fredag 30 oktober 2009

Jimmie Åkessons värld – och verkligheten

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson visar med ytterligare en artikel i Aftonbladet att han och Sverigedemokraterna lever i en egen värld, avskärmade från verkligheten. Enligt Åkesson medför invandring ”hedersvåld, segregation, motsättningar, rotlöshet, gängbildningar, våldtäkter och personrån, ifrågasättandet av svenska traditioner och symboler, arbetslöshet, sänkta betyg och kunskapsnivåer i skolan, religiös fundamentalism, könsstympning, kvinnoförtryck, tvångsäktenskap, ökade kostnader och minskad välfärd”. Som vanligt anser inte Åkesson att han behöver ge bevis för något av sina påståenden.

Låt oss jämföra Jimmie Åkessons värld med verkligheten.

Hedersvåld
Våld i nära relationer förekommer inte bara bland invandrare. Av någon anledning kallar man det hedersvåld bara när det utförs av invandrare.

Segregation
Segregationen minskar, inte minst därför att allt fler bildar familj oberoende av nationella och kulturella gränser. 11 procent av barnen har en utrikes och en inrikes född förälder och det ökar hela tiden. Sverigedemokraterna vill öka segregationen genom att försvåra sådana familjebildningar. De svenskar som vill bilda familj med en invandrare ska betala en straffavgift på ett prisbasbelopp (42 800 kr år 2009).

Motsättningar, rotlöshet, gängbildningar
Att skapa motsättningar mellan grupper är Sverigedemokraternas affärsidé. Få människor har negativa erfarenheter av invandrare visar mångfaldsbarometern men Sverigedemokraterna försöker hetsa mot invandrare genom att ständigt använda enskilda negativa exempel och påstå att det gäller för alla invandrare.

Våldtäkter
0,22 procent av utrikes födda är misstänkta för våldtäkt enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ).

Personrån
0,35 av utrikes födda är misstänkta för rån enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ).

Ifrågasättandet av svenska traditioner och symboler
Det skulle vara en stor inskränkning i den personliga friheten om man alltid skulle tvingas följa svenska traditioner. Man skulle inte kunna resa på solsemester över julen. Man MÅSTE supa på midsommarafton. Inga kristna traditioner skulle kunna utövas eftersom Jesus var en man från Mellanöstern, Sverigedemokraternas hatobjekt nummer ett.

Arbetslöshet
Det finns inget samband mellan andelen utrikes födda och arbetslöshet i OECD-länderna. Arbetslösheten bland invandrare är högre än bland infödda men framförallt bland nyanlända. Det tar tid att lära sig svenska och komplettera sin utbildning för att bli attraktiv på arbetsmarknaden. Arbetslösheten är som bekant massiv även bland nyanlända svenskar. Räknat på alla åldrar arbetar lika stor andel av invandrare som infödda, cirka 50 procent.

Sänkta betyg och kunskapsnivåer i skolan
Jimmie Åkesson förklarar inte heller vad som ligger bakom detta påstående. Sverigedemokraternas sympatisörer har i genomsnitt lägre utbildning än medeltalet av befolkningen. Menar Åkesson att det är invandrarnas fel?

Religiös fundamentalism
Det är mycket få personer bland invandrare som är religiösa fundamentalister i den meningen att de vill tvinga religionen på andra. Sverigedemokraterna står ju för en del av det tvånget när man vill att skolavslutningar ska äga rum i kyrkan.

Könsstympning
Inte heller här förklarar Åkesson hur invandring ökar könsstympning. Kvinnlig omskärelse är förbjudet i Sverige. De som låter omskära sina söner skulle naturligtvis gjort det även om de inte invandrat till Sverige. Det finns snarare skäl att anta att en del avstår från omskärelse därför att de bor i Sverige där trycket från omgivningen att följa den traditionen inte är lika stor som i hemlandet.

