lördag 17 oktober 2009

SD vill bestämma vem du ska bilda familj med

Sverigedemokraterna håller fast vid att staten ska reglera vilka svenskar bildar familj med. Det framgår av den sverigedemokratiska arbetsmarknadspolitiken som antogs vid landsdagarna där man skriver att anhöriginvandringen kraftigt ska reduceras. Syftet är uppenbarligen att uppnå den "homogena" befolkning de vurmar för.

Anhöriginvandringen orsakas huvudsakligen av att svenskar själva väljer vem de vill bilda familj med. I en globaliserad värld är det naturligt att många hittar sin partner långt från hemorten. Därför blir allt fler familjer globala eller mångkulturella. Mer än hälften av anknytningspersonerna är svenska medborgare och en tredjedel är födda i Sverige. 11 procent av barnen upp till 17 år har en inrikes och en utrikes född förälder.

Dessa familjer är de mest välintegrerade av alla. De betalar mer skatt och får mindre ekonomiskt bistånd än helsvenska hushåll. Så varför vill Sverigedemokraterna bryta mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna som säger att var och en har rätt att välja vem man vill bilda familj med? Någon annan förklaring än att befolkningen ska vara homogen tycks inte finnas.

Lars Persson

Länkar: DN

Läs mer:
SD vill hindra svenskar och invandrare att bilda familj
Anhöriginvandrare och deras familjer

16 kommentarer:

 1. Judarna fick inte bilda familj med vem som helst i 30-talets Tyskland.

  SvaraRadera
 2. En annan vinkling är väl att man gifter sig med någon från ursprungslandet oftast efter föräldrarnas önskan.

  SvaraRadera
 3. Tror du själv på det du skriver?
  Anonym1

  SvaraRadera
 4. Det handlar helt enkelt om att stoppa koloniseringen av Sverige! Är du för kolonialism?
  Jag tillhör ursprungsbefolkningen i Sverige och jag har fått nog av att bli koloniserad av rasister från mellanöstern och nordafrika! NU ÄR DET FAN NOG!!!

  SvaraRadera
 5. D.,
  Ja, likheterna är slående. Och skrämmande.

  SvaraRadera
 6. Anonym 15:03,
  Som det står i inlägget så är en tredjedel av anknytningspersonerna födda i Sverige. De gifter sig alltså inte med någon från ursprungslandet.

  SvaraRadera
 7. Anonym1 15:22,
  Jag håller med om att det verkar otroligt men det har stått så i SD:s partiprogram åtminstone sedan 2006 och de tänker tydligen inte ändra det.

  SvaraRadera
 8. Erik,
  I den mån man kan definiera en ursprungsbefolkning i Sverige så tillhör jag den lika mycket som någon annan. Och jag vill att mina barn själva ska få välja vem de vill bilda familj med precis som jag fått göra.

  SvaraRadera
 9. Till ViS En tredjedel är väl ingen majoritet och även bland infödda finns väl de som har föräldrar födda utomlands.Du är för enögd och styrs av missriktad idelogisk grundsyn.
  Till ananym 2 Tror gör jag inte utan lutar mig mer mot fakta.Läs www.fafo.no/pub/rapp/20129/index.html
  Sedan måste man väl ta den oro som många har för att utsättas för tvångsgifte på allvar eller hur.

  SvaraRadera
 10. Anonym 22:26,
  57 procent av anknytningspersonerna är svenska medborgare. Det är en majoritet.

  SvaraRadera
 11. Oj, ännu en landsförrädare som vill att Sverige ska förvandlas till Afrika / MÖ.

  Det är dags att stänga gränserna mot tredje världen.

  SvaraRadera
 12. ViS 23:53
  Så du menar alltså att en infödd svensk medborgare med föräldrar från Turkiet gifter sig med en medborgare från Turkiet är en ren slump.
  Det visar inte den norska undersökningen.

  SvaraRadera
 13. Invandringen överlag bör reduceras, menar SD. Att däremot tolka det som att man menar sig vilja bestämma vem folk skall äkta är en vantolkning.

  SvaraRadera
 14. Så den arbetslösa mannen från Somalia som genom väntan fått svenskt medborgarskap kommer sannolikt att betala mer skatt om han tar hit en helt övertäckt kvinna och föder 10 döttrar som gör samma sak än om han gifter sig med en svensk kvinna? Jag tror att alla rika äldre män som har råd att ta hit thailändska flickor drar upp snittet rejält.

  SvaraRadera
 15. vänsterwiki,
  Det var många fördomar på en gång.

  Det finns väldigt få kvinnor med heltäckande klädsel i Sverige. Det har du kanske märkt om du rör dig ute i samhället?

  Det finns bara några tiotal familjer i hela Sverige som har 10 barn eller fler. Och det är inte särskilt troligt att någon har 10 döttrar, om nu det spelar någon roll.

  De som gifter sig över gränserna är i de flesta fall väletablerade men inte rika. De är "verklighetens folk".

  SvaraRadera
 16. ååh jag har letat efter en sådan här sida så länge - underbart förfriskande och fint intiativ. Nyckeln är, som du förstått, utbildning inom dessa frågor!! Bra fakta i dina länkar!

  SvaraRadera