fredag 22 maj 2009

Janne Josefssons sista Debatt blev Sverigedemokratisk propaganda

Det sista programmet av SVT:s Debatt med Janne Josefsson som programledare tog upp integrationspolitiken. Man hade kanske hoppats att detta sista program skulle vara välgjort, med en påläst programledare och kunniga debattörer. Istället blev det gräl mellan Nyamko Sabuni och Nalin Pekgul om vilken regering som haft sämst integrationspolitik. Framförallt så blev det en upprepning av den vanliga, förvrängda mediebilden av invandringen.

Debatten handlade uteslutande om flyktingar och uteslutande om de som bor i utanförskapsområden. Förvirringen om vad man skulle prata om blottlades redan i början. Nyamko Sabuni fick frågan hur många som invandrade förra året och svarade 25-30 tusen varpå Janne Josefsson omedelbart kontrade med 100 000. Sabuni replikerade med att 100 000 inkluderade anhöriginvandrare.

Janne Josefssons avsikt var tydligen att debattera HELA invandringen, inte bara flyktinginvandringen. 100 000 invandrare inkluderar nämligen alla som invandrade, även 17 000 återvändande svenskar. Istället kom debatten bara att handla om de 12 procent som var flyktingar.

Trots att ingen sade sig sympatisera med Sverigedemokraterna blev ändå programmet Sverigedemokratisk propaganda. Där fanns den vanliga retoriken att det finns inte plats till fler, inga bostäder och inga arbeten. Nalin Pekgul påstod att vi inte haft arbetskraftsinvandring förrän den nuvarande regeringen infört det i december 2008. Hon ljög förmodligen inte. Hon var bara okunnig.

Här är några väsentliga saker man INTE berättade i programmet.

45 294 utvandrade 2008. Tillsammans med de 101 171 som invandrade blev nettoinvandringen alltså 55 877.

Av de 101 171 som invandrade var ca 17 000 återvändande svenskar.

Av de 90021 uppehållstillstånden och uppehållsrätterna var bara 12 procent flyktingar och skyddsbehövande. Ytterligare 12 procent var anhöriga till tidigare asylsökande. 33 procent var anhöriga till andra än flyktingar, till största delen till svenska medborgare. 16 procent var studenter och hela 25 procent var arbetskraftsinvandrare, vilket Nalin Pekgul och de flesta andra inte har en aning om.

Man talade om den höga arbetslösheten hos utvalda grupper men talade inte om att majoriteten av vuxna invandrare arbetar. Inkluderas alla åldrar arbetar lika stor andel invandrare som infödda, ca 50 procent pga. en annan åldersfördelning hos invandrare. Här försökte dock Nyamko Sabuni påpeka att många faktiskt har arbete.

Utanförskapsområdena är inte typiska invandrarområden. I Rosengård t.ex., bor bara 1 procent av Sveriges invandrare. Invandrare bor i alla Sveriges kommuner och i alla typer av områden.

Invandrarhushåll betalar mer skatt än de får i bidrag. De ger alltså ett överskott till statskassan.

Tyvärr, Janne Josefsson. Det var ingen ärofylld sorti du gjorde. Vi får hoppas din efterträdare Belinda Olsson kommer att vara mer påläst.

Lars Persson

Länkar: SVT Debatt, Debattartikel av Gulan Avci, DN, SvD, Expressen, HD, Newsmill

72 kommentarer:

 1. 17000 återvändande "svenskar"?försök att inte förvränga sanningen min vän...mig lurar du,men jag tror inte du lurar majoriteten av skattebetalarna i sverige,de har fått nog av både dig,aftonbladet,svt..ect,ect.den procent i rosengård har bränt och förstör för miljontals kronor redan...tack vare er så växer sverigedemokraterna ett stort tack!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Hej varför går där ett plan i veckan till irak från malmö (sturup)

  SvaraRadera
 3. Att ingen kunde rapa ur sig att vi tar in alldeles för mycket invandrare var trist att se. detta är grunden till de flesta problemen vi har med integrationen i sverige. att importera personer som ofta inte är läs och skrivkunniga för att sedan sätta dem i SFI i 5 år utan några krav på sig är absurt.

  hur vi har råd med detta i det nuvarande ekonomiska klimatet kommer jag aldrig förstå när vi klipper äldres pensioner med 30% rakt av.

  personerna i studion klagade för övrigt på att de inte hade några jobb sedan de kom för tio år sedan men jag hade nästan behövt textat för att förstå vad de sa. jag hade aldrig anställt dessa personer när deras svenska är så undermålig.

  jag skulle vilja se ett debatt där man debatterar om man skall lyfta på locket i media sverige angånde den mörkning som sker när det gäller invandrar relaterade brott och brottslingar.

  SvaraRadera
 4. Tack gode Gud för internet, nu kan inte sanningen döljas mer. SD till riksdagen 2010!

  SvaraRadera
 5. Anonym 00:38,
  Det är faktiskt så att säger man att 100 000 invandrade förra året så inkluderar man också de 17 000 återvändande svenskarna. Din religiösa tro kanske förbjuder dig att acceptera det, men så är det ändå.
  Sedan påstår du att alla invånare i Rosengård bränner och förstör. Även det är väl utslag av din religiösa fundamentalism.

  SvaraRadera
 6. Anonym 01:17,
  Det går väl ett plan därför att det finns efterfrågan. Naturligtvis kan det finnas personer som är förföljda i Irak samtidigt som andra inte är förföljda och kan resa dit. Att det går plan till Kina innebär ju inte att det inte finns människor som förföljs i Kina.