Kvinnoförtryck, tvångsäktenskap
Att reglera vem man ska bilda familj med är Sverigedemokratisk politik, inskrivet i deras partiprogram. Enligt deras invandringspolitiska program kan det bli nödvändigt att helt stoppa invandring från ”icke-västliga” länder. Det gör det naturligtvis omöjligt för en svensk att fritt välja sin partner om man vill bo kvar i Sverige. Som tidigare nämnts ska de som bildar familj med någon från övriga (”västliga”) länder betala en straffavgift på över 40 000 kr.

Ökade kostnader och minskad välfärd
Utrikes födda hushåll betalar mer till samhället än de får tillbaka i form av transfereringar. Speciellt stort överskott ger hushåll som består av både svenskar och invandrare. Invandrarhushåll bidrar alltså till att finansiera gemensamma samhällsfunktioner.

Välkommen till verkligheten, Jimmie Åkesson.

Lars Persson

52 kommentarer:

 1. Skulle tror att det som Jimmy menar om de sänkta kunskapsnivåerna i skolan är de faktiska nedgångar som Skolverket visat skett de senaste 15 åren, främst i matte och naturvetenskap. Synd för honom bara att nedgångarna berott på att vi gått från statlig till kommunal (vilket även uppmärksammats i de blåa lägren) och en dåligt implementerad kursplan från 94.

  Ingenstans nämner skolverket invandringen.

  SvaraRadera
 2. Mycket bra skrivet. Det är också spännande att titta på hur många som är dömda för brott inom sverigedemokraterna? Sverigedemokraterna varnar för invandraringens fruktansvärda konsekvenser med ökad brottslighet och försämrad jämställdhet.
  De varnar alltså för följder där de själv har en del lik i garderoben. Deras jämställdhetspolitik är ett skämt och tar Sverige flera år tillbaks i tiden, och 50 av Sverigedemokraternas 511 kandidater i valen till kommunfullmäktige är straffade de senaste 15 åren.

  Gå även in och läs om Sverigedemokratenas principprogram på

  http://5muppiluften.blogspot.com/2009/10/sverigedemokraterna-del-3-vad-sager.html

  SvaraRadera
 3. "Det skulle vara en stor inskränkning i den personliga friheten om man alltid skulle tvingas följa svenska traditioner. Man skulle inte kunna resa på solsemester över julen. Man MÅSTE supa på midsommarafton. Inga kristna traditioner skulle kunna utövas eftersom Jesus var en man från Mellanöstern, Sverigedemokraternas hatobjekt nummer ett."

  Det här påståendet visar ju bara din egen låga självsyn och okunnighet.

  Välkommen till verkligheten, var det.

  Tjena hej!

  SvaraRadera
 4. Jo förresten..

  Under mina år som lärare i en mellansvensk storstad har debatten om skolavslutningar i kyrkan blossat upp för ett tag sedan. Största motståndet i debatten återfanns inte hos de med utländsk bakgrund eller annan religiös uppfattning än den kristna. Den återfanns hos sekulariserade svenskar.

  Vanliga svenskar som vi alla är som inte ville att deras barn skulle utsättas för ensidig påverkan av en religion.

  Vilka tror ni fick bära hundhuvudet av "svenskförsvararna" i debatten? Naturligtvis invandrarna.

  Jag ser elever av olika härkomst gladeligen sjunga både "Blomstertid" och "Nationalången" på avslutningar. En gång har jag varit med om en tonåring som inte ville vara med i kyrkan på grund av att det inte stämde med hans trosuppfattning. Han gjorde sin röst hörd lite i kyrkan. Troligen mer det att han hittat ett sätt att tonårsrevoltera mot vuxna etablissemanget än något annat.

  Ska här tillägga att den senaste som vägrat gå in i kyrkan var en kille med svensk bakgrund som inte ville gå in i den nya kyrkan eftersom "Den inte var som en riktig kyrka".

  Där ser man...

  SvaraRadera
 5. @ Johan B - "Det här påståendet visar ju bara din egen låga självsyn och okunnighet.", hänger inte med i ditt resonemang, kan du utveckla?

