måndag 9 augusti 2010

Har du någonsin träffat en glad Sverigedemokrat?

"Har du någonsin träffat en glad Sverigedemokrat", frågar Lars Stjernkvist i Skånska Dagbladet. Man behöver inte tänka efter länge innan man svarar: "Nej, om man inte räknar skadeglädje och glädje på flaska".

Sverigedemokraterna är inte intresserade av lösningar, bara av problem. Ett missnöjesparti lever på just missnöje. Därför är man intresserad av att få problem att framstå som så stora som möjligt. Det är därför de "invandringskritiska" påstår att invandrare är lågutbildade trots att det är vanligare med hög utbildning hos invandrare än bland Sverigedemokrater. Därför påstår de att det tar sju år för invandrare att få arbete trots att det bara gäller en fjärdedel, de kommunmottagna. Därför påstår de att invandrare lever på bidrag trots att invandrare betalar mer i skatt än de får i bidrag.

Att föreslå lösningar skulle undergräva deras existens. Om problemen blir mindre blir missnöjet mindre och det finns inget behov av missnöjespartier. Därför kan en invandrare aldrig göra rätt, enligt Sverigedemokrater. Om invandrare är arbetslösa kostar de pengar. Om invandrare jobbar tar de svenskarnas jobb.

Det är inte så konstigt att Sverigedemokrater tror att de utkonkurreras på arbetsmarknaden av invandrare. Arbetsgivare behöver anställda som löser problem, inte anställda som hittar på problem och sedan bara klagar. Den enda arbetsgivaren i Sverige som har användning för problemskapare är det Sverigedemokratiska partiet. Därför är det inte så konstigt att Sverigedemokraterna är så angelägna att få partistöd. Som den avhoppade Sverigedemokraten Staffan Gising säger: "Kulturen i partiet är skrämmande, och man verkar tro att politk är en inkomstkälla, och ett sätt att försörja sig."

Det Sverigedemokratiska partiet kan dock bara försörja en handfull partitoppar. Alla de andra Sverigedemokraterna skulle må bra av lite självkritik. Då skulle de kanske upptäcka att orsaken till deras problem finns inte hos invandrarna utan hos dem själva.

Lars Persson

27 kommentarer:

 1. Då måste ni och SD vara kompisar, ni är ju också bara en skock missnöjda personer som kommer med påståenden om hur alla Svenskar vill er illa på något sätt.

  SvaraRadera
 2. Någon gång kanske du börjar inse att sådana där löjliga och svepande fördomar bara är kontraproduktivt i fråga om stoppa SDs framfart. Bättre än så kan du. Förbättrade argument är också enda vägen att gå för att nå det målet.

  En stereotyp nidbild av det man inte känner tillräckligt väl (för du känner uppenbarligen få, om ens någon, sverigedemokrat) blir precis lika illa som det som många fördomsfulla typer framställer som den typiske SD:aren. Denne som påstås ha stereotypa och inskränkta vanföreställningar om kategorin "invandrare" utan åtskillnad.

  Men det ligger förstås något i att SDs sympatisörer är missnöjda med förda politik på många områden. Vem har sagt något annat? Men då har du inte sett det missnöje som finns på vänstersidan, där är det väldigt bittert på sina håll. Så bittert att många grupperingar har i princip inga egna eller andra visioner än att leva för att hata och trakassera SD:are och andra oliktänkande.

  Sedan kan man väl även mäta med ditt eget mått och spegla dig och din blogg i begreppet missnöje och snabbt konstatera att det just är stort missnöje - mot att SD får växande stöd - som är drivkraften bakom denna blogg. :)

  PS: Förresten, du glömde att nämna att Staffan Gising lämnade SD för att de var för vänligt inställda till judar och Israel. Han tyckte inte om att de "hjärntvättande" judiska bröderna Ekeroth i SD ledningen hade för mycket att säga till om. Så han får gå dit han tycker han hör hemma, uppenbarligen är det inte hos SD.