  SvaraRadera
 7. Johan,
  Inlägget innehåller redan svar på dina argument. Om du hade svårt att höra vad de sa så kolla hörseln. Jag hade inget problem att förstå.

  SvaraRadera
 8. Pekgul & Saboni illustrerade hur stort avståndet mellan "folket" och eliten är i verkligheten.
  Någon folklig uppbackning för invandringspolitiken går inte att skönja och det från eliten pådyvlade mångkulturexperiment har havererat då inget land i Sveriges storlek klarar att ta in en invandrarmängd i storleksordningen av Växjö år efter år, integrera dem i samhället på alla nivån.
  Sifferexercisen kring antalet av invandrare, flyktingar, återvändande är inget annat än fokusförskjutning i syfte att lägga lock på en obekväm debatt.

  SvaraRadera
 9. Läs Bruce Bawer "While Europe Slept" så ser ni vart vi är på väg.

  SvaraRadera
 10. "Trots att ingen sade sig sympatisera med Sverigedemokraterna blev ändå programmet Sverigedemokratisk propaganda."
  Det var väl inte någon från Sverigedemokraterna som var med i Debatt?
  Det betyder väl att deras(SD) kritik har en viss bäring när åsikterderas åsikter kommer från personer som inte är (tror jag) SD väljare?
  SD har väl inte monopol på kritiska åsikter på invadrings/inflyttnings/flykting politiken?
  Personligen tycker jag att vi har och har haft en nästan obefintlig integrationspolitik i Sverige.

  SvaraRadera
 11. Gunilla, 62 år, Sollentuna22 maj 2009 09:20

  Det sista Debatt behandlade imigrations- och flyktingpolitiken. Jag tycker att programmet på ett överdrivet sätt gav mediautrymme åt en kritisk hållning mot en förda politiken, inte minst programledaren själv.
  Vi i detta land är en del av en enda värld som vi lever tillsammans i. De som vill bo här ska få göra det. Vi som bor i detta land ska leva tillsammans och alla måste bjuda till. Vi bör tillåta andra undervisningsspråk i skolorna, förändra den svenska flaggan till en trikolor (ta bort korset ur flaggan) och inte minst att erbjuda samhällsservice (sjukvård, äldrevård etc) på andra språkliga och kulturella premisser än idag.

  SvaraRadera
 12. Debatt är ju ett totalt skitprogram. Nyamko Sabuni stod och propagerade för invandring och mångkultur. Hennes s.k motpol Nalin Pekgul stod och propagerade för...just det invandring och mångkultur.

  Det väller formligen in s.k "flyktingar" in i Sverige. Flyktingskäl enligt genevekonventionen har under 5% av dessa. Efter ett par år i Sverige åker de på SEMESTER i hemländerna, bl.a med de redan nänmda reguljärflygen till IRAK.
  95% av de s.k "flyktingarna" har slängt passen när de anländer, allt för att kunna ljuga sig till medborgarskap och livstids försörjning i idiotlandet Sverige. Vem vet vilka människor som släpps in i Sverige idag? INGEN!
  Invandringssiffran 100000 är skyhög! Vill svenska folket ha det så? NEJ, inte enligt de siffror som framkommer i SOM-undersökningar gång på gång. IDIOTEN JAnne Josefsson frågar Sabuni om folkets vilja fått råda i invandringsfrågan..Sabuni svarar att jovisst så är det ju då de POLITISKA PARTIERNA velat ha det så...man bara bävar. Och karljäveln nöjer sig med detta svar...DEBATT är århundradets skämt! (S)(V) T

  SvaraRadera
 13. "Invandrarhushåll betalar mer skatt än de får i bidrag. De ger alltså ett överskott till statskassan." LOGIKEN I OVANSTÅENDE

  SvaraRadera
 14. Lars! Du har en av nätets bästa bloggar på integrationsområdet!

  Om någon inte tror på att 17 000 invandrade var svenska medborgare som återvände så kan de väl ta en titt på lite statistik från SCB.

  Dessutom behöver vi invandringen. Bara för att det just nu är hög arbetslöshet i Sverige så finns det inget som säger att det alltid kommer att vara så. Om några år när arbetsmarknaden är het igen så kommer vi behöva människor som hunnit lära sig språk mm. och är beredda att börja jobba för att vi skall få in tillräckligt med skattemedel för att klara välfärden.

  SvaraRadera
 15. Den har bloggen ar fantastisk - saklig, sansad och, framforallt, palast. Fortsatt sa.

  SvaraRadera
 16. Bra inlägg. (Jag har nu inte sett programmet, så jag kan i och för sig inte avgöra om det var så dåligt som du säger.) Men jag blir rädd när jag läser kommentarerna, och kkänner att jag måste skriva här för att motverka övervikten av inte så trevliga åsikter.

  SvaraRadera
 17. Om man är från norden/Europa och invandrar hamnar man i samma låda som mellanöstern invandrare. Sen jänar man ut statitiken mellan dessa. Det kan ju inte vara roligt för dom. Vilka åsyftas undrar du. Tja det beror på vem man pratar med.

  SvaraRadera
 18. CITAT: "Dessutom behöver vi invandringen. Bara för att det just nu är hög arbetslöshet i Sverige så finns det inget som säger att det alltid kommer att vara så. Om några år när arbetsmarknaden är het igen så kommer vi behöva människor som hunnit lära sig språk mm. och är beredda att börja jobba för att vi skall få in tillräckligt med skattemedel för att klara välfärden."
  Men snälla: Det kostar ju en massa. Sverige är inte den industrination som det en gång varit.
  Utländska forskare, civilare, framtida nobelpristagare invandrar inte till ankdammen SVERIGE, det finns andra alternativ!