  SvaraRadera
 6. "Hedersvåld
  Våld i nära relationer förekommer inte bara bland invandrare. Av någon anledning kallar man det hedersvåld bara när det utförs av invandrare.
  " Varför skriver du sånt här? Ser du inte skillnaden på våld som utförs av idioter och våld som är beroende av kulturen? Vad jag vet så kräver inte någon svensk kultur att du ska döda eller förvisa din dotter om hon umgås sig med "fel" man eller har sex före äktenskapet. Det är heller inte tillåtet att slå sin fru, även om vissa skithögar gör det, det är dock sanktionerat och ett krav inom vissa kulturer att kvinnan obönhörligen ska lyda sin man annars blir det stryk. Vi kräver inte heller att den kvinnliga delen av befolkningen ska klä sig i heltäckande tält för att bevara mannens heder. Hur ställer sig Islam till homosexualitet? SD är inte direkt för homosexualitet men i jämförelse med Islam så är de väldigt hbt vänliga.

  SvaraRadera
 7. Anomnym längst ner på sidan: Bry dig inte om vad Lars Persson skriver. Han har ingen som helst uppfattning om vad som händer i sverige. Större skyglappar än dom som sitter på Lars huvud får man leta efter.

  SvaraRadera
 8. Om man skall bemöta sd skall man inte förfalla till att vara lika nyansfri som de.
  Alla dina punkter kan lätt punkteras endera som halvsanningar,önsketänkande eller ren desinformation.
  Sista punkten invandringens kostnad Jan Ekbergs rapport som du själv läst visar att invandringen är en kostnad.Om du nu vill få andra att ändra åsikt när det gäller invandring genom fakta och statistik, måste du själv kunna anpassa dina åsikter efter de fakta som framkommer.

  SvaraRadera
 9. Anonym 15:54,
  Ekbergs rapport visar, liksom våra beräkningar, att transfereringarna till invandrarhushållen är mindre än transfereringarna från desamma. Sedan skiljer sig vår uppfattning om hur kostnaderna för resten av den offentliga sektorn ska fördelas. Ekberg fördelar kostnader till både infödda och invandrare som ingen av dem förbrukar. Läs om det i
  ESO-rapport om invandring resonerar fel

  SvaraRadera
 10. ViS 16:47 Men Lars, människor konsumerar väl inte enbart bidrag från stat,kommuner eller landsting.
  Du tappar stort i respekt att inte erkänna fakta.

  SvaraRadera
 11. Anonym 19:52,
  Läs inlägget jag länkat till så kanske du förstår.

  SvaraRadera
 12. Så inga invandrare nyttjar våra gemensamt finansierade vägar. Inga invandrare använder vår gemensamt finansierade sjukvård. Inga invandrare skickar sina barn till gemensamt finansierade skolor. Inga invandrare belastar samhällets gemensamt finansierad kriminalvård, domstolar samt polis. Invandrare är befriade från finansieringen av vårt gemensamma försvar. Inga invandrare är med och bekostar det svenska biståndet, EU-avgiften, stöd till FN, kultursektorn, osv.....

  Löjligt! Att "invandrare" får ut mindre i bidrag än de gemensamt betalar i skatt innebär INTE att de inte är en belastning för samhället. Ta med i beräkningen ovanstående kostnadsposter(och många andra ej uppräknade), fördela kostnaderna över samtliga invånare och fösrök sen ljuga om att invandrarna är självförsörjande..

  Patetiskt!

  SvaraRadera
 13. Svennebanan,
  Invandrare bidrar till att finansiera de gemensamma funktionerna. Läs här:
  Invandring - sysselsättning och samhällsekonomi

  SvaraRadera
 14. Din oformåga att acceptera de fakta som delvis kan tala mot invandring är väl knappast att diskutera invandring i konstruktiv och positiv anda som denna blogg säger sig ha som syfte.
  Möjligtvis stärker det väl dem som redan är frälsta som D och Ola ovan som gärna bortser från fakta för den "goda" sakens full.
  Men alla andra då...

  SvaraRadera
 15. Egentligen handlar det inte om detaljer eller ören hit eller dit. Det handlar inte egntligen heller om muslimer. Det handlar om människosynen som är katastrofal hos SD.