  SvaraRadera
 3. Ett tillägg kan vara att Sverigedemokrater anser att det är ok att sprida vilka förolämpningar och lögner som helst om invandrare, men när deras egen politik och attityd kritiseras är det så synd om dem så.

  SvaraRadera
 4. Försök förstå vad Johan har skrivit, ditt första svar är fortsatt gnyende som skall rättfärdiga ditt missnöje.
  Du måste bara vara utsänd från SD för att värva medlemmar, du är inte sann Lars du är ett påhitt bara!!

  SvaraRadera
 5. Jag gillar inte heller bröderna Ekeroth och deras nazistliknande retorik. Hur de listar brott och händelser som innefattar invandrare/muslimer på ett hetsande sätt som liknar hur Adolf pratade om judarna och mer högerextrema sidor gör (därmed inte sagt att bröderna Ekeroth är nazister).

  Inte drar jag mer åt extremhögern för det.

  SvaraRadera
 6. D., Den uppfattningen kan du visst få ha. Sedan kan man vara av uppfattningen att mainstream media på ett mycket sovjetiskt vis mörkar signalement på misstänkta brottslingar och vitpixlar bilder på dömda brottslingar, av för dem opassande etnicitet, samtidigt som etniska svenskar i samma kategori gärna hängs ut med namn och bild. Verkar som den verkliga nazismen och rasismen trots allt drabbar ursvenskarna mest. Sedan är det ju lite märkligt att en person som uppenbarligen har sina dragningar åt Svenskarnas parti (ett parti som denna blogg ibland uppåt väggarna felakteligen associerat med SD) presenteras som ett trovärdigt vittne om missförhållanden i SD. Åtminstonde används han som antijudisk referens på bloggar som är Svenskarnas parti närstående. Sannerligen, man kan se saker och ting på väldigt olika vis!

  SvaraRadera
 7. Johan Bensow,
  Varför är det så viktigt för dig att misstänkta brottslingars etnicitet publiceras?

  Vad beträffar jämförelsen mellan Sverigedemokraterna och Svenskarnas parti, f.d. Nationalsocialistisk Front, så har de en grundprincip gemensam, ett befolkningsmässigt homogent samhälle. Det skiljer dem från nästan alla andra partier.

  SvaraRadera
 8. "Ursvenskar", "Den verkliga rasismen/nazismen" ...ha, ha...tillåt mig småle. Du faller i fällan som rätt grov nationalist själv med dina uttryck.

  Vilket håll skulle du själv kliva åt om du hoppade av SD-sympatisörernas tåg? Höger? Vänster?

  SvaraRadera
 9. Alla partier är missnöjda, det är drivkraften till att de instiftades och att de håller sig levande.
  Socialdemokraterna och kommunisterna skapades för de var missnöjda med arbetarnas villkor och klassklyftor och ville ändra detta genom politisk kamp respektive blodig revolution. Moderaterna har i alla år varit missnöjda med skattetrycket. Kd var/är missnöjda med bristen på etik och moral. Miljöpartiet har alltid varit missnöjda med miljöförstöringen och fokuseringen på tillväxt. Centern missnöjd med böndernas villkor, folkpartiet med brist på "frihet". O.s.v.

  När ett parti slutligen får vara med och bestämma och lindra de problem som de var missnöjda med, då kan de unna sig att vara lite mindre missnöjda - "stolt med inte nöjd", typ.

  SvaraRadera
 10. Tage Erlander (s) uttryckte också positiva känslor för ett befolkningsmässigt homogent samhälle.
  Hitler var hundägare och vegetarian. Säger det något viktigt om hundägare och vegetarianer?

  SvaraRadera
 11. Vi i Sverige

  Varför ska man inte publicera etniciteten hos misstänkta brottslingar?Då slipper ju folk vara fördomsfulla....

  SvaraRadera
 12. "Varför är det så viktigt för dig att misstänkta brottslingars etnicitet publiceras?"