  SvaraRadera
 19. Tack för uppskattande kommentarer. Det är en trevlig omväxling. :-)
  Lars Persson

  SvaraRadera
 20. Anonym 12:48,
  Invandringen kostar inte en massa. Läs "Invandring - intäkter och kostnader" i vårt bibliotek.

  SvaraRadera
 21. Kul att hitta hit! Äntligen en sansad, nyanserad och saklig blogg driven av kunskap istället för hat.

  //Robert L

  SvaraRadera
 22. Men okej då... låt Sverige sunka ner sig i invandrarfientlighet och fattigdom.

  Framgångsrika länder i världen är alla mångkulturella. Det är naturligt att kunna tala två språk flytande. Framförallt är det kul med (mång)kultur!

  Jag stannar gärna kvar utomlands, tjänar pengar, umgås med mina vänner från alla världens hörn och utvecklar mig. Men det är förstås fritt fram för homogena svenskar fortsätta jobba på Saab.

  Hem till Sverige kommer jag för övrigt, Inshallah, för att hälsa på mina vänner från alla världen hörn.

  Med min erfarenhet av att ha levt i många andra länder så är Sverige ändå så här långt ett fantastiskt land. Ingenstans är man lika fri att välja sin livsstil. Kanske är man bortskämd? Men framförallt är svenskar allt mer snåla. Och värre verkar det bli. Ett av världens rikaste folk är på väg att odla fram en kultur av intellektuell fattigdom och brist på acceptans för olikheter.

  SvaraRadera
 23. Det "vi i S"inte tycks förstå att den invandring som sker inom eu och norden är kommuinserande kärl det sker alltså både åter och invandring:Däremot är de som kommer som flyktingar eller anknytnings personer till dessa grupper som inte återvandrar.Därför ökar hela tiden problemen med integrationen och den lönsamhetsaspekt som "ViS"vill hävda är noll, vilket ochså det källmaterial som det hänvisas mycket tydligt visar.
  Lönsam är bara en liten del av invandringen.

  SvaraRadera
 24. - Lars Jansson talar i sin bok Mångkultur eller välfärd (2002) om kostnader långt över 100 miljarder om året.
  - Bo Södersten anförde på DN Debatt i januari förra året att nettokostnaden är 40-50 miljarder om året.
  - Tidningen The Economist visade i juni 2003 att Sveriges ekonomi påverkats negativt av invandringen.

  SvaraRadera
 25. Återvandring är ingen bra affär för Sverige. Då får vi kostnader för etableringen men inte intäkter senare.

  Man kan räkna på många olika sätt och alltid komma fram till en siffra. Att olika personer kommer till så olika resultat visar att det inte är självklart vad man ska ta med som intäkter och utgifter.

  SvaraRadera
 26. Vi i Sverige du är en jävla idiot.Alla som är för massinvandring borde betala 50% i skatt för jag vill inte medverka till att förstöra Sverige.En dag blir du ochså misshandlad av ett gäng skogsturkar,får se hur positiv du låter då.

  SvaraRadera
 27. Anonym 15:53,
  Tack för att du använde all din intelligens för att skriva en kommentar.

  I vårt hushåll betalar vi redan mycket skatt eftersom vårt hushåll består av både invandrare och infödda svenskar. Det stämmer överens med SCB:s uppgifter att sådana hushåll betalar mer skatt än helsvenska hushåll.

  Lars Persson

  SvaraRadera
 28. Sedan 1972 har Europa inte kunnat försörja sig självt vad gäller arbetskraft. Europa sjönk under miniminivån 2,1 barn per kvinna detta år.
  Sedan dess har Europa stulit utbildad arbetskraft från andra länder. Det handlar om stöld, stöld av andra länders, ofta u-länders framtid. Sverige ligger på ca 1,8 barn per kvinna och måste således stjäla 15% för att nå upp till miniminivån 2,1.
  Världsfödslotalet (World fertiliy Rate), ligger idag på 2,6 barn per kvinna och faller drastiskt i den absolut största delen av i-länderna. Enbart i länder som har patriarkaliska system som förtrycker, framför allt den kvinnliga delen, av befolkningen, lyckas ha födslotal över 2,1 genom att se till att befolkningen inte kan läsa och skriva. Sluga politiker,vare det är höger eller vänster har gjort sig skyldiga till den miserabla situationen som vi har idag i Europa. Den största delen av dagens väljare är ensamhushåll. Ingen politiker ansätter denna del av väljarkåren.Det vore mycket osmart sett ur deras kortsiktiga perspektiv. Dagens politiska systemet är inte kompentent att handha långsiktiga frågor som långtida ekonomisk perspektiv och efterfrågan av arbetskraft.
  Anna Sanday

  SvaraRadera
 29. Det är sant att de som invandrar till bl.a. Sverige är huvudsakligen unga vuxna. Det är en stor vinst för Sverige att arbetsföra, fertila människor invandrar.
  Migrationen är dock även till fördel för länderna de utvandrar från. Migranter skickar pengar till sina släktingar i hemländerna av en storlek betydligt större än världens samlade bistånd. Invandrare i Sverige skickar i medeltal 4250 kr/år till sina släktingar. Detta har en mycket stor betydelse för anhöriga i hemländerna.

  Invandringen är alltså en win-win situation.

