onsdag 1 april 2009

Integrationen av Sverigedemokrater har misslyckats

Vad gör politikerna för att integrera Sverigedemokraterna i det svenska samhället? Vi ser dagligen exempel på hur denna integration misslyckats. Som ett resultat av Sverigedemokraternas rätt att själva välja bostadsort, själva välja sitt umgänge och välja vilka de ska fika tillsammans med på jobbet, har de samlats i ghettoliknande grupper, avskärmade från andra invånare i samhället. Det har gett upphov till vanföreställningar som att alla invandrare är brottslingar som lever på socialhjälp och att alla som har annan åsikt är kommunister. Den absolut vanligaste vanföreställningen är att de flesta tycker som Sverigedemokraterna, trots att bara 3 procent av väljarna säger sig sympatisera med dem.

Nu är det ju inte bara politikernas ansvar att se till att integrationen fungerar. Vi måste alla hjälpa till genom att ta oss an Sverigedemokrater i vår närhet och hjälpa dem att förstå hur det svenska samhället ser ut och fungerar. Goda kunskaper i svenska är en viktig grund för en framgångsrik integration. Istället för ord som "massinvandring", "blattajävlar" och "barbarer" måste vi lära ut ord som "tolerans", "vidsynthet" och "solidaritet".

Idag är det 1 april. Vad är skämt och vad är allvar? Det är inte alltid så lätt att avgöra.

8 kommentarer:

 1. Att denna blogg är ett skämt är klart!

  SvaraRadera
 2. roberth,
  Tack för att du inte uppskattar vår blogg.

  SvaraRadera
 3. JO jag uppksattar den! Den ger Sd mer röster tack så mycket!

  SvaraRadera
 4. Hej! Snubblade in på din blogg av en slump, via artikel i BLT. Detta inlägg är helt fantastiskt roligt! Jag och min kollega skrattade gott åt din klockrena ironi. Tack! :)

  SvaraRadera
 5. Anonym,
  Tack för att du uppskattar vår blogg.

  SvaraRadera
 6. Mr Bob Gray, also known as Pennywise the dancing clown24 april 2009 18:06

  Det här var ytterligare ett intressantinlägg. Ni utgår från enstaka oppinionsundersökningar för att konstatera hur många som sympatiserar med Sd. Men faktum är ju att de endast visar hur många i en liten grupp som vågar säga att de ska rösta på Sd i samband med att de blir uppringda. Då är istället de undersökningar som visar svenskarnas inställning till invandringen intressantare, och där delar ju nästan hälften av de tillfrågde i betydligt större grupper Sd:s uppfattning.

  SvaraRadera
 7. Bob Gray,
  Det görs opinionsundersökningar varje månad av flera institut och sammantaget visar de att SD har ca 3 procent väljarsympatier.

  SvaraRadera