lördag 4 april 2009

Sverigedemokrater anklagar sverigedemokrater

Det råder interna strider i SD:s lokalförening i Sundsvall uppger Sundsvalls Tidning. Två styrelseledamöter, bland annat förre ordföranden Lars Henningsson, har lämnat partiet på grund av missnöje med den ekonomiska redovisningen. Henningsson säger att ordföranden i Västernorrlandsdistriktet, Johnny Skalin, "är en katastrof". Några exempel som tas upp är reparationer på Johnny Skalins privata bil och hotellkostnader för honom och kassören Martin Klausen i hemstaden Sundsvall.

Även i Timrå är missnöjet stort. Länsdistriktet med Johnny Skalin i spetsen har upplöst SD-föreningen där och lagt beslag på deras kassa på 188 000 kronor. "Hela Sverigedemokraterna bygger mer och mer på att pengar ska levereras till Stockholm och ledningen därnere", säger fullmäktigeledamoten Arne Andersson.

Fler länkar: ST

2 kommentarer:

 1. Fortsättningen vad gäller Timrå:
  http://st.nu/start/sundsvall/1.934901

  Från artikeln:
  "Timråföreningens upplösning och tömningen av bankkontot i Timrå var länge planlagt av Sverigedemokraternas länsförbund."
  [...]
  "ST kan också säga att på det sätt upplösningen skett inte finns något stöd för i partiets stadgar.
  Så här står det i paragraf 25:
  'Upplösning av kommunförening, distrikt, riksorganisationen fattas med två tredjedelars majoritet av två på varandra följande årsmöten eller landsdagar, varav minst ett ordinarie, med minst en månads mellanrum'.
  Beslutet kring Timrås upplösning togs vid ett styrelsemöte i distriktet i januari."
  /Claes

  SvaraRadera
 2. Claes,
  Tack för länken. Jag har lagt till den i inlägget. Lasse Henningssons kommentar på ST är ju intressant...

  SvaraRadera