  Läs bloggen "Fem meter upp i luften" och analysen av SD:s principprogram och kom sedan och försök säga något annat.

  Skrämmande politik som egentligen inte har förändrats sedan de var BSS.

  SvaraRadera
 16. Tack för det här! Deet är inte ofta som någon sida av debatten ids gräva upp påtagliga fakta, så all heder till dig för att du gör det!

  SvaraRadera
 17. Lars !
  Det verkar vara en enorm skillnad i olika länder ?

  Jag läser i min morgontidning „Samiras Brev“ till sin lärare inför terminavslutningen.
  Där en turkisk flicka förklarar sina dåliga betyg med :
  „Det viktigaste för mig är „hedern“, för den föddes jag och för den vill jag dö, ty jag vill inte vara till skam för min familj !“
  Till nästa termin kom inte Samira till skolan. En kusin till henne meddelade att „hon är tillbaka i Turkiet“.

  I samma tidning läser jag en intervju med borgmästaren i Berlin-Neukölln.
  Där han förklarar att „Multi-Kulti har misslyckats !“
  I en del av hans område bor 160.000 invånare varav 90.000 migranter, „nästan alla utan utbildning !“

  Men det är väl klart att det är så när alla MED utbildning söker sig till Sverige ?
  Jag tippar att vi kommenterar inläggen på gammalt hederligt svenskt vis med att „både läraren och borgmästaren är rasister !“ ?

  PS. Min morgontidning är naturligtvis inte svensk !
  Men jag har också en svensk morgontidning. Där man numera utelämnar kommentarsmöjligheten i invandrarfrågor.

  Tjalle, som inte är xenofob. Men dubbelmoralofob !

  SvaraRadera
 18. Tjalle,
  Jag har inte studerat statistiken för Berlin men i Sverige visar SCB att invandrare har bara något lägre utbildning än infödda i medeltal.
  Det är ju inte ovanligt att politiker överdriver problem i sitt område för att skylla ifrån sig för att de inte gjort sitt jobb.

  SvaraRadera
 19. Läste bloggen "Fem meter upp i Luften" Sd;s plattityder blandat med sunt förnuft och oförnuft bemöts med plattityder blandat med sunt förnuft och oförnuft.
  Vad har det med det fakta att invandringen bevisligen är en kostnad.
  Delar D även ViS syn på hedervåld för den "goda" sakens skull.

  SvaraRadera
 20. Anonym 15:50,
  Vad menar du med hedersvåld för den goda sakens skull?

  SvaraRadera
 21. Finns inget hedersamt i något våld. Det finns ingen god sak att hålla med om. Lite larvigt att du verkar mena att diskussionen på ViS skulle ha med det att göra.

  Hedersvåld är ett problem när det sker. Varje fall av denna idiot i en tragedi. Jag tänker dock inte hävda att det är en grundläggade syn hos muslimer eller andra grupper som kan tänkas utföra detta.

  SvaraRadera
 22. Därför att Åkesson har rätt i att invandringen har lett till mer "hedersvåld" i sverige, ett uttryck som den vanlige svensken på 60 talet aldrig hört talas om.
  Att ViS vill marginalisera problemet på ett lättvindigt och svepande sätt jämföra det med våld mot kvinnor, bara för att fakta som kan höra till invandringen problem inte får framföras. Eftersom ViS åsikt är att invandring alltid är god.
  Är man då bättre än sina meningsmotståndare.

  SvaraRadera
 23. Anonym 21:01,
  Vi har inte marginaliserat problemet med hedersvåld. Tvärtom påpekar vi att det finns även hos infödda svenskar.

  SvaraRadera
 24. Förut var det lite kul att läsa denna sida!
  Nu är du bara en patetisk Bagdad Bob.
  ALLA VET ATT PERSONRÅN BEGÅS TILL 90% AV UNGA INVANDRARKILLAR.
  VAD LEVER DU I FÖR VERKLIGHET?????

