torsdag 26 november 2009

Tidningsanka om uppehållstillstånd till salu

Sveriges Radio - Ekot uppger att det finns svenska uppehållstillstånd till salu på svarta marknaden. Som vanligt upprepar andra medier felaktigheten utan att tänka själva (Aftonbladet, DN, SDS, SvD).

Det som är till salu är uppenbarligen stickers som kan förväxlas med de stickers som klistras in i passet när man har fått uppehållstillstånd. Den kan möjligtvis lura passkontrollanter att släppa förbi någon som inte har rätt att passera. Men en sticker är inget uppehållstillstånd som ger en person rätt att uppehålla sig i Sverige. Det kan jämföras med ett falskt pass som ju inte ger medborgarskap.

12 kommentarer:

 1. Så det är alltså inget problem enligt dig om den oärliga personen "bara" kan lura passkontrollanter och polisen?

  SvaraRadera
 2. Var väl ingen "tidningsanka", detta bör väl var och en fatta, eller är folk så korkade att de tror att man har rättigheter p.g.a ett klistermärke i passet?

  SvaraRadera
 3. Som om inte det är nog. På så sätt kan dom jobba svart, stjäla och hitta på andra jävligheter när dom är här. Det är kul att veta att vi har koll på läget.

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig påstått att det inte är ett problem. Men det är inte rätten att uppehålla sig i Sverige som säljs.

  SvaraRadera
 5. Men det medför att de kan ta sig hit, ljuga och få ett riktigt märke. skillnaden är bara kronologisk.

  SvaraRadera
 6. dom kanske har anställt nån raketforskare på migrationsverket som kommit på en lukrativt extraknäck

  SvaraRadera
 7. Varför lägga ner 20 papp på ett falskt när man kan få ett äkta i ett flingpaket?

  SvaraRadera
 8. Illwill,
  Du vet ingenting om hur det går till att få ett uppehållstillstånd.

  SvaraRadera
 9. Intressant att ingen kommentar hittills tar avstånd från mediernas konfliktdrivande förvrängning av faktauppgifter. Är det verkligen ingen främlingsfientlig som ogillar ohederlig propaganda?

  Som anhängare till den mångkulturella ideologin och de mänskliga rättigheterna så tar jag avstånd från sensationsjournalistik, snedvriden rubriksättning och utelämnande av relevant information. Jag tycker inte att det är förenligt med ett sunt samhällsansvar att medier skapar och spär på artificiella motsättningar mellan grupper bara för att sälja mer.

  SvaraRadera
 10. Tack, Johan Lundgren för att du skapar lite variation bland kommentarerna. :-)

  SvaraRadera
 11. finns det ingen av er invandrarvänner som kan förklara för mej varför sd bara ökar hela tiden?

  och detta trots att invandringen borde ha visat
  oss svenskar hur (bra) den är

  jag vet inte hur många mysiga morgon--soffprogram
  tv--kanalerna haft om sd,där man gör allt för att smutskasta ett parti som man inte tillåter att ens vara med i soffan

  när brott begås och man läser i tidningen om det så utelämnar media utseende osv åldern kan vi få reda på och könet,sedan är det stopp(jag vet att media har fått uppgifter av polisen för detta har jag själv kollat och i dom uppgifterna är det helt uppenbart att det har rört sej om invandrare)

  och du som kallar dej lars,du har ett sådant osvenskt agerande när du skriver här så jag är tvärsäker på att du är invandrare--det förklarar för mej att du kan försvarar det som händer i sverige (du har inte någon äkta känsla för detta land så därför bryr du dej inte om landet utan det viktiga är att det kommer in så många landsmän som möjligt)

  men min fråga var
  VARFÖR ÖKAR SD HELA TIDEN?
  pelle

  SvaraRadera
 12. Om tidningar utelämnar relevanta fakta så tar jag avstånd från det, så om det är relevant att en gärningsman eller misstänkt är av invandrarbakgrund så bör det inkluderas. Jag ser dock inte hur det är relevant annat än i fall man behöver tips för att kunna gripa dem. Dock tycker jag inte att man ska ropa ut en persons hela identitet innan fällande dom.

  Är du pelle med på att ta avstånd från ohederlig propaganda av som t.ex. den i blogginlägget ovan, om media börjar publicera etnicitet på misstänkta och dömda gärningsmän? Jag tvivlar.

  SvaraRadera