torsdag 26 augusti 2010

Svenskarnas trygghet minskar inte

Sverigedemokraterna försöker än en gång inbilla folk att Sverige är ett dåligt land och att det beror på invandringen. Det senaste är att Sverige skulle ha näst flest våldtäkter i världen, efter Lesotho. Som bl.a. Jerzy Sarnecki skriver i Svenska Dagbladet kan man inte jämföra kriminalstatistik mellan länder eftersom lagstiftningen och anmälningsbenägenheten är olika. Brå har publicerat en publikation om Konsten att läsa statistik om brottslighet.

Brå har också under flera år publicerat den nationella trygghetsundersökningen. Av den framgår att svenskarnas oro för att drabbas av brott inte har ökat mellan 2005 och 2009. Det gäller även sexualbrott. Redan där faller Sverigedemokraternas teori.

Om människor från vissa länder skulle ha högre benägenhet att våldta så borde det avspeglas i de ländernas statistik, om man samtidigt anser att brottsstatistiken är jämförbar mellan länder. Då skulle de länder varifrån SD:s hatobjekt kommer ifrån, ha betydligt högre våldtäktsfrekvens än Sverige.

Sverigedemokraternas utspel säger istället något om SD:s syn på rättsäkerhet. SD vill införa kollektiv bestraffning. Eftersom ett par promille av invandrare i Sverige begår våldtäkt så ska en afghan som förföljs av talibaner nekas uppehållstillstånd. En amerikansk kvinna som vill bo tillsammans med sin svenske man tillåts inte komma till Sverige.

En sådan kollektiv bestraffning kan drabba vem som helst som inte behagar Sverigedemokraterna. Man kan alltid gruppera människor på ett sätt att man får en överrepresentation för det ena eller andra. Sverigedemokraterna använder t.ex. våldtäktsstatistiken för att begränsa invandringen av kvinnor till Sverige trots att utländska kvinnor är kraftigt underrepresenterade för sexualbrott jämfört med svenska män. Andra grupper som kan skuldbelägas kollektivt är t.ex. fotbollsälskare, motorcykelfantaster och länspolismästare.

Lars Persson

21 kommentarer:

 1. Problemet är att Jerzy och Brå ger SD i huvudsak rätt, våldtäkterna ökar och invandrare är överrepresenterade.
  Så varför skriver du lögner Lars Pettersson.

  SvaraRadera
 2. Du kan ju till att börja med besöka närmaste fängelse då får du se verkligheten. Pk -maffian skickar alltid fram bagdad bob snicke snacki när all brottslighet skall förklaras vara beroende av fattigdom och utanförskap, och det är just det som de flesta invandrarna hamnar i.
  Läs gärna också den Norska polisens utredning om överfallsvåldtäkterna. 100 % var gjorda av utomnordiska gärningsmän.

  SvaraRadera
 3. Konsekvensneutralitet är ett fint ord som hyllas av både journalister och forskare. Det innebär att om något är sant och relevant ska det berättas utan hänsyn till konsekvenserna. Publish and be damned. Det är principen. Men när världsbilder ifrågasätts gäller inte principen. Då rycker den mediala åsiktspolisen ut, idag kan man läsa i SVD " Det är lika orimligt som att föreslå att inga svenska män ska få åka till Asien eftersom en liten del av dem ägnar sig åt sexhandel med barn, skriver kriminologen Jerzy Sarnecki i dagens tidning.

  Jag som såg dokument utifrån häromkvällen häpnar när jag läser ett sånt uttalande. Han kanske inte såg samma program men vi fick följa Afganska män i deras jakt på 5, 10 och 20 åriga pojkar som skulle kläs ut i kvinnokläder och dansa för männen. Sedan blir de "sexslavar" åt Afganska män. Jämför man Svenska och Afganska mäns kvinno och barnsyn blir man ju för fan, illamående!!!!

  De nöjer sig med att konstatera att så ligger det till. Det är inte så konstigt. Redan det är förgripligt.

  SvaraRadera
 4. Efter 15 ar i kriminalvarden kan man ju undra var BRA far sin statistik ifran - man behover bara sticka in huvudet i ett svenskt fangelse for att den statistiken betr. invandrare skall falla som ett korthus.