  SvaraRadera
 25. Anonym 23:42,
  Det fnns mycket som "alla vet" och bara en bråkdel av det är sant. Varför blir du så arg för att så liten andel av invandrare som 0,35 procent är misstänkta för rån? Vill du att fler ska begå rån?

  SvaraRadera
 26. Hur ser ni på att vissa grupper är väldigt överrepresenterade när det gäller vissa slags brott?Beror det på svenskarnas rasism och diskriminering?

  SvaraRadera
 27. Anonym 08:02,
  Det stämmer att vissa grupper är överrepresenterade för brott. T.ex. begås 80 procent av brotten av män, och ungdomar är också överrepresenterade. Kunskapen är av betydelse för att finna orsaken till brottslighet. Däremot är det fel slutsats att påstå att män eller ungdomar i allmänhet är kriminella.

  SvaraRadera
 28. Nu är det ju så att också invandrare är överrepresenterade,hur ser ni på det?Mauricio Rojas presenterade en rapport som visade att det gällde även när hänsyn tagits till socioekonomiska faktoter,har ni någon kommentar till det?

  SvaraRadera
 29. Anonym 08:36,
  Samma princip som jag redan beskrivit.

  SvaraRadera
 30. Anonym 30 oktober 2009 14:03,

  "Det här påståendet visar ju bara din egen låga självsyn och okunnighet.", hänger inte med i ditt resonemang, kan du utveckla?

  Jag menar att uttalanden som att svensk kultur är att supa sig full på midsommarafton är ett uttryck av usel självsyn, kanske självförakt. Sådant är av samma slag som Mona Sahlins uttalande att svensk kultur är "töntigt". Kanske har Lars Persson lärt sig detta av Sahlin.

  Lars Persson skulle knappast uttala sig så nedvärderande om några andra kulturer (märk väl) men om hans egen (i den mån han alls ser sig som svensk) så går det bra.

  Hans analogi med Jesus från mellanöstern och svensk kristendom och dess traditioner uttrycker okunskap. Det är i sammanhanget irrelevant var Jesus föddes någonstans.

  Den kristendom som kom till Sverige, efter många århundraden av utveckling i andra världsdelar än mellanöstern, har inget med mellanösterns kulturer och folk att göra, även fast den har sitt ursprung där.

  Perssons argument i detta är varken nya, seriösa eller tillför debatten något av värde.

  SvaraRadera
 31. Johan Bensow,
  Just det, dagens religionsutövning är helt annorlunda än den var när religionerna uppstod. Men det anser tydligen inte SD eftersom de gärna drar slutsatser om hur alla dagens muslimer lever med ledning av vad som står i Koranen.

  SvaraRadera
 32. ViS !

  Efter Mahmoud Aldebes kravlista från 2006 att döma så drar väl denne i materien insatte man precis samma slutsatser ?

  Tjalle

  SvaraRadera
 33. Tjalle,
  Ställ frågan direkt till honom. Jag är inte säker på att han läser den här bloggen.

  SvaraRadera
 34. ViS !

  Det var en retorisk fråga ....
  Men OK !

  Tippar dock att det är en av hans favoritbloggar ?

  Tjalle

  SvaraRadera
 35. Ser ni några problem med att vissa grupper av invandrare begår många brott?Finns det anledning att se över invandringen från dessa länder?

  SvaraRadera
 36. Anonym 19:46,
  Naturligtvis ska man vidta åtgärder mot de individer som begår brott, inte mot de som inte begår brott. Tycker du annorlunda?

  SvaraRadera
 37. Herregud vad folk försöker blanda bort korten när man "tar debatten" med sd.

  Följande är fakta:
  Invandrare är gravt överrepresenterade i fråga om grov brottslighet som t ex rån, mord och våldtäkt. Det har visats att skillnad består även efter att man har kompenserat för socioekonomiska faktorer. Vänsterns traditionella argument att allt beror på klasskillnader håller alltså inte. Det har också visats att det är en väldig inbördes skillnad mellan olika grupper av invandrare. Detta kan inte förklaras med något annat än kulturella olikheter. (www.dn.se/opinion/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet-1.421859)

  Detta leder till frågan:
  - Skall detta ses som ett problem?

