söndag 25 oktober 2009

Gå inte Sverigedemokraternas ärenden

Efter Jimmie Åkessons artikel i Aftonbladet tycks allt fler inse att det är väsentligt för vår demokrati och frihet att den människosyn SD står för inte får fotfäste i samhället. Hur det ska göras råder det däremot vitt skilda uppfattningar om. En del tycker fortfarande att man ska förtiga Sverigedemokraterna trots att den taktiken redan misslyckats. Andra anser att man ska låta SD visa hur de fungerar i ”maktens finrum”.

Orkan Kösemen, forskare vid tyska tankesmedjan Bertelsmannstiftelsen, anser att ingen av strategierna fungerar. Istället menar han att man måste tackla de frågor som partier som SD utnyttjar. Det borde vara den självklara vägen som vi förespråkat flera gånger på bloggen ”Vi i Sverige”.

För att man ska kunna diskutera integrationsfrågor är det viktigt att man har kunskap och förståelse för hur det är att komma till ett nytt land och etablera sig där. Allt för många applicerar bara svenska erfarenheter. Man förfasar sig t.ex. över att nyanlända invandrare har så låg sysselsättning men glömmer att det tar tid att lära sig svenska och kanske komplettera sin utbildning på annat sätt. Man inser heller inte att många invandrade kvinnor föder barn strax efter invandringen och därför inte kommer ut på arbetsmarknaden förrän efter flera år.

Att överdriva integrationsproblemen är populärt men leder till att man går Sverigedemokraternas ärenden. Lösningen är att skaffa sig kunskap. Använd gärna de länkar som finns längst ner på sidan.

Läs mer:

Invandrare integrerar sig utan integrationspolitik

Rättvis bild av invandringen stoppar SD

Egentligen vet vi varför integrationen fungerar

Överdriv inte problemen med integrationen

Fler länkar: DN

13 kommentarer:

 1. Invadrare , flyktingar som har koranen som sin poletik, ska vi verkligen värna om den. Jehovas Vittne med sin extrema lära, villolära som präster och pastorer kallade den för, är det närmaste man komma vad gäller Islam. Islam är ju den värsta VILLOLÄRA i modern tid. Och detta ska vi bara åse och godta utan förbehåll?? Barn till Jehovas Vittne föds in i den lära familjen har. Och om de vill bli "avfälling" i vuxen ålder, blir de helt utfrysta av mamma, pappa och övrig släkt.
  Är det också något att försvara? Gör det nu i alla media. Skriv och härja vilt om det också. Islam är ju sju resor värre i sin lära! Och det stannar inte inom familjen, läran ska projeceras i samhällets alla led! Det är för Mus
  limer helt självklart. Det står i koranen!

  Barnkonventionen borde granska att miljoner barn tvingas in i föräldrars religiösa läror! Unga får inte skaffa sig en partner från annan religion?! Var är kvinnorörelsen? Och detta sker i det land som ska vara demokratiskt.Utom för muslimer. För dem uppfattas demokratin som deras rätt att följa en speciell religiös lära. Varför? Hur tänker ni i media och ni politiker?
  INGEN är emot invandring, emot olika religioner, men Islam påverkar alla oss övriga med olika religiösa åsikter. Vi som har den bara i vår innersta krets och tillsamman med församlingen.

  SvaraRadera
 2. Anser ni att det finns en gräns för hur många Sverige kan ta emot?

  SvaraRadera
 3. Om våra kära "etablerade" politiker hade haft någonting i huvudet så hade det här inte varit något problem. Men när man ser på en debatt nu så är det ju bara pinsamt -- oftast sitter dessa bara och beklagar sig över hur onda SD är, men styrka med källor? Nej. Det verkar inte gå. Däremot går det att klaga på SDs källor.

  Det enda som behövs för att faktiskt möta partier som SD är att motbevisa deras teser, inte bygga sin retorik på känslor och skrika sig hes om att de är onda och kommer förstöra världen.

  SvaraRadera
 4. Bästa ViS !

  Jag vet att jag är portad här, men ... !

  Först:
  Jag har jobbat många år i utomeuropeiska muslimska länder och har där bara träffat trevligt folk. Som också gillade mig. Jo, hedersord !
  OK, Mustafa var lite sur på mig då jag nekade honom att skicka firmabilen med förare 65 mil med en levande getabock som Idul-Fitri-present till mamman.
  Och vi var lite sura på Rosa (gift med en europe) i campen som skickade hem 11-åriga dottern till Europa för att denna skulle bli “ordentligt omskuren“.
  Men annars !

  I Tyskland har man nu ett “Sarrazin-fall“, liknande Sveriges “Åkesson-Fall“:

  Berlins förre finanssenator Thilo Sarrazin (socialdemokrat, numera medlem av tyska Bundesbanks styrelse) uttalade sig i en fransk tidskrift om Berlins problem (enormt skuldsatt) och förde som del av problemet upp en del provokativa teser om invandrare och inländska bidragstagere.
  Med hänvisning till turkar och araber menade han att "ett stort antal av dem är varken integrationsvilliga eller integrationsmöjliga".
  Vidare menade han att "han inte måste ha respekt för någon som lever av staten men inte accepterar denna, inte bryr sig om sina barns utbildning och ständigt producerar nya huckletjejer !"

  Ett ramaskri hördes från politiker och snäll-människor ! ”Rasist ! Uteslut honom ur partiet ! Tvinga honom att avgå från Bundesbank !”