  For valdtaktsdomda ar araber solklart overrepresenterade - man behover inte vara professor for att se detta.

  Ar glad att jag har lamnat diktaturlandet Sverige och nu bor i ett land dar man oppet kan tala om dessa fragor utan att bli kallad rasist.

  SvaraRadera
 5. SD föreslår att vi slänger ut invandrare som våldtar och informerar invandrare om situationen i Sverige vid ankomst att kvinnor är EXAKT lika värda som män. Vart är felet i det menar du?

  Och hur förklarar du att män från muslimska länder är kraftigt överrepresenterade? Män från Marocko 5ggr högre än snittet, irakiska män 8ggr.

  SvaraRadera
 6. lars persson
  nu vill jag att du talar om hur du kan veta att anmälnings-benägenheten har ökat
  är det för att brå säger så?
  isåfall så får jag göra dig väldigt besviken.
  jag har via mail varit i kontakt med klara hradilova på brå och hon säger att det inte finns någon utredning som styrker detta utan det är vad hon tror
  om du samtidigt kollar upp var klara står politiskt så förstår du nog varför hon "tror"det

  jag tycker att ska man vara en utredare på brå så ska man ta fram fakta och inte "tro"

  och du lars om du ska vara seriös,varför kollar du inte upp källorna till det du skriver på din blogg?
  kan det vara så att om du gör detta så faller dina påstående som ett korthus?

  pelle(ännu mer sd efter att jag läser din blogg)

  SvaraRadera
 7. Det är klart att det är svårt att jämföra statistik mellan länderna. Men det intressanta i rapporten, och i Svenskarnas partis betydligt mer ingående rapport, är att invandrare är starkt överrepresenterade i våldtäktsstatistiken.

  SvaraRadera
 8. Raljant retorik -- vänder sig denna text enbart till de redan övertygade? Ty den övertygar knappast. Våldtäkt är en allvarlig sak. Etniskt betingad våldtäkt är en vedertagen del av krigsföring. Man straffar en etnisk grupp genom att våldta dess kvinnor. Kvinnan blir då en symbol för sin etnicitet. Detta måste inte ha en negativ laddning (jf "negress") men kan ha det ("svennehora").

  Vill du säga att sådant inte förekommer, eller har ökat, i Sverige?

  Säg det då rakt ut.

  Pappan

  SvaraRadera
 9. "Andra grupper som kan skuldbelägas kollektivt är t.ex. fotbollsälskare, motorcykelfantaster och länspolismästare."

  Med skillnaden att kollektiv skuldbeläggning redan existerar för fotbollsälskare och motorcykelfantaster utan att några högljudda nötter får raljera fritt i media om fotbollsälskarfobi eller motorcykelfantastfientlighet.

  Om man istället jämför SDs undersökning med bilsäkerhet och det hade visat sig att 48 % av omkörningsolyckorna hade orsakats av en bilmodell som används av 10 % av trafikanterna, hade det då varit relevant att ta upp? Eller är det kollektiv bestraffning?

  SvaraRadera
 10. "Som bl.a. Jerzy Sarnecki skriver i Svenska Dagbladet kan man inte jämföra kriminalstatistik mellan länder eftersom lagstiftningen och anmälningsbenägenheten är olika."

  Det går givetvis att jämföra om man internationellt tex bestämmer sig för
  HUR man skall jämföra. Kan man jämföra
  1000-tals andra saker mellan länder
  så kan man även göra det med detta.
  Men man vill inte.

  SvaraRadera
 11. Du har inte ens läst rapporten. Noob.

  SvaraRadera
 12. BRA och Jerzy i synnerhet ar ett skamt och har inget med verkligheten att gora.

  Man behover ju inte ha for mycket forstand for att forsta att nagot ar fel nar BRA och Jerzy menar
  att resultatet ar ”troligen” pga av si och sa, ie ursakter.
  Att man inte kan jamfora med andra europeiska lander, ar svenska forskare och statistik sa mycket battre?
  Vidare talas det ju tyst om att man i sverige faktiskt inte far registrera harkomst – hur far dessa forskare da korrekta siffror??