  För mig handlar det om att värna rättstryggheten och bekämpa brottslighet. Signalement borde alltid lämnas ut på misstänkta brottslingar, oaktat dess etnicitet, för att varna och skydda allmänheten, oaktat dess etnicitet. Allt annat är orimligt och i praktiken att skydda brottslingar.

  Tycker inte du att det är högst orättvist och diskriminerande (rasistiskt t o m) att etniskt svenska brottslingar gärna hängs ut medan man oftast mörkar och förtiger utlänska dito? Liksom att man ibland i somlig media kallar misstänkta eller dömda brottslingar med arabiska/muslimska namn för "Gustav" och "Kalle". Eller när man vitpixlar bilder på brottslingar med brun eller svart hudfärg för att de skall se vita ut? En sådan rättsuppfattning är ju inget annat än ett hån mot rättssäkerheten och brottsbekämpningen.

  I det "nazistiska" Norge och Danmark talar man helt öppet om signalement på misstänkta brottslingar samt hänger ut dömda dito. Exakt så borde det vara - även i Sverige.

  SvaraRadera
 13. Svenska misstänkta hängs oftast inte heller ut, vilket är bra. Svenska, dömda brottslingar hängs inte heller ut med etnicitet eller namn i de flesta fall. Men Sverigedemokrater har fått för sig att det är synd om dom om de inte får veta varje gång en utlänning begår ett brott.

  SvaraRadera
 14. Tja, både t ex Hagamannen och Englamördaren hängdes ju ut. Inget fel med det. Men det gjorde man inte med den somaliske serievåldtäktsmannen "Smygaren" t ex.

  Jag förespråkar att man utan att diskriminera lämnar signalement i media på alla misstänkta brottslingar, oaktat etnicitet. Detta gäller även de som dömts för grövre brott, som t ex kategorin ovan.

  SvaraRadera
 15. Förklara gärna också vad du tycker är bra med att man INTE lämnar ut signalement på misstänkta brottslingar.

  SvaraRadera
 16. Man anger ju alltid kön och ålder. Etnicitet är väl lika relevant.
  Det skulle ge allmänheten en ärlig möjlighet att bilda sig en uppfattning om en av effekterna med en stor invandring. Något de skulle kunna, om de så önskade, väga in när de väljer att rösta mellan ett mer invandringsliberalt eller -restriktivt parti. D.v.s. välfungerande demokrati. Vilket i förlängningen skulle kunna leda till minskad brottslighet.
  Som det är nu, så tycks det som att det ALDRIG är rätt tillfälle att diskutera vissa invandrargruppers stora överrepresentation. Folk ska helt enkelt inte få information.

  SvaraRadera
 17. Det enda denna pinsama notis bevisar är att du måste ut i verkligheten och träffa lite folk Lars. Och försök då lämna allt dit hat hemma!

  SvaraRadera
 18. "Har du någonsin träffat en glad Sverigedemokrat?". Nej, eftersom det som skulle gora dem glada (ex. fa mer an 4% av rosterna; att folk slutar foralska sig i 'kulturellt avlagsna';ViS slutar blogga) inte kommer att ske, oavsett hur mycket det hojtas om PK/vanster/multikultikonspirationer.

  /El Guapo

  SvaraRadera
 19. Senaste inläggen på den här bloggen har verkligen varit GULD! Fattar bara inte att alla sd-anhängare kan orka kommentera hela tiden. Är de heltidsanställda för att kladda ner den här bloggen med smörja? Eller är de missnöjda sjukpensionärer allihop?

  SvaraRadera
 20. "Johan Bensow sa...

  Förklara gärna också vad du tycker är bra med att man INTE lämnar ut signalement på misstänkta brottslingar."

  Johan...i ett tidigare inlägg skriver du att du vill värna rättstryggheten men hur går det ihop med att publicera bilder på MISSTÄNKTA? att publicera bilder på misstänkta är högst olämpligt då personen faktiskt är just misstänkt och inte dömd för det brott den misstänks för. Att stämpla en oskyldig som brottsling kan få ytterst förödande konsekvenser för den drabbade.

  SvaraRadera
 21. Magnus,

  Jag har varken tagit ställning för eller frågat efter bilder på misstänkta. Dock har jag givit exempel på publicerade bilder av dömda, dvs brottslingar. Däremot förespråkar jag att man alltid lämnar ut signalement på misstänkta.

  SvaraRadera
 22. Det finns ju fog för media att INTE hänga ut utsatta grupper då det är en uppenbar risk att ytterligare främlingsfientlighet blåser upp. Titta på vilket rabalder det blev när den här damen blev nedslagen och dog för en tid sedan, gärningsmannen kommer från utlandet. Men veckan efter var en psyksjuk och etnisk svensk kvinna skyldig till dubbelmord och satt och viftade med kniven på bussen. Vart var "pöbeln" då?

  För några år sedan, när vare sig SD eller andra högerextreminister hade något gehör då var media inte alls lika selektiva. Så, det finns nog fog för media att vara selektiva och det är bara löjligt att gnälla om att "de mörkar", "de har en egen agenda" e.t.c.

  Trams!

  SvaraRadera
 23. Intressant Blogg!

  Det jag har att säga är följande:

  SD vill att invandrare ska genomgå ett medborgarprov för att få medborgarskap. Jag tycker att SD:are ska göra det provet också. Anledningen till min åsikt: Hos ingen annan "grupp" här på nätet och i verkligheten har jag stött på en sådan okunskap om hur demokrati fungerar, vad våra liberala fri- och rättigheter egentligen innebär och en sådan anmärkningsvärd brist i att tänka ett steg längre. Jag talar av egen erfarenhet eftersom jag ofta kommer i kontakt med SD:are genom mitt arbete.

  Sverigedemokraterna vill inte ha integration eller assimilering de vill ha ut alla - hör vad jag säger - det spelar ingen roll hur assimilerad du är och hur mycket skatt du betalar. De retar sig redan på utseendet och det kan ju inte integreras eller assimileras...

  De är ingenting annat är främlingsfientliga kanske till och med rasister (rasist är en person som anser att andra människor är lägre stående för att de tillhör en viss ras/etnicitet). Du kan inte tala dem till rätta eftersom de redan är uppfyllda av tanken att invandrare är en belastning oavsett vad de tar sig för. Arbetar de tar de svenskens jobb - arbetar invandraren inte tar denne istället svenskens bidragspengar. Det är som en elak far som slår sina barn - ingenting är gott nog hur snäll och fogligt barnet än är - det kommer ändå att få din dagliga örfil.

  Enligt SD:are är alltså allt som är fel i vårt land invandrarnas fel. Hur de har kommit till den slutsatsen vet jag inte. Det enda jag vet är att de vill ha en syndabock för sina egna misslyckanden.

  De flesta här i Sverige känner sig inte undanknuffade av invandrare eller irriterade på deras existens. Det är människor som har ett liv, ett jobb, lägenhet, familj. "Invandrarna" (gud vad less jag börjar bli på att klumpa ihop människor på det sättet) påverkar inte deras liv nämnvärt - och varför skulle de? Men sen så finns gruppen svenskar som alltså retar sig på invandrarnas blotta existens i Sverige. Dessa personer letar rätt på domar, statistik från BRÅ osv osv, allt för att visa att invandrare gör saker som svensken inte gör och att invandrare är kriminella och därför ett hot mot det svenska samhället. Enligt dessa människor som säger sig publicera sanningen (personnummer etc) utgör invandrare också ett hot mot svenska traditioner.

  Ingenting kan låta mer konstruerat i mina öron. Hade alla invandrare varit mönstermänniskor skulle SD:are ändå inte acceptera dem. Som jag sa, invandrarnas blotta existens i vårt land utgör ett irritationsmoment för SD:are och har ingenting med misslyckad integrationspolitik att göra.