  SvaraRadera
 30. Johan Bensow22 maj 2009 17:25

  Uppskattar er vilja till korrekthet vad gäller siffror.

  Men jag kan faktiskt inte se att Josefsson och co. gjorde SD-propaganda.

  De uttryckte en rimlig och realistisk uppfattning om faktiska förhållanden.

  SvaraRadera
 31. fantastiskt bra inlägg, sakligt och faktaspäckat. fortsätt så!

  SvaraRadera
 32. aron och Robert L,
  Tack för uppskattningen.

  Lars Persson

  SvaraRadera
 33. Så skönt att läsa en blogg om integrationsfrågor som har en sansad nivå och som inte är en SD-hangaround blogg. Fortsätt såhär.

  SvaraRadera
 34. Tack Mattias!

  Trevligt att vi fått flera positiva kommentarer. Målgruppen är de som har en positiv syn på invandring och som vill veta mer eller dela med sig av sin kunskap.

  Lars Persson

  SvaraRadera
 35. Hmmm... = läst och begrundat.

  SvaraRadera
 36. Om vi lyfter blicken från det debattmässiga ekorrhjul man placerat oss i, kanske vi kan backa bandet sisådär 15 år och minnas det egentliga receptet:

  1. Skär ned på fritidsgårdarna, på kuratorerna, på skolan, lås bostadsmarknaden genom att göra om till bostadsrätter, skapa sorteringsskola under slagordet "valfrihet".
  2. Ignorera alla varningar om att det kan skapa problem i framtiden.
  3. När alla (klassmässiga, kulturella, utbildningsmässiga, ekonomiska osv) orättvisor till slut blommar ut, och då förstås främst i lågstatusförorterna, stryk alla andra dimensioner och fokusera bara på det etniska.
  4. Låt sen svenska jobbare och blattar tjafsa sig blodiga om invandringen hit och dit. Skicka ut en Josefsson eller Gudmundson emellanåt för att göda myten om "tystandet av problemen".
  5. Sitt lugnt med dina miljarder och fortsätt garva med grabbarna i bastun i Båstad.

  Nån som hört begreppet "söndra och härska"?

  SvaraRadera
 37. Invandring är bra och nödvändigt. Jag skulle till och med vilja sträcka mig till att säga att vi som bor i-länder/västvärlden har ett visst ansvar att ta hand om de människor som blir förtryckta/förföljda. Inte mint ur ett historiskt perspektiv. Varför vi har det så bra nu och så vidare.

  För att sedan omsätta det i praktiken och få ett hållbart, integrerat samhälle. Så krävs en väl utformad integrationspolitik och det är där frågan ligger tycker jag. Inte på fördommar och tyckanden, utan på fakta och sunt förnuft.

  Måste belysa en kommentar av "Elisabeth" där hon nämnde "While Europe Slept". En bok som tar upp faran med ett fundamentalistiskt Islam.

  Det är möjligtvis där jag skulle kunna se tillstymmelsen till problem. Att man skall få tro och tycka vad man vill hemma i sitt eget hem är tycker jag en mänsklig rättighet. MEN det skall inte gå ut över nån annan.(ens barn tillexempel). Så när det börjar komma till Islamska friskolor måste man sätta stopp. Detta gäller naturligtvis också kristna friskolor.

  Religion är något som människan borde växt ifrån för länge sedan och som sätter käppa i hjulet för den moraliska zeitgeisten, mänskliga rättigheter och framförallt medicinsk forskning. Ett humanistiskt, sekulariserat samhälle där mänskliga rättigheter sätts i fokus, är förutsättning för en hållbar framtid.

  jag säger det igen:
  Religion är en leksak som man får leka bäst man vill med själv, men man får INTE tvinga någon annan att leka med den, inte ens sina barn.

  Det vart ett långt inlägg, tror det var mitt första debattinlägg någonsin också för den delen. Skönt att få lufta lite.

  Avslutar med ett ÄNTLIGEN, till att Janne slutar. :)

  tack för mig

  SvaraRadera
 38. Om allt är så bra med invandringen,varför går det då så dåligt för Sverige?Vi har hög arbetslöshet,högst antal våldtäkter i hela Europa.Borde vi inte ta in fler invandrare så landet går ännu "bättre"?Vilken jävla fantasivärld lever du i?Ni som är positiva till generös massinvandring men inte bor i Rosengård lr liknande oråden ska bara hålla käften.Det är lätt å sitta hemma å vara politiskt korrekt när man väljer att sen själv bosätta sig i lite finare områden.Falska jävla mäniskor det finns.

  SvaraRadera
 39. Det är en fördel för Sverige med hög invandring säger du!
  Jag tycker det bara ser värre å värre ut.
  Du snackar så jävla mycket skit utan något som helst belägg.
  Alla våra nordiska grannländer går bättre än Sverige utan hög invandring.
  Fängelserna är överfyllda med invandrare.
  Brandbilar och ambulans kan inte åka in i invadrartäta områden utan poliseskort.Vad är det som är så bra??????
  Du är bara en patetisk jävla nolla som lever i en fantasivärld.Flytta till Rosengård lr Tensta så får vi se om du trivs.
  Varför låter du inte några nyanlända muslimer flytta hem till dig?
  Skulle gärna vilja prata med dig nån dag om du vågar,säg bara till så kan vi få kontakt.

  SvaraRadera
 40. Håller med tidigare skribenter som berömt bloggen. Skönt med en vettig blogg som tar upp dessa ämnen!

