söndag 9 januari 2011

Även i Sverige stenas muslimska kvinnor

"Varför stenar de dig, mamma?" frågar dottern när Malyum Salah Hashi träffas av en sten i huvudet. Men platsen är inte Iran utan Tomelilla och de som kastar sten är svenska skolungdomar som tagit intryck av Sverigedemokraternas hets mot muslimer. Niklas Orrenius artikel i Sydsvenskan är skakande läsning som handlar om rasism som övergår till handling. Och om handlingsförlamning hos polisen.

Uppdatering: Polisen har nu beslutat återuppta utredningen.

22 kommentarer:

 1. Fy vad tråkigt när sådant händer. Vad som har hänt här sker för att folk inte förstår att SDs position inte är att enskilda muslimer skulle vara dåliga utan att det är islam som är ett hot mot samhället. Vad detta betyder för enskilda muslimer är förstås att de praktiskt taget är självmordsbombande nazister hela bunten, men bara tills de själva blir sverigedemokrater! Därefter kan vi patriarkalt se ner på dem som små barn som är kloka nog att lyda de vuxna (svenskarna).

  Så, visst händer sådant här pga vårt hat, men det är ändå viktigt att folk förstår att det vi säger är att islam är fel, inte muslimer. Det är ett sätt att ha kakan och äta den, vi hjärndöda anonyma som bara tuggar SD-floskler i vartenda kommentarsfält på hela nätet kan faktiskt inte ta ansvar för våra handlingars konsekvenser. Genom att säga att islam och inte muslimer är fel och ont hoppas vi kunna sprida hat mot muslimer utan att behöva förknippas med hat mot muslimer, så du kan väl sluta försöka misstänkliggöra oss? Det är ju uppenbart att vi har ryggarna fria.

  SvaraRadera
 2. Naturligtvis är det människorna, muslimerna och invandrarna, som Sverigedemokraterna hetsar mot. När Kent Ekeroth och andra Sverigedemokrater är negativa till att årets förstfödde föds av en muslimsk mor är det naturligtvis barnet som individ de är negativa till. Ett nyfött barn har naturligtvis ingen religion och ingen politisk uppfattning. Hatet som möter ett nyfött barn baseras enbart på dess ursprung.

  SvaraRadera
 3. Du har verkligen inga seriösa argument, och allt ditt hat mot de som tror på demokrati och yttrandefrihet och männskliga rättigheter skyller du på SD.

  SvaraRadera
 4. Kent Ekeroth är en paranoid person med en mycket otäck människosyn. Att skuldbelägga ett nyfött barn med "fel" namn är fan ta mig inte klokt. Jag hoppas ni som röstat på SD känner er stolta.

  SvaraRadera
 5. Det är ju uppenbart att rätt många anhängare till SD INTE gör skillnad på religionen Islam (eller islamism) och muslimerna. Kent orerar om ett Eurabia, hans och hans anhängare om krig mot Sverige, hemliga övertaganden av staten och att alla muslimer kommer att visa sitt rätta ansikte då det ställs på sin spets. Det saxas och klipps från den ena YT-filmen och det ena eller andra korancitatet för att bevisa sina hjärnspöken (att man sedan blir citerad i viss lösryckt form upprör sedan dem själva å det grövsta).

  Är det då konstigt att det blir vi mot dem och att det blir legitimt i vissa ärthjärnors små skallutrymmen att praktisera hatet mot vilken muslim som än står framför dem?
  Är det så jävla konstigt att förstå då det är LEDANDE Sd:are som bygger upp detta hat och låter det flöda fritt på deras bloggar?

  Vill andra SD:are inbilla mig att de inte tycker så här får de göra likt imamer i Sverige och ta avstånd från skiten.

  Något säger mig dock att detta är EXAKT vad SD:s ledning visste och önskade skulle hända. Likt puppetmasters har man dragit i de osynliga trådarna till visst folks sämsta och galna inre och styrt dem dit man vill ha dem utan att behöva synas själva.

  En förtrupp till det som komma skall i deras skapande av det nya riket...eh...förlåt: Sverige.

  Så...nu känns det bättre.

  Ledande SD:are skrämmer skiten ur mig, när jag vet att det finns många vettiga partisympatisörer där ute.

  SvaraRadera
 6. Jimmy S. Windeskog: Du är en tomte. Ser du inte Lars argument? Bemöt dem istället för att rabbla samma skit om och om igen. Det börjar bli fånigt. Först klagar SD på att ingen vill ta debatten, när sedan debatten är igång, fegar ni ur och gnäller "oseriösa", "hat", "odemokratisk" och såklart "PK".

  SvaraRadera
 7. Tror ni inte att det omvända existerar. Det vill säga rasism mot svenskar. Så oerhört naivt.
  Detta är en lika naturlig del i ett mångkulturellt samhälle som att få äta kebab.
  Hörde ett reportage om kyrksprängningen i Kairo idag. Betänk då att kopter och muslimer levt ihop i 1300 år och det bara fortsätter och fortsätter..

  SvaraRadera
 8. Anonym 21:02,
  Som vanligt så försöker ni Sverigedemokrater försvara er rasism med att det även finns andra som är rasistiska.

  SvaraRadera
 9. "Som vanligt försöker ni sverigedemokraterförsvara er rasism med att det även finns andra som är rasistiska"

  Finns det andra som är rasistiska?Det existerar alltså ett problem med invandrare som hatar svenskar och därför misshandlar och rånar dem?Ska det tas upp i media?

  SvaraRadera
 10. Alexander,
  Ja, SD tar ju gärna upp att det finns invandrare som är Sverigedemokrater.

  SvaraRadera
 11. Sett utifrån verkar SDiterna ha förlorat den här debatten, för deras svar har helt gått ut på att försöka avleda och förminska från frågan. Anledningen är antagligen att de inte kan hantera detta, om de hade varit som oss hade de kunnat säga att detta är ett enskilt exempel på vilseledda individer som samhället behöver jobba på för att vägleda till en mer produktiv och integrerad livsstil (att inte trakassera eller mobba), men för SDiterna finns det inga enskilda fall utan allt är representationer på hur gruppen i stort beter sig. Därför är deras enda svar på sådant här att förtiga, förlöjliga, förminska och förvilla. De är inte intresserade av att såna här saker ska lösas och upphöra, de vill bara att de fallen på den ena sidan ska uppmärksammas och att de på den andra sidan ska behöva acceptera att bli trakasserade, med resonemanget att problemet kommer att försvinna i samma takt som invandrarna.

  SvaraRadera
 12. Artikeln gör väl alla med ett normalt känsloliv ledsna och nedslagna, men jag vet inte riktigt vad det är du försöker säga. De här människorna blir trakasserade för att det finns inskränkta empatilösa människor som angriper dem de ser som svagare. Nu råkar det vara folk av annan etnicitet, men det kunde lika väl ha varit nåt annat som mobbarna reagerade på. De har alltid funnits och de kommer alltid att finnas.
  Läs Johan Ingerