måndag 13 april 2009

Bidrag till Sverigedemokraterna men inte till asylsökande

EU-kommissionen föreslår att ersättningen till asylsökande höjs till samma nivå som socialbidraget. Ersättningen har inte höjts på 13 år vilket tvingat många asylsökande att jobba svart för att klara uppehället.

Sverigedemokraterna protesterar mot höjningen och gläds samtidigt åt att deras ungdomsorganisation, SDU, nu kan få statsbidrag för att sprida främlingsfientlig propaganda.

Fler länkar: Dagen, SR, DagensPS, Presskontakt

4 kommentarer:

 1. Visst är det fantastisk att våra pensionärer som byggt upp landet och gjort det attractivt för flyktingar att komma hit, skall få sänkta pensioner och flyktingar höjd ersättning.Många pensionärer lever under socialbidragsnormen

  SvaraRadera
 2. En pensionär som inte når upp till socialbidragsnormen kan ansöka om att få äldreförsörjningsstöd och når då upp till den nivån.

  SvaraRadera
 3. Att pensionärer som bott hela sitt liv i Sverige har rätt till högre standard än asylsökande anser jag vara självklart. Om det här förslaget går igenom funderar jag på att öppna en resebyrå med slogan: ”Vacation in Sweden – All expenses paid and free return ticket!”. Turister från andra länder behöver bara ljuga och säga att de söker asyl så får de uppehället betalt under sin semester och dessutom en fri hemresa …

  SvaraRadera
 4. Pensionärer HAR högre standard än asylsökande.
  Och Roger, på den här bloggen vill vi ha en seriös diskussion så sluta glytta dig.

  SvaraRadera