  SvaraRadera
 41. Anonym 1:39 och 1:50,
  Det går inte dåligt för Sverige. Sverige är ett av världens mest rikaste länder och svenskarna ett av världens mest välmående folk. I OECD:s statistik finns inte den minsta tendens till att länder med många invandrare skulle ha högre arbetslöshet än andra.
  Varför ska man hålla käft om man inte bor i Rosengård? Är det din demokratisyn att bara 1 procent av befolkningen ska få yttra sig? Flytta till Nordkorea så kommer nu närmare ditt ideal. Vi som har familjemedlemmar som är invandrare vet att integration kan fungera alldeles utmärkt.

  Lars Persson

  SvaraRadera
 42. Först och främst vill jag en gång för alla avliva myten om att generös invandring och mångkultur är absoluta nödvändigheter för att ett land ska klara sig väl. Vi behöver inte se längre än till våra närmaste grannländer för att se att detta inte stämmer. Sverige har en betydligt större invandring både i absoluta och relativa tal men ändå är vi sämre i välståndsligan.

  Sen kan ni ju läsa detta angående invandringens vara eller icke vara:

  http://www.realtid.se/ArticlePages/200804/07/20080407160458_Realtid155/20080407160458_Realtid155.dbp.asp

  SvaraRadera
 43. Kommentera den här videon.
  http://www.youtube.com/watch?v=HaPz7p-1-bk
  Kan du berättar var du bor?
  Jag gissar på att du aldrig satt din fot på kvällstid i något invandratätt område.
  Är det nån här som är för massinvandring jag kan kontakta för disskution?
  Vågar ni inte stå för era åsikter?

  SvaraRadera
 44. Richard,
  Artikeln du hänvisar till handlar ju inte om invandringen till Sverige. Jag har inte läst den fullständiga rapporten så jag kan inte bedöma om den är vederhäftig men för Sverige gäller den inte.

  SvaraRadera
 45. Anonym 4:37,
  Jag kan inte kolla videon just nu pga. långsam internetuppkoppling men jag antar att det är det ökända reportaget av Christian Broadcast Network gjort i samarbete med SD och där ett antal SD:are intervjuas. Några ytterligare kommentarer behövs inte.
  Varför vill du veta var vi bor? Vad skulle du gjort med den informationen?

  SvaraRadera
 46. Lars !

  Citat 1:
  ".... men talade inte om att majoriteten av vuxna invandrare arbetar."
  Detta kan teoretiskt betyda att 49% är arbetslösa ? Är detta bra ???
  Varför ger du oss inte den aktuella siffran ?
  Eller källangivelse ?

  Citat 2:
  "Invandrarhushåll betala mer skatt än de får i bidrag. De ger alltså ett överskott till statskassan."
  Jag är ledsen men kan bara upprepa mig:
  Detta är INGET överskott !

  Eller räcker det om alla i landet "betalar mer i skatt än de får i bidrag" ?
  Men ingen till t.ex. sjukvård eller äldreomsorg ?
  Enligt din ofta refererade Tabell 48 så betalar ALLA hushåll mer i skatt än de får i bidrag.
  Alla ger enligt din definition ett överskott !
  Varför alla dagliga nedskärningar då ???

  Citat 3:
  "I Rosengård bor bara 1% av Sveriges invandrare."
  Utgår du härvid från 22.000 som är den officiella siffran ?
  Det ryktas dock om att det bor lika många svart ?
  Jag vet inte vad som stämmer ? Du ?

  Och om vi utgår från att bara 1% bor i Rosengård så får vi väl ta hänsyn till totala antalet liknande enklaver i Sverige för att få ett representativt "helhetsintryck" ?
  Hur många % blir det ?

  Avslutningsvis:
  Jag hoppas för vår allas skull att dina antaganden och hypoteser slår in !
  Där är vi ense !
  Men jag TROR tyvärr inte att allt är så rosenrött som du gör gällande !
  Där är vi oense !

  PS: Har du på något sätt "spärrat" din sida så att man inte kan köra "copy and paste" ?

  Vänligen Tjalle

  SvaraRadera
 47. Sysselsättning år 2007
  Ålder Inrikes Utrikes
  15-74 68,4 57,3
  16-64 77,8 63,9
  20-64 82,7 66,4

  Källa AKU 2007 Tabell 32B.

  SvaraRadera
 48. Enligt Inkomstfördelningsundersökningen 2006 betalar utrikes födda hushåll 3800 kr mer i inkomstskatt än de får i bidrag (per konsumtionsenhet). Med ledning av disponibel inkomst kan man uppskatta att de betalade drygt 15 000 kr i moms per konsumtionsenhet. Det blir alltså ett överskott på ca 19 000 kr per konsumtionsenhet som går till gemensamma samhällsfunktioner.

  Hushåll med både inrikes och utrikes födda betalade 60 000 kr mer i inkomstskatt än de fick i bidrag och betalade drygt 35 000 kr i moms (per konsumtionsenhet).

  Inrikes födda hushåll betalade 50 600 kr mer i inkomstskatt än de fick i bidrag och betalade drygt 31 000 kr i moms (per konsumtionsenhet).

  SvaraRadera
 49. Vi använder den siffra som presenteras av Malmö Stad och som säger att 13 118 personer födda i utlandet bodde i Rosengård 1 januari 2007. Siffran 22 000 (eller mer exakt 21 955) avser hela befolkningen i Rosengård, men alla är inte invandrare.

  Vad räknar du som en "enklav"? Är ett hus med 2 invandrare en "enklav"?

  SvaraRadera
 50. Jag har just använt copy and paste och det fungerar utmärkt. Vi har inte spärrat något.

