onsdag 22 april 2009

Sätt igång att granska SD! Vi hjälper er!

De etablerade medierna har länge sagt att "nu snart ska vi börja granska SD". Idag är det Lisa Bjurwald som i DN riktar den uppmaningen till sig själv och sina kollegor.

Det är bara att sätta igång! Man måste granska SD:s politik och vad de säger när de är nyktra, inte bara vilka sånger de sjunger på Estlandsfärjan.

Det är inte så svårt men det kräver lite jobb. Men lugn, vi hjälper er. Vi har redan samlat in en hel del information som vi gärna delar med oss av. Läs t.ex. om att...

...SD ljuger om vilka som invandrar till Sverige
...SD ljuger när de säger att "massinvandringen" kostar enorma summor
...SD vill hindra svenskar att bilda familj med utlänningar
...SD ljuger om att äldre anhöriginvandrare får högre pension än svenskar

8 kommentarer:

 1. Helt OK att kritiskt granska SD. Men är ni lika intresserade av att sammalunda granska riksdagspartierna som allesammans är positiva till rådande invandrarpolitik? Eller gäller luppen endast SD?

  SvaraRadera
 2. Lars Persson,

  Jag vill veta två saker:

  Var har SD uttalat att de vill förhindra familjebildning mellan svenskar och icke-västerlänningar?

  Var har SD sagt att FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna behöver "revideras", och, i så fall, vad har man föreslagit i så mån?

  SvaraRadera
 3. Vi kritiserar alla partier efter förtjänst. Vi har t.ex. flera gånger kritiserat moderaternas invandringspolitiska grupp där bl.a. Tobias Billström ingår.
  Det står i SD:s invandringspolitiska handlingsprogram att de vill hindra anhöriga till svenskar att invandra till Sverige. Läs artikeln på Newsmill som vi länkar till ovan.
  SD har i en diskussion i Kristianstadsbladet uttryckt att FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna behöver revideras. Tyvärr har jag inte tillgång till länken just nu.

  SvaraRadera
 4. OK. Ställer inte upp på uttrycket "hindra", men förstår din kritik, även om jag inte håller med den.

  Vad gäller kritiken från någon i SD (minns du vem?) mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheter så skulle jag gärna vilja se det innan jag kan tro det.

  Själv anser jag att Sverige skulle behöva skärpa sin respekt för dessa. Inte att själva deklarationen är felaktig.

  SvaraRadera
 5. Mr Bob Gray, also known as Pennywise the dancing clown24 april 2009 18:03

  Det här var ju ett klart intressant inlägg. I er artikel om invandringens kostnader hos det rasistiska Gringo, skriver ni att det är upp till var och en att avgöra kostnader/vinster. Men nu så ljuger Sd helt plötsligt även om ni redan konstaterat att ingen har mer rätt än någon annan i frågan. Paradox?

  Sd in i riksdagen!

  SvaraRadera
 6. Bob Gray,
  Nej, det är ingen paradox. Att var och en kan göra sin egen beräkning innebär ju inte att man måste tycka att den är rätt.

  SvaraRadera
 7. Håller med om att gringo har samma problematik som sd, en klart vinklad sanning som gynnar respektive grupp invandrare/svenskar.

  Sen är det ju inte meningen att om vi gör en invandrare till svensk så ska man automatisk få ta hit hela sin familj, som får ta hit sin familj osv. Det är nog det som menas med det. Bra att tanken väcks iallafall och att man vågar.

  Sen är våld alltid fel! och sd är garanterat inte lösningen på problemet.

  SvaraRadera
 8. http://integrationsbloggen.blogspot.com/2009/04/migration-och-valfardsstaten.html
  Till Vi i Sverige läs gärna inlägget+länkarna.
  Kan hjälpa att slå hål på en del fördomar som ni visar er ha.

  SvaraRadera