fredag 16 oktober 2009

Skattebetalarna finansierar SD:s propaganda

Sverigedemokraterna satsar 19 miljoner i valkampanjen inför valet 2010 uppger bl.a. Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter. En stor del kommer från skattefinansierat partistöd. Visserligen uppges det att det statliga partistödet är 999 900 kr men de största summorna kommer från partistöd i kommuner och landsting. Bara i Region Skåne uppgår partistödet till 1 394 000 kr.

I flera kommuner har Sverigedemokraterna inte besatt sina fullmäktigeplatser men har ändå hävdat att de ska ha partistöd, vilket de också fått i en del fall. Det visar att pengarna är viktigare än det politiska arbetet. Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, avskaffade medlemsavgiften och drev en kampanj för att få över 1000 medlemmar där man helt öppet talade om att det var för att få statligt stöd.

Även andra partier har partistöd men där går åtminstone pengarna till att tala om hur bra det egna partiet är och hur dålig oppositionen är. Sverigedemokraternas stöd går till att bedriva hetspropaganda mot hårt arbetande, utsatta människor.

Lars Persson

Fler länkar: Expressen, HD, Sydsvenskan, GP

13 kommentarer:

 1. "Sverigedemokraternas stöd går till att bedriva hetspropaganda mot hårt arbetande, utsatta människor."
  Vad menar du?

  SvaraRadera
 2. Så för att inte Lars Persson gillar Sd så skall de inte få partistöd på samma villkor som andra partier? Det säger nog mer om Lars Persson än om Sd …

  Det finns all anledning att ifrågasätta skattefinansierat partistöd, men om man skall ha det så skall det naturligtvis ges på samma villkor till ALLA partier oavsett Lars Perssons åsikter om partiernas politik!

  SvaraRadera
 3. Ja demokrati är svårt och att SD har samma förutsättningar som andra verkar vara ett problem för vissa där svara med att bedriva hetspropaganda mot partiet.
  SDU har i varje fall den goda smaken att bara redovisa det verkliga antalet medlemmar och inte som andra, SSU inräknad genom tiden ha manipulerat medlemssiffror för att erhålla högre stöd.

  SvaraRadera
 4. Tja, så är det ju med alla partier, SAP får mest pengar (partistöd samt lite gråare pengar via facket). Därefter fallande mängs av våra skattepengar i takt med att partierna är mindre.

  SvaraRadera
 5. Trots att etablissemanget systematiskt mobbar SD kommer partiet in i riksdagen nästa är, vilket blir en seger för demokratin. Sen, när snöbollen väl är i rullning, är opinionssiffror på 12-20% fullt realistiska. Det enda som kan stoppa en sådan utveckling är att de övriga partierna ändrar sin invandringspolitik och synen på det s k mångkulturella samhället.

  SvaraRadera
 6. Alla partier finansieras av skattebetalarna. De andra partierna får mycket mer i partistöd. Jag tror inte att de kommer att bränna mer av det på valkampanjer när de väl nått in i riksdagen. Det kan du lita på!

  SvaraRadera
 7. källa på hetspropagandan?

  om du inte har någon är du en idiot

  SvaraRadera
 8. Anonym 13:07,
  Du kan ju t.ex. läsa Sverigedemokraternas invandringspolitiska program.

  SvaraRadera
 9. Jamen "Vi i Sverige" vad odiöst är det i det programmet egentligen?

  Det mesta är jo sunt förnuft och som assimilerad invandrare kan jag bara instämma i att bästa receptet att uppnå harmoni i samhället är att ta seden dit man kommer.

  SD har inga planer att tvinga muslimer äta gris eller bli kristna, men anser att sånt liksam religiös klädnad tillhör det privata livet.

  Om det är någon där hetsar är det er med alla angrepp mot människor där har en annan politisk observans än er och till det "hetsande" verkar allehanda medel vara legio i den goda sakens ande.
  Väx upp och famna demokratin, yttrandefrihet och alla människors lika värde, något jag anser ni har svårt för.

  SvaraRadera
 10. Hårt arbetande? Arbetslösheten bland somalier i Sverige är 90%.

  SvaraRadera
 11. Anonym 14:51,
  Jag vet inte vad arbetslösheten är för just somalier men bara en liten del av invandrarna är somalier. Dessutom är många somalier nyanlända. Två tredjedelar av invandrare 20-64 år arbetar.

  SvaraRadera
 12. Åter igen detta hat mot den svenska demokratiska modellen. Är det ett demokratihat eller bara samma tröttsamma, krystade och långsökta jag-gillar-inte-SD-trams?

  Både och gissar jag.

  SvaraRadera
 13. Tack för en fantastisk blogg Lars! Tack för att sådana som Du finns som kan stå emot dessa krafter!

  SvaraRadera