  SvaraRadera
 51. Alla fakta lr forksningsrapoorter som visar att massinvandring är negativit väljer du bara att vifta bort.Det är som att prata med en vägg.Om nu hade en smula intelligens så skulle du öppna ögonen och se verkligheten.Du kan liksom ingen annan av ditt afapack och kommunistsvin visa på nån som helst hållbar fakta på varför massinvandring gynnar Sverige.Varför har Sverige högst antal våldtäckter i hela Europa?Frågor som väljer att blunda för.Du är jävla förljugen å ynklig mäniska.Bor säkert i finare områden långt bort från ghettona där du känner dig trygg.En dag kommer du ochså får smaka på sanningen å det kommer inte bli roligt för dig Lars Person.

  SvaraRadera
 52. Varför är du anonym ditt fega svin?Vågar du inte stå för dina åsikter?Jag är beredd att kontakta dig så du får en chans att övertyga mig om att jag har fel.Jag kan ändra uppfattning om jag blir överbevisad till skillnad från pack som dig som väljer att blunda för sanningen.

  SvaraRadera
 53. Tänkvärd sak är att det 1990 fanns 3 utanförskapsområden, nu 20 år senare ca 150 st...lyckad integration.
  Sedan är det lite fel om man alltid skall räkna moms som ren intäkt,pengarana kan komma från offentliga medel.. alltså rundgång

  SvaraRadera
 54. Anonym (24/5 04:37): "Vågar ni inte stå för era åsikter?"

  Att vederbörande inte ens ser humorn i ovanstående, är väl ett tecken på nivån. Jag blir så trött på alla dessa anonyma debattörer. Det slår aldrig fel, det är alltid de mest extrema och sämsta inläggen som är anonyma. Det spelar ingen roll om det är invandringshat, hets mot palestinier, eller hatfyllda utrop mot Kväner och icke-renägare på sidor som www.sametingsvalet.se . Stå för dina åsikter, själv!

  Ibland så hittar en Anonym (22/5 23:15) ett litet korn. Mycket bra inlägg. Först så river vi ner det Sverige som jag är så stolt över, sen så skyller vi det på något helt annat, som i mycket begränsad omfattning har med saken att göra.

  Sedan är det i och för sig lite tröttsamt med alla dessa naiva världsförbättrare som menar att invandringen i dag inte medför några problem, men lägg skulden där den hör hemma!

  Fortsätt med en skön och rättfram blogg som inte är vare sig rasistisk eller patetisk, vilket tyvärr ofta verkar vara alternativen...

  SvaraRadera
 55. Integrations politiken är bristfällig...
  Kalla det åt helvete om du vill. Men alla bär vi ett ansvar för den, inte bar riksdagspartierna. Utan framför allt de arbetsgivare som inte ger invandrare/flyktingar jobb, för att sen gnälla på integrationspolitiken och rösta på folkfronten (NSF) eller sverigedemokraterna (BSS).


  Men invandrare och flyktingar är människor och skall behandlas som människor. Är man på flykt undan död eller lidande så ska Sverige erbjuda skydd. På livstid om det behövs. Men då ska också vi ge dem en vettig chans till att få bli svenskar.

  Vilket inte innbär att man ska bleka huden, skaffa sommarstuga, prata rent, fira midsommar, dricka mellanmjölk, äta köttbullar och handla minst hälften av sina möbler på IKEA.

  Utan att man har samma möjligheter till utbildning och jobb. Samt att slippa bli kallad apajävel.

  SvaraRadera
 56. Lars !

  Ignorera mitt föregående, efter jag skrivit in den commenten manuellt blev "paste" aktivt igen !

  Ditt svar 18:52/1:
  Inte så stor skillnad som man förmodar !

  Ditt svar 18:52/2:
  Då ALLA i Sverige betalar mer i skatt än de får i bidrag är nedskärningarna i sjukvård och äldreomsorg i Sverige alltså bara på pin kiv ?
  Eller vad ?

  Ditt svar 18:53:
  Har du ingen info om de "papperslösa" i Rosengård ?

  Citat:
  "Vad räknar du som en "enklav"? Är ett hus med 2 invandrare en "enklav"?"
  Om jag frågar efter antalet "liknande enklaver" i sammanhang med Rosengård så trodde jag du förstod vad jag menade. Alltså inte "ett hus med två invandrare".
  Men, men ....
  Anonym 20:01 angav dock att det finns "ca 150 st utanförskapsområden" vilket relativerar ditt påstående "att bara 1% bor i Rosengård" lite grann.
  För Rosengård var ju bara ett exempel på utanförskapsområden !

  Ditt svar 18:54:
  Funkar som sagt igen !!!

  Avslutningsvis:
  Jag har respekt för din insats för invandrare med denna bloggen.
  Tyvärr naggas min respekt lite av den totala enögdheten där varje påpekande av också existerande negativa sidor genast behandlas som om skrivaren vore pestsmittad !

  Varför kan jag kalla en svensk skitstövel för "skitstövel" men icke en utländsk dito ???
  Fastän det heter att "alla är vi lika" !

  Vänligen
  Tjalle

  SvaraRadera
 57. Att hushållen betalar mer skatt än de får i bidrag betyder ju inte att samhällets resurser blir obegränsade. Om kostnaderna ökar pga. löneökningar, prishöjningar, partistöd m.m. så behövs ju nedskärningar om inte intäkterna ökar lika mycket. Det är grundläggande ekonomi.

  SvaraRadera
 58. Eftersom inte myndigheterna vet hur många papperslösa som bor i Rosengård så kan inte vi heller veta det.