  Om svaret är ja på frågan uppkommer två följdfrågor:
  - 1) Vad beror problemet på?
  - 2) Hur skall man förhålla sig till problemet och hur skall man försöka lösa det?

  Först när man har tagit ställning till dessa frågor kan en intressant diskussion uppstå.


  /Dan J

  SvaraRadera
 38. Jösses, det verkar som att folk inte kan skilja på invandrare och invandringspolitik. Det går inte att beskylla en grupp människor för diverse samhällsproblem, sånt sysslade Hitler med. Det är alltid politiken man ska vara kritisk till, inte det faktum att människor flyttar till Sverige.

  En grej till, varför tror ni att människor flyr sina hemland? Krig, förföljelse, hot.. Tänk på det innan ni hindrar andra människor från att bli en del av vårt glesbefolkade land.

  SvaraRadera
 39. Om 2009 års Sverige inte passar Sverigedemokrater och andra rasister tycker jag att de kan flytta här ifrån. Flytta till nordpolen. Där är det ju.. vitt. Och inga invandrare. Så där borde de trivas.

  Jag skulle sakna kebab, men inte er. Hejdå!

  SvaraRadera
 40. Njaeh, nu var det val att vissa invandrargrupper var overrepresenterade som var Rojas poang och att detta skulle vara oberoende av socioekonomisk stallning. Sen namner han aven att det finns skillnader inom olika nationaliteter vilka gor det lite svart att saga att invandrare fran land x ar mer brottsbenagna an andra. Da ar vi tillbaka till vad ViS sager hela tiden, att det ar individer som begar brott. I vilket fall som helst, blir inte Rojas rapport lite problematisk for SD? Om nu islam ar den viktiga variabeln hur skall da man forklara att chilenare OCH nordafrikaner har en överrepresentation på cirka 300 procent?
  Vilka ar likheterna i deras "sociokulturella arv"?

  SvaraRadera
 41. Anonym, 3 nov kl 16:48:


  Jag ska vara extra tydlig.

  Det var fel att använda ordet "kompenserat", men det förändrar ingenting i sak:

  Vissa invandrargrupper är överrepresenterade i brottsstatistiken och överrepresentationen gäller oavsett socioekonomisk status. Vidare föreligger stora skillnader i kriminalitet mellan invandrare från olika länder.

  Av dessa två konstateranden blir slutsatsen, precis som Rojas anför, att det är kulturella skillnader som ligger bakom invandrares brottslighet. Att det finns kulturella skillnader även inom länder förändrar inte detta faktum. Givetvis kan man inte knyta ett helt land till en viss kultur.

  Sverigedemokraterna har, precis som du säger, snöat in på islam som den avgörande faktorn. Det är fel. Det är inte avgörande huruvida man är en troende muslim eller inte. Avgörande är hur man blivit formad av sitt kulturella arv.


  /Dan J

  SvaraRadera
 42. Det här en tradig debatt, vari ligger det konstiga i att försöka minska invandringen när det finns lite jobb att erbjuda, recptet enligt alla, för en lyckad integration ligger tydligen i att erbjuda arbete.
  Vid nuvarande höga invandring behöver det skapas ca 40 000 nya jobb per år, på 20 års sikt ca 800 000 nya jobb. Låt oss se hur verkligheten sett ut de senaste 20 åren, INGA nya jobb har skapats, vi ligger fortfarande på 4.5 milj sysselsatta.
  Receptet för dagen verkar vara skapandet av låglönejobb,osäkra anställningsförhållande för all, och en välfärdsektor som blir mer och mer tunn trots världen högsta skattetryck.
  Frågan är vad har ni för människosyn egentligen eller är ni bara ansvarslösa.

  SvaraRadera
 43. Anonym 17:56,
  Arbetskraftsinvandringen reglerar sig själv efter tillgången på arbete. Övrig invandring kan naturligtvis inte regleras efter arbetsmarknaden. Den som har skyddsbehov har ju inte mindre skyddsbehov i lågkonjunktur. Den som vill bilda familj med sin utländska partner ska naturligtvis inte behöva vänta på en högkonjunktur.
  Folk skaffar ju inte barn efter hur man tror arbetsmarknaden är om 20 år.