  SvaraRadera
 24. Äntligen en vettig kommentar. Jag har också tänkt på det här med "svenskhetsprovet" eller "medborgarprovet". Om man inför något sådant borde alla svenska medborgare få sina medborgarskap strukna och gå och skriva provet, och behöva klara det för att återfå sitt medborgarskap, oavsett hur många ev deras far- och morföräldrar som är svenska. Jag tror de flesta av oss skulle bli papperslösa...
  Jag instämmer med föregående inlägg om SD:s generella inställning till invandrare, oavsett hur "assimilerade" de är och hur mycket skatt de betalar. Är man inte "etnisk svensk" kommer man aldrig att bli svensk i deras ögon. Och jag instämmer med bloggaren angående SD:s allmänna missnöje och ovilja att lösa problem. De är ju det enda parti som inte föreslår någon som helst form av integrationspolitik. De vill strypa invandringen, visst, men hur hjälper det situationen vi har i storstädernas utkanter, där invandrarfamiljer bor bland enbart invandrarfamiljer, och aldrig får kontakt med resten av Sverige; där de inte ges en chans att ta sig in i samhället och beblanda sig med svenskarna? För det är inte invandringen i sig som är problemet, utan det är bristen på integration. Och där misslyckades både den röda regeringen med Persson i spetsen, och den blå med Reinfeldt. Folk vänder sig då till SD, i tron om att ett tredje alternativ ska göra bättre ifrån sig på den fronten, utan att reflektera över vad de egentligen har för förslag på förbättring. Det är skrämmande vad lättlurade vi är! Eller iaf 5,7 procent utav oss.
  Ett litet ps också:
  Jag är svensk och kommer alltid att se mig själv som svensk. Jag har inget annat land jag ser som mitt hemland, och inget annat språk än svenska jag skulle kalla mitt hemspråk. Men jag är ju första generationens invandrare, välassimilerad men ändå brunögd och svarthårig. Jag skräms oerhört av att vi nu har 20 människor i riksdagen som inget hellre vill än att slänga ut sådana som mig ur landet.

  SvaraRadera
 25. Daniel Westman1 januari 2011 14:07

  Som vanligt vid kritik av SD klumpas alla medlemmar i partiet ihop till en grupp raisster. Ändå har folk mage att kritisera SD för att vissa av anhängarna klumpar ihop "invandrare" i en grupp. Ni som drar alla SD-anhängare över en kant är inte ett dugg bättre än de SD-anhängare som drar alla invandrare över en kant. Det är dubbelmoral på högsta nivå, och ni verkar inte ens inse vilket hyckleri ni håller på med.

  AlexPKeaton och Miranda Lena ni verkar redan ha bestämt er för att alla SD:are är främlingsfientliga rasister, vilket är rätt sorgligt men dock inte ovanligt att se. Ni har troligtvis läst för mycket Aftonbladet och Expressen. Det är såna som du Alex som föder det största hatet och motsättningarna i samhället, inte "SD:are". Det är alltid lättare att smutskasta än att diskutera problem och lösningar, vilket dom etablerade partierna och alla så kallade anti-rasister verkar föredra.

  Jag håller förövrigt med Johan Bensow.

  SvaraRadera
 26. Jag känner en sverigedemokrat, han är jämt glad. Fast jag antar att han måste vara något slags unikum.

  SvaraRadera
 27. En riktig svensk och SD sympatisör föreslår visst en lösning.
  En omedelbar frysning av massinvandringen och kanske minst 15 års aktivt, dyrt men nödvändigt, arbete på att assimilera dagens enorma invandraröverskott i förorterna.
  Det skulle på 15 år lösa problemen, vi skulle få kunskap och bas om hur man löser problemet med en omåttlig invandring och kunna förmedla denna lösning till andra länder.
  Istället för att som idag, framstå som ett varnande exempel som används av nästan alla Europeiska länder idag när de talar om Sverige.

  SvaraRadera