  SvaraRadera
 59. Tjalle,
  Jag ifrågasätter resonemanget om "150 utanförskapsområden" som inte bara du utan även ledande politiker slänger ur sig. Hur stora är dessa utanförskapsområden och hur många i dessa områden bor i utanförskap? Hela Rosengård brinner inte. Alla lägenheter i Rosengård är inte fulla med kackerlackor. En del bor i välskötta hus. Alla är inte arbetslösa. 38% i åldern 20-64 år förvärvsarbetar. Det är stora skillnader inom Rosengård. I Herrgården har 15% jobb men i Västra Kattarp jobbar 64%. En enkel siffra som "150 utanförskapsområden" är en grov förenkling.

  SvaraRadera
 60. Visst kan man kalla en utlänning "skitstövel" likaväl som en svensk. I båda fallen får man vara beredd att ta konsekvensen att bli stämd för förtal. Frågan är dock bara intressant för de som finner nöje i att kalla folk för "skitstövlel", "patetisk jävla nolla" eller "fega svin", som t.ex. en anonym kommentator roat sig med här. För de allra flesta är det en icke-fråga.

  SvaraRadera
 61. Lars !

  Ditt svar 17:28:
  "...som inte bara du utan även ledande politiker slänger ur sig !".

  Som du vet (!) så frågade jag "hur många liknande enklaver det fanns" och fick av dig bara en motfråga som svar.
  Därpå citerade jag ett annat inlägg här om "150 utanförskapområden".
  Med "källangivelse" !!
  Alltså: Jag har inte slängt ur mig det !!!
  Men menade att om man kritiserar Rosengård så måste man inkludera "alla Rosengårdar" i Sverige !

  I övrigt tackar jag för mig här.
  Du menar säkert väl med ditt engagemang men din "nolltolerans" gentemot andra åsikter eller "obekväma frågor" är tämligen obehaglig.

  Vänligen
  Tjalle

  SvaraRadera
 62. Håller med Tjalle,du är patetisk som försvarar massinvandringen till 100%.
  Spelar ingen roll vad nån annan säger lr vilken fakta vi redovisar du väljer bara att se det du vill se.Till Johan som klagade på att arbetsgivarna måste bli bättre på att anställa invandrare!Du har aldrig funderat på varför det är så svårt för invandrare att få jobb?För det första så är det alldeles för många som inte kan prata ordentlig svenska,sen finns det vettiga mäniskor som mig som insett att det är säkrare att anställa en svensk.
  Invandrare begår mer brott än genonsnittliga svenskar så varför chansa?

  SvaraRadera
 63. Jag kan inte fatta att man bara tar in och tar in, fler och fler människor när det inte finns jobb till dom som redan finns här. Janne Josefsson ställde frågan till publiken: ska vi ta in fler ?

  Alla svarade NEJ.

  Jag håller fullständigt med i det. Ta hand om dom som finns här först. Se till att dom får ett bra liv med arbete etc. När detta är gjort kan ni börja fundera på att ta in fler.

  SvaraRadera
 64. Anonym 1:16,
  Du är en god illustration till varför invandrare och deras barn har svårare att få jobb än de som har svenskt utseende och svenskt namn.

  SvaraRadera
 65. Anonym 2:31,
  Naturligtvis är antalet jobb i ett land beroende av hur många invånare det finns. När befolkningen ökar så ökar också antalet arbetstillfällen.

  SvaraRadera
 66. Romariket Etruskerna och Abbasidkalifatet gick alla under p g a låga födelsetal. Ett av Kartagos misstag var att hyra in legosoldater därför att den egna befolkningen blev för bortskämd och inte ville strida. Det goda livet sänker antalet födda barn medan krig sjukdomar och framför allt låga kunskapsnivåer ökar antalet födda barn. Konstigt men så är det. Under 40 talet d v s under 2 a världskriget föddes den generation som kallats för "Jätteproppen Orvar". Det är fortfarande 40 talisterna som har den verkliga makten i Sverige men är på väg att fasas ut. Till vadå? 50 talisterna är inte tillräckligt många inte 60 talistern heller och sedan börjar det riktiga raset på 70 talet. Europas bortskämda snuttefiltspopulationer som inte ens orkar föröka sig själva ska ha rätten med hjälp av kortsiktiga, duperade, politiker utan insikt, att stjäla andra länders arbeskraft. Skam !!!
  Vad har Sverige eller något annat EU land för rätt att stjäla t ex polska läkare bara för att vi själva inte orkar skaffa barn???
  Vi möter genomgående i alla debatter att alla tycker att det är så jobbigt med barn. Det där får nån annan göra. Men standarden, sjukvården, pensioner, gratis skola etc , det ska bara finnas. Fattar inte dessa egotrippsmänniskor att denna beräkning inte går ihop. Vad har vi för rätt att stjäla polska läkare så att de polska barnen dör bara för att de polska läkarna jobbar i ett annat EU-land. Politikernas kunskap om demografi är lika med noll. De vill inte ta i denna fråga. Då förlorar de valet. Hela det Europeiska systemet är kaputt! Det finns ingen plan för demografiska frågor. De demografiska institutioner som finns har ett tankegods som är lika modernt som lerkrukorna på Skansen.
  Politikernas pensioner ska kopplas till resultatet av varje generations arbete. Dålig avkastning ger dålig pension för den politiker som svarade för de demografiska frågorna under den generationen.
  Nej,det går inte heller att stjäla utbildad arbetskraft från andra delar av världen. Världsfödslotalet är 2,6 barn per kvinna och sjunker drastiskt. Västvärldens sammhälle måste tänka om. Nu. De nationalekonomiska läroböckerna måste skrivas om (där ingår per se 1 % tillväxt av befolkningen) Robert Solow tog upp ämnet 1986 i sina teorier, som en ensam fågel Phoenix. De Europeiska Riksbankerna kan kasta ut hela beräkningsbakgrunden till sina antaganden. Rent hus och långsiktigt ansvar! Utan barn stannar Europa! Det måste löna sig att skaffa barn i ett livslångt perspektiv. Att föda upp ett barn i Sverige till 18 års ålder kostar i dag mellan 845.000 till 1,1 miljon kronor. Varför ska de som inte skaffa barn klara sig undan denna utgift? Självklart är det mycket roligare att aldrig bli vuxen, att supa, att bara flumma runt
  men då kommer ju krisen som ett brev på posten. (Hm om det finns några brevbärare kvar) Detta faktum utnyttjar politikerna till maximum och vill inte ta denna debatt. Nästa gång som ni tvingas vänta i telefon med en automatisk telefonssvarare som säger: tryck fyrkant för komma dit, tryck stjärna för att göra det etc så vet ni att det beror på att de Europeiska politikerna har totalt misslyckats sedan 1972
  Anna Sanday