  SvaraRadera
 44. Lars Persson,

  "...dagens religionsutövning är helt annorlunda än den var när religionerna uppstod."

  Förvisso. Men kristendomen och islam är inte en och samma religion, de skiljer sig åt markant på många avgörande sätt. Man kan heller inte hur enkelt som helst jämföra den kristendom som finns i västvärlden med länder där islam är stark. Hur t ex européiska länder har utvecklats med sekularism och demokrati kan man inte på långa vägar jämföra med länder som Afghanistan, Saudi Arabien, Somalia och Jemen - för att bara nämna några exempel.

  SvaraRadera
 45. Till ViS 18:04 Den som har skyddsbehov skriver du ta då Somalia landet har ca 9 milj innevånare i princip uppfyller säkert en absolut majoritet ditt kriteri på skyddsbehov ändå tar Sverige bara emot en rännil (de som har pengar,kontakter eller kunskap)hur skall vi hjälpa alla andra med skyddsbehov i Somalia.

  SvaraRadera
 46. Ur ett humanistiskt och demokratiskt perspektiv är den västerländska kulturen överlägsen kulturerna i de länder som Johan Bensow räknade upp. Är det svårt att inse, ViS?

  SvaraRadera
 47. Dan J,
  Du behöver vidga dina vyer.

  SvaraRadera
 48. Det finns belägg för påståendet.

  Större delen av västvärlden har fungerande demokratier. Skandinaviens demokratier är kanske de mest utvecklade i världen. Respekten för mänskliga rättigheter, som t ex yttrandefrihet och likhet inför lagen, är avsevärt större än i de utomeuropeiska länder från vilka många människor invandrar til Sverige.

  SvaraRadera
 49. "Just det, dagens religonsutövning är helt annorlunda än den var när religonerna uppstod.
  Men det annser tydligen inte SD eftersom de gärna drar slutsatser om hur alla dagens muslimer lever med ledning av vad som står i Koranen."


  Du kan inte kalla dej muslim om du inte lever efter kornanen och du kan inte kalla dej kristen om du inte lever efter biblen, du blir inte automatiskt kristen för du e född i sverige och inte automatiskt muslim om du är född i tex iran, därimot så är de tex iranska samhället mycket mer styrt av koranen än vad svenska är av biblen tack vare att dom som leder landet lever till mycket större del efter sin religon än vad sveriges ledare gör, finns väldigt många invandare som kallar sej muslimer bara för sitt ursprung även om dom festar och super lika mycket som svenskar gör..bryter du mot lagarna i din religon och inte varken läser eller praktiserar religonen så är du inte muslim, kristen, budist o.s.v då är du bara en person med ett visst ursprung inget annat..

  Du behöver vidga dina vyer och öppna ögonen och tänka lite längre än vad din näsa räcker och de gäller många andra i vårt samhälle med svensk som invandrare..

  SvaraRadera
 50. Lars Persson, du tycker alltså att länder som Afhganistan, Jemen och Somalia är länder som kan jämföras med Sverige vad gäller demokratisering, sekularism och allmän samhällsutveckling?

  Vilka värderingar och synsätt samt världsbild och människosyn delar vi med dessa folk och kulturer?

  Många människor i Afghanistan lever socialt, ekonomiskt och sedligt på ett sätt som betraktas som århundraden gammalt enligt vedertaget européiskt synsätt.

  SvaraRadera
 51. Kommentaren om kristendom tycker jag faktiskt är klockren. Varför ska någon som värnar om den svenska kulturen acceptera att en monoteistisk religion från mellanöstern utövas i våra skolor, har plats i statlig media, får skattepengar, hanterar folkbokföringen.. nej det gör de inte längre förresten. En sann Sverigedemokrat borde vilja skicka alla Jesusdyrkare hem till Jerusalem.

  SvaraRadera