  Jag litar nog MER pa siffror fran typ Tyskland, Danmark och UK dar forskarna sysslar med oppna siffror och inte kommer med undanflykter och daliga ”troligen” – troligen har inget att gora inom forskning och ar en fingervisning om att de inte VET.

  Diktaturen Sverige har gatt for langt i sitt mal att den politiskt korrekta bilden ar den enda sanna och alla medel ar tillatna for att patvinga denna logn.

  Jag ar sa glad att jag lamnat diktaturen Sverige och idag bor i ett europeiskt land dar man fritt kan diskutera dessa saker utan att bli brannmarkt som rasist.

  SvaraRadera
 13. Tydligen är det så att invandrare är överrepresenterade vid våldtäkt.
  Innan vi utnämner ViS för att vara kvinnofientlig och sexist, när han tycks mena att lite våldtäkt bör en kvinna klara, bör vi tänka på all den indoktrinering han har utsatts för genom medier etc. genom åren där han lärts ett tänkande i svart och vitt tills han alldeles förlorat att se alla de nyanser som invandringen kan innebära.

  SvaraRadera
 14. Rasisterna i kommentatorsfältet påminner lite om klimatförnekarna (och det skulle inte förvåna mig om det är samma slags människor heller som sitter bakom tangentbordet, retoriken är nämligen den samma).

  http://i694.photobucket.com/albums/vv308/IVAN3MAN/b7178640.jpg

  SvaraRadera
 15. martin
  varför ska du mörda budbäraren?
  borde det inte vara våldtäktsmännen som du ska vara arg på?
  borde det inte vara så att du skulle försöka hjälpa dom svenska tjejer som varje år blir offer för våldtäktsmän?
  hur tycker du att man ska ta tag i detta jätteproblem utan att du ska dra fram rasistkortet?
  får man säga något negativt om invandring utan att bli kallad rasist?
  pelle

  SvaraRadera
 16. Martin nu tänker du väl fel. Det är väl de som är för ett mångkulturellt samhälle som skall liknas vid klimatförnekarna. Trots alla signaler om att utanförskap att t.ex brottslighet ökar väljer dessa bortse eller förneka dessa företelser.
  För att inte prata om alla historiska bevis på mångkulturella staters problem ex.vis Jugoslavien.

  SvaraRadera
 17. Jag tycker om Vi i Sverige-bloggen. På nätet skriker rasisthetsarna sig hesa, det är fint att det finns en motpol. Vi svenskar måste kunna hantera frågor om invandring och kriminalitet på ett ärligt och korrekt sätt. SD's anhängare verkar framför allt vara påfallande rädda för en massa saker. De kanske behöver en kram?

  SvaraRadera
 18. Alltid kul att höra dessa rasistiska kvasifeminister uttala sig här på kommentarsfälten:

  "Åh, det är SÅÅ synd om kvinnor som blir våldtagna när det görs av INVANDRARE!"

  Ni delar väl hushållsarbetet lika och är pappalediga allihopa? Ni brinner väl för mänskliga rättigheter? Det är väl såna som ni som tar en kille i handen som blir kallad "bögjävel" av det lokala kickersgänget?

  Klipp er och skaffa er ett jobb innan någon trevlig afghan tar det! Lär er stava innan SFI-eleven rättar er! Ta körkort innan kvinnan i slöja kör om er!

  SvaraRadera
 19. Till anonym 01:30 Sällan man hör så mycket fördomar på en gång. Självständigt tänkande och sökande efter kunskap plus att du träffar lite folk, kan förhoppningsvis hjälpa.

  SvaraRadera
 20. Det är klart att jag förstår att sverigedemokraternas väljare brinner för jämställdhet och homosexuellas rättigheter! Det är ju oftast sverigedemokrater som delar ut filtar till hemlösa och försvarar kvinnors rättigheter. Sverigedemokrater är ju oftast med i Amnesty och skänker pengar till jordbävningsoffer i Pakistan. Det här med att de vill köra ut och låsa alla invandrare som kommer till Sverige är ju egentligen bara en bisak.

  SvaraRadera
 21. Till anonym 19:44 Fördomar blir väl inte sannare för att man fortsätter att stapla dem på varandra.

  SvaraRadera