onsdag 14 oktober 2009

18 procent av "verklighetens folk" har utländsk bakgrund

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tänker haka på KD-ledaren Göran Hägglunds begrepp "verklighetens folk" uppger Expressen. Frågan är om Jimmie Åkesson är medveten om hur "verklighetens folk" ser ut.

Nära 14 procent är födda utomlands och ytterligare 4 procent har utländsk bakgrund, dvs. de är födda i Sverige av två utlandsfödda föräldrar. Mer än 18 procent i åldersgruppen 20-54 år är födda utomlands. Mer än vart fjärde barn upp till 17 år är fött utomlands eller har minst en utlandsfödd förälder. 22 procent av barnen föds av kvinnor som har invandrat.

Det här är verkligheten. Tänk på det, Jimmie Åkesson.

14 kommentarer:

 1. Henrik S/35/gbg14 oktober 2009 09:27

  Varför skulle inte Jimmie Åkesson vara medveten om hur många procent av svenskarna som har utländsk bakgrund? Detta resonemang låter nästan som en antydan om att Jimmie skulle vara emot att det finns invandrare i Sverige, trots att han endast förespråkar en ansvarsfull invandrings- och flyktingpolitik (att de som kommer ska ha giltiga skäl, att det skall finnas bostäder och arbeten etc.) Det betyder väl inte att man är emot att människor som tidigare har invandrat till Sverige bor här, eller?
  Att ta ansvar för ett samhälle handlar väl snarare om att anpassa politiken efter verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. lyssna nu värkligheten är att 5% av alla invadrare begår brott 60% av dom jobbar och betalar skatt till din och min välfärd. att säga att invandrarna är ett stort problem för samhellet är inget argument, folk som tycker det är att argument har smygrasistiska tankar enligt mig. jag tror alla kan komma överens om att vi vill ha demoktratiskt samhelle därför kan inte en politiker säga att du ska inte få vara muslim eller vad du nu vill vara. jag känner muslimer som är presis som vem som hellsoch hitils har jag inte träffat en muslim som beter sig som sd säger att dem beter sig. och det är ingen demokrati att säga att för att leva i sverige måste man följa svensk kultur. jag tycker att så länge man rör sig inom sveriges lagar får man utöva vilken religon eller kultur. det finns mycket att skriva men folk måste inse den riktiga sanningen bakom sd. dom ÄR rasister. tror ni hitler gick ut och sa vad han tyckte om judarna från början? NEJ! han började lugnt och och fick folket på sin sida. SEN! när han hade makten så var han väldigt tydlig med vad han igentligen tyckte. som sagt att säga att invandrare är det största problemet i sverige är en ren lögn. det ända ni sverige demokrater har gemensamt är att ni är för fega för att acceptera någon med annan hud/hår ferg på samma gator som ni går på. visst finns det invandra som gör hemska hemska saker precis som det finns svenskar som gör hemska hemska saker, varför ska de behandlas olika? det är till och med fler svenskar som begår brott i hela sverige. och det är självklart att är det någon som kommer hit och mördar och våldtar då ska han utvisas, men om någon begår en grov stöld för försörga två barn och en fru ska den mannen utvisas då? jag menar sd vill ta bort 90 % av alla invandra när det bara är 5% som begår brått och när 60 % arbetar???? är det en rättvis bedömning och ett hållande argumet? svar NEJ. säg mig någon svensk som vill städa toalletter för 35 kr/timmen det finns knappt. sd sprider bara hat som inte kommer leda någon stans förutom mer gatu vold mer imigranter kommer känna sig ovälkomna och det kommer bara bilda en större hat cirkel. lös problemen där det behövs i dem utsatta områdena inte bara att säga du är blatte därför ska du ut.

   Radera
 2. Det går knappast att ta miste på att Jimmie Åkesson inte gillar att det finns invandrare i Sverige.

  SvaraRadera
 3. Jag tolkar det verkligen som att SD (och dess partiledare) är mot invandring och "besudling" av det som kan identifieras som svenskt då jag läser deras principprogram.

  Flera av delarna är skrämmande likt det en viss herre i Tyskland basunerade ut till folket under 30-talet. Tysk folklig renhet och den nationalistiska staten stod först för honom. Tyvärr har jag glömt ledarens namn....vad hette han nu igen...?

  =/

  SvaraRadera
 4. Tja, det är väl just de siffror du redovisar som gör att Åkesson och vi som stödjer honom ser en allt annat än ljus framtid om vansinnet får fortsätta!

  SvaraRadera
 5. Bror Obekväm,
  Vad ser du för problem med siffrorna?

  SvaraRadera
 6. Det är min uppfattning att de här 18 % är nästan lika kritisk till delar av förd invandringspolik som resten av befolkningen.

  SvaraRadera
 7. Siffrorna är ju för HÖGA det är ju problemmet.
  Det rimliga vore förstås ett invandrarantal på 1-3%.

  SvaraRadera
 8. Uffe,
  Varför är siffrorna för höga? Varför är det ett problem för dig?

  SvaraRadera
 9. Vi i Sverige

  Varför är siffrorn för låga alternativt lagom? Varför är det inte ett problem för dig?

  SvaraRadera
 10. Uffe,
  Varför skulle det vara ett problem?

  SvaraRadera
 11. Jimmie Åkesson är inte blond, har inte blå ögon, hans utseende passar mycket bättre i en invandrare värld. Har någon forskat i Jimmies bakgrund? Hur mycket är han ren svensk, 10 %, 20%, 50%, 100%? Hur lång tid tillbaka stammar hans farföräldrar i Sverige, 10 år, 50 år, 100 år ...? Vilka förutsättningar måste man uppfylla för att räknas som en hederlig svensk invånare?

  En svensk/dansk lite människa i 300 år tillbaka,enligt fakta.

  SvaraRadera
 12. Jag skulle bara vilja veta var siffrorna kommer ifrån = vad är källan?

  SvaraRadera
 13. Uppgifterna kommer från Statistiska Centralbyrån. En del kommer från Statistikdatabasen om Befolkning:
  http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/Produkt.asp?produktid=BE0101&lang=1

  Annat kommer från SCB:s publikationer. Se "Länkar" nedan. t.ex. "Barnafödande bland inrikes och utrikes födda".

  SvaraRadera