  SvaraRadera
 67. Anna Sanday: "[..]Självklart är det mycket roligare att aldrig bli vuxen, att supa, att bara flumma runt men då kommer ju krisen som ett brev på posten."

  Nej, faktiskt inte. Du har missförstått innebörden av systemet, åtminstone så som det är utformat för befolkningen i västvärlden. Personen du nämner i exemplet har förmodligen inte alls bidragit till någon kris, eftersom han eller hon konsumerar.

  Nu åter till det jag vill ha sagt. Du skriver mycket som är bra, men jag vill bara flika in att västvärldens viktigaste stöldgods inkluderar billig arbetskraft i "outsourcad" produktion och billiga naturtillgångar. Medlen man använder för att nå dessa "priser", handlar i det närmaste om ekonomisk krigföring. Det handlar om utlåning, skuldsättning och återbetalning med många villkor. Ibland och om det handlar om riktigt åtråvärda resurser, handlar det tom om att störta länders styren helt oberoende av om de är folkvalda eller totalitära diktatorer. Detta är globaliseringen som den är, nämligen på västvärldens villkor. Att det är skillnad på denna och den globalisering man talar om högt, är inte särskilt svårt att se.

  Till den aktuella invandringsfrågan:

  På tio minuter "Debatt", lärde man sig allt man behöver veta om alliansens nyliberala ekonomiska politik. Jag tillhör en av dem som alltid har haft svårt att få ihop alliansens "det finns arbete för dem som vill arbeta" med "det finns inga arbeten". I ett läge där de ekonomska instituten spår 10-12% arbetslöshet inom en relativt snar framtid, och Nyamko Sabuni försvarar ökad arbetskraftsinvandring med att "vi måste tänka långsiktigt" kunde inte alliansens vision för Sverige bli mer uppenbar. Det handlar helt sonika om att skapa överskott på arbetskraft.

  Tillåt mig citera en av nyliberalismens centrala figurer, Alan Greenspan.
  "We have to augment the immigration of skilled labour to suppress wages."

  SvaraRadera
 68. Alan Greenspan är troligtvis den person som har störst del i den amerikanska krisen. Greespans inkompetens är nästan ofattbar. Greenspan den store gurun som alla lyssnade på, kunde inte ens rätta till dent amerikanska banksystemet ej heller varna för det i tillräcklig grad. Greenspan kan inte demografi.Han har studerat nationalekonomi utefter gängse amerikanskt mönster där 95% av den nationalekonomiska litteraturen handlar om Kapitalet (C) och endast 5 % om arbetskraften (L). Greenspan kunde balansera och rida på medievågor. En Nationalbankchefspolitiker. Nationalekonomiskt är han en långsiktigt okunnig. En krisfaktor.
  Nu har Berlin Insitute for Population and Development kommit ut med en diger rapport om det framtida europa. 285 regioner och 27 EU-länder granskas.

  SvaraRadera
 69. Forts från ovan
  I denna rapport stakas ut att Europa måste stjäla ytterligare 50 miljoner invandrare för att bara behålla Europas levnadsstandard och äntligen så har det tidigare så stockkonservativa Institutet insett att man måste ha en betydligt bättre familjepolitik.
  Har ni läsare hört talas om denna rapport? Ytterst få torde ha vetskap om denna genomarbetade rapport som nu diskteras i EU. Detta hänger samman med de Europeiska journalisternas och framför allt chef-redaktörernas totala ointresse för demografi. Ca 90% av de Europeiska chefredaktörerna - Snabba lösnummer! Europeiska politker - nästa val! Vem tar hand om framtiden?. Barn det tar 25 år! Vilken makt i Europa kan tänka 25 år framåt?
  Kanske du, Janne Josefsson skulle kunna axla denna mantel? Skriv en rad på en blogg som är dedikerad till dig. Vi kommer att bistå med material och undersökningar.
  Anna Sanday

  SvaraRadera
 70. jag förstår intr varför så många invandrare gnäller på dom svenska flyktingförläggningarna här i sverige. jag tycker dom ska vara glad över vilken bra standard det är här i sverige i en del andra länder får dom bo i tält eller nånting annat ruckel. vår gamla pensionärer har det sämre än invandrarna det ska daltas med alla flyktingar.

  SvaraRadera