lördag 25 april 2009

Sverigedemokraterna oemotsagda

Sydsvenskan har en artikelserie där Sverigedemokrater får framföra sitt budskap i stort sett oemotsagda. Idag är det Per Klarberg i Trelleborg som intervjuas.

En uppenbar osanning som Klarberg får framföra utan att bli ifrågasatt är att invandrare får betalt för att läsa sfi (Svenska för invandrare). Så är det inte. Det utgår ingen ersättning alls och man kan inte ens få studiemedel för att läsa sfi.

Som vanligt dyker påståendet upp att "massinvandringen" kostar. SCB har visat att invandrare betalar mer skatt än de får i bidrag. Lägg därtill att de flesta invandrar som unga vuxna och behöver mycket kortare tid att etablera sig i arbetslivet än en infödd svensk.

En intervju med en Sverigedemokrat skulle ju inte vara fullständig om han inte skulle ges tillfälle att skylla några få personers brott på alla invandrare. Klarberg talar om att hans far blev rånad av några invandrare och skyller det på alla invandrare.

Och naturligtvis kommer Rosengård upp. Klarberg menar att stenkastning mot räddningstjänsten tillhör kulturen för invandrare från mellanöstern och befarar att det ska sprida sig till Trelleborg. Här gör reportern ett tamt försök att antyda att det kanske har med den sociala situationen att göra men får till svar att det är "mest jävelskap". En initierad reporter skulle ju kunna fråga hur stor andel av invandrarna som kastar sten. Även om alla invandrare i Rosengård skulle kasta sten skulle det ändå bara vara en procent av invandrarna.

Bränderna och stenkastningen i Rosengård fortsätter eftersom samhället inte bryr sig om säkerheten för invånarna i Rosengård. Räddningstjänsten kräver en lagändring för att man ska kunna gripa stenkastarna men det är svårt att förstå att inte nuvarande lagar skulle ge utrymme för det. Man kan fråga sig hur reaktionen i Ystad hade blivit om samhället skulle strunta i bränderna som den helsvenske "gryningspyromanen" anlägger, med hänvisning till att Ystadborna får skylla sig själva eftersom det är en av "de själva" som är orsaken till bränderna

Lars Persson

5 kommentarer:

 1. De får ju socialbidrag, det räcker väl! inte ska de väl ha extra bidrag för att de gör det självklara? Lär sig svenska. Sen går de kvar år efter år och kvitterar ut bidrag. Detta kanske retar en och annan svensk.

  SvaraRadera
 2. Invandrare är faktiskt överrepresenterade när det gäller brott, särskilt grova brott och värst när det gäller utomhusvåldtäkter. Ta invandrarkillar som i gäng bara rånar ensamma svenskar. Aldrig sina egna. Jag tror det har med att de saknar lojalitet med svenskar och Sverige. I vissa fall hatar, avskyr och föraktar de faktiskt oss. Inte gör det oss glada.

  SvaraRadera
 3. Du kanske har ett vällovligt syfte med att hävda att ingen diskriminering eller att någon invandrargrupp skulle ha svårare, än låt oss sig norrmän, att integreras i samhället.Men de flesta människor,utan en agenda, inser detta, hur mycket du än missbrukar statistik.

  SvaraRadera
 4. feminix,
  Man får faktiskt inte socialbidrag bara för att man är invandrare. Socialbidrag ges efter behov, liksom till infödda. Eftersom de allra flesta invandrare inte behöver socialbidrag får de det heller inte.
  Överrepresentation för brott hos en grupp innebär inte att alla i gruppen ska hållas ansvariga. Tänk dig en by med ett par tusen invånare. En i gruppen begår ett mord. Då blir plötsligt byborna överrepresenterade för brott. Anser du att alla i byn är ansvariga för ett mord som en person begått?

  SvaraRadera
 5. Det är nog varken rasistiskt eller verklighetsfrämmande att påstå att kulturen, snarare än social situation, är en orsak till stenkastning mot brandkår och polis.

  Vi har ju tidigare i det "helsvenska" folkhemmet haft våra egna utslagna och marginaiiserade, de har inte betett sig på sådant vis.

  Ointressant vad bidragen heter eller kallas, de bidrag som betalas ut för att stå för arbetsföra människors försörjning kostar skattebetalarna mycket stora belopp, det är det intressanta och viktiga.

  Fast jag håller med om kritiken mot svepandet som Klarberg gör, där felar han. Beter sig mer som den gamle Klarström än något annat.

  SvaraRadera