  Diskussionsprogram och politiska magasin på TV hade bara ett tema: “Är Sarrazin rasist ?”
  Men: Alla programmen kom fram till att:
  Sarrazin hade RÄTT !!!

  Han hade uttryckt sig ytterst klantigt men budskapet stämde !
  Stora delar av vissa invandrargrupper i Berlin lever i parallellsamhällen där de aldrig har någon berörning med tyskar, barnen är generellt sämre i skolan (en tredjedel har ingen godkänd avslutad skolbildning, endast 14% klarar studenten).
  Särskilt tjejerna är dåliga i skolan då de vet (?) att de en dag kommer att bli bortgifta och sedan tvingas vara hemma.
  Även i tredje generationen pratar man "dålig tyska".
  Borgmästaren i en i en stadsdel berättade om skolor där 90% av eleverna lever på bidrag och aldrig träffar någon som har ett arbete. Där barnen inte förstått att man måste vara duktiga i skolan för att sedan få ett bra jobb ("Jamen pengarna kommer ju från myndigheterna !“)
  Där pojkar uppfostras att inte lyssna på kvinnliga lärare, där hälften av fäderna tycker barnen ska gifta sig med någon från det egna hemlandet och att "Berlin är jättebra för här får flickorna ha sjal på universitetet och på statliga jobb, det får de ju inte i Turkiet ! "
  Det visades en snutt från fredagsbönen med endast män i moskeen, kvinnorna fick följa ceremonin genom högtalare ute på gatan !

  Slutpoängen var: "Hur ska vi kunna lösa problemet när vi inte får prata om det ?"

  Att det går att vara bra i skolan trots ofördelaktiga sociala förutsättningar visades genom att hänvisa till vietnamesiska elever med liknande utgångspunkt.
  Alla insåg här vikten av utbildning och i genomsnitt hade de 15% bättre betyg än inhemska elever och ett högre relativt antal studenter !

  Tom i tyska veckomagazinet Stern gav man Sarrazin rätt.
  http://www.stern.de/politik/deutschland/integrationsdebatte-sarrazin-hat-recht-1513696.html
  Eller förklarar vi härmed på hederligt svenskt vis Stern för att vara en rasist-blaska ?

  Slut på fallet !

  Men detta kanske är specifikt för Tyskland, i Sverige är det helt annorlunda ? Tyskar är stygga och svenskar är snälla ? Med undantag av Tjalle !

  I motsats till ViS’s mening så finns det dock också i Sverige lite problem med vissa nyare invandrargrupper.
  Delvis beroende på att man kommer från en helt annan kultur.
  Och med annan kultur menar jag inte bara färgglada dräkter och konstig mat ("oh boy, äter ni levande fiskar, vad mysigt !")
  I ett land jag jobbat visades dagens arkebuseringar i TV-nyheterna på kvällen. Med intervjuer av huvudrollsinnehavarna. Innan !
  Detta kommenterades av inhemska bildade kollegor med "Ha-ha, such is life in this country !“.
  En annan kultur !

  Tjalle

  PS. Sarrazin blev inte avskedad. Bara degraderad !

  SvaraRadera
 5. Ingenting går SDs ärenden bättre än att alla pappren läggs på bordet och att man öppet talar om sanningen hur det förhåller sig på område efter område där SD påtalar brister, fel och problem med flykting/invandrings- och integrationspolitiken. Detta är man mycket väl medveten om från etablissemangets sida och försöker därför undvika så mycket man bara kan.

  SvaraRadera
 6. Anonym 10:34,
  Att man inte själv ska få välja sin partner är ju SD:s politik.

  SvaraRadera
 7. Anonym 11:15,
  Det är inte fråga om mottagning. Folk flyttar, liksom man flyttar från en plats i Sverige till en annan. Då talar man inte om mottagning.

  SvaraRadera
 8. Tjalle,
  Ingen är portad. Det är bara enskilda kommentarer som portas när det finns skäl till det.

  SvaraRadera
 9. Finns det någon gräns för flyttandet då?

  SvaraRadera
 10. Om 250 000 personer från t ex Irak vill flytta hit på samma gång,innebär det några problem?

  SvaraRadera
 11. Det tyska exemplet ovan är väl ett bra exempel på vad Åkesson menar. Den turkiska invandringen till är ingen succe vad gäller integrationen. Den turkisk invandringen började som arbetskraftinvandring på 60-talet.
  Kommer det se ut så om 20-år i Sverige,ViS?

  SvaraRadera
 12. Bra inlägg av Lena Andersson i DN www.dn.se./opinion/signerat/beroringsskrack-1.981545
  Det kanske är så att ökad kunskap som ViS efterlyser inte naturligt slutar i samma åsikt som ViS har.

  SvaraRadera
 13. Jättebra blogg!! Kunskapen måste belysas mer av politikerna - de måste våga debattera SD för att bevisa retorikens hål!!

  SD - "Vi vill hjälpa till på plats så att det inte behöver komma hit så mycket flyktingar"
  SD - "Vi vill kalla hem alla trupper som är engagerade i utlandstjänstgöring"
  Hmm vad hände där...? Eller;
  SD - "Alla invandrare kommer hit och går på bidrag och begår brott"
  SD - "Alla invandrare kommer hit och tar svenskarnas jobb"
  Hmm, om de tar svenskarnas jobb hur kan de då leva på ekonomiskt bistånd allihopa? Och hur många begår brott som har ett jobb?? Inte särskilt många...

  Keep up the good work... Trots allt så röstade över 90% på något annat än SD i förra valet...

  SvaraRadera