkliga oppositionsparti!

  SvaraRadera
 18. Bäste Lars !

  Varför detta avgrunddjupa hat mot sd ?
  Tror du verkligen att alla sd'are hatar invandrare ?

  Jag tror att 90% av dem är rena protestväljare som bland de etablerade partierna inte ser något som tillvaratar "svenska intressen".
  Kan nämna min 83-åriga moster i Skåne som efter ett 40-årigt arbetsliv (OK, en del halvtidsjobb) sitter med mindre än 4.000 kr/månad efter bostadsbidrag att leva på.
  Medan varje invandrartant över 65 medelst ÄFS garanteras 4.831 kr/månad. Utan att ha betalt in ett öre i systemet.
  OK, ÄFS är också för svenskar, men endast på eget initiativ och här meddelar min moster att hon är "är över 84 och orkar inte med att bråka !"
  Varför är ÄFS tämligen automatiskt till invandrare ?
  Varför tas för ÄFS hänsyn till min mosters sparpengar medan invandrares sparpengar och inkomster i hemlandet förblir orörda ?

  Varför får svenska skitstövlar kallas skitstövlar medan det genast är "RASISM !" att kalla en utländsk skitstövel för detsamma ?

  Varför skriver du i ett svar att "Om du läser Sverigedemokraternas handlingsprogram så upptäcker du att du inte hade fått komma till Sverige om deras politik hade gällt på 70-talet." ?
  Ska inte politiken betrakta de rådande förhållandena ? Som var annorlunda då.
  Kan jag hänvisa till att "om vi hade haft alliansens nuvarande trafikregler på 50-talet så hade vi haft en helvetes massa trafikolyckor ! För då hade vi vänstertrafik ?"

  Varför skriver du att "Anhöriginvandrare är mycket bra för samhällsekonomin. Speciellt anhöriga till svenskar."
  Du hänvisar här till tabell 48 som är tämligen intetsägande när vi inte vet hur kategorin "En utrikes född och en född i Sverige" är uppbygd ?
  När vi inte vet vem som "är bra för samhällsekonomin" !
  Det är kanske så att välbärgade svenska män är benägnare att gifta sig med med utländska damer ?
  Hur visar detta att det är "anhöriginvandringen" som är det positiva ???

  Jag har stor respekt för ditt "invandrarengagemang".
  Men tyvärr "trixar" du lite för mycket med fakta !

  Vänligen
  Tjalle, som inte röstar på sd. Men är för "fair play".

  SvaraRadera
 19. Tjalle,
  Jag har inte uttryckt hat mot sd-sympatisörer.

  Beträffande äldreförsörjningsstödet så ges det till dem som har låg pension, oberoende av om de är invandrare eller ej. Varför hjälper du inte din moster att ansöka om det? Det hade inte tagit längre tid än att skriva din långa kommentar.

  Vad menar du är skillnaden i förhållanden nu jämfört på 70-talet som innebär att det var bra med invandring då men inte nu?

  Jag känner många familjer som består av både infödda och invandrare. De är inte mer välbärgade än andra familjer men kanske är de mer toleranta mot andra och är mer öppna för nya intryck. Kanske är det därför de fungerar så bra i samhället.

  SvaraRadera
 20. Lars !

  1. Jag bor cirka 100 mil från min moster.
  Som har en dotter inom gångavstånd.
  Jag föreslog att min moster skulle ta upp ÄFS med denna.

  Min moster sade också att "hon hörde om ÄFS först förra året !"
  Jag också för övrigt !
  I en debatt i min länstidning där en sd-politiker skrev fakta om ÄFS !
  Varpå en folkparti-tant anmälde sig och påstod att sd for med osanning.
  Sd-politikern förklarade att han var säker på sin sak varpå fp-tanten förklarade "Att läsa och inte förstå är som att plöja och inte så." Och avslutningsvis:
  "Härmed avslutar jag mina inlägg i denna diskussion. Ni hittar säkert andra anledningar att sprida era osanna främlingsfientliga budskap."

  Jag sökte på nätet och ringde Fk och fick sd's version bekräftad och skrev ett inlägg om saken.
  Tror du att fp-tanten ursäktade sig ?
  Det var f.ö. samme sd-politiker som blev avskedad från sitt lärarjobb för att han var med i sd !

  Men hur kommer det sig att svenska äldre är så dåligt informerade om ÄFS ?
  Upprepar mig:
  Varför tas för ÄFS hänsyn till min mosters sparpengar medan invandrares sparpengar och inkomster i hemlandet förblir orörda ?

  2. Skillnaden är att då behövde vi invandrarna. Nu är det invandrarna som behöver oss.
  Och här är jag med att vi måste hjälpa. Men bara så mycket som vi klarar av.
  Just nu verkar vi vara vid "smärtgränsen". Som många idealister tyvärr vägrar inse.

  Och nu påstår säkert någon att "vi behöver utländsk arbetskraft".
  Jag tvivlar lite men godkänner argumentet.
  Men nu har vi ju "krisen" hängande över oss med några 100.000 extra arbetslösa.
  Varför reagerar ingen politiker och säger att "OK, nu får vi reducera arbetskraftsinvandringen till allt normaliserat sig igen !" ?

  3. Upprepat citat:
  "Anhöriginvandrare är mycket bra för samhällsekonomin. Speciellt anhöriga till svenskar."
  Du hänvisar här till tabell 48 som är tämligen intetsägande när vi inte vet hur kategorin "En utrikes född och en född i Sverige" är uppbygd eller varifrån fördelen kommer ?
  Eller menar du att en tabell över "förmögenheter hos hushåll bestående av svensk kung gift med invandrartjej" på något sätt visar att förmögenheterna är invandrartjejernas förtjänst ?

  4. Citat:
  ".... men kanske är de mer toleranta mot andra och är mer öppna för nya intryck. Kanske är det därför de fungerar så bra i samhället."
  Du verkar bara ha kontakt med "förnuftiga nysvenskar". Grattis !
  Jag tror inte att det är dessa som tillbringar nätterna med att kasta sten på brandmän i Rosengård !
  Och det är väl dessa sistnämnda som vi har problem med och som är kritikens huvudmål ?

  5. Jag upprepar mig:
  Varför får svenska skitstövlar kallas skitstövlar medan det genast är "RASISM !" att kalla en utländsk skitstövel för detsamma ?

  Vänligen
  Tjalle

  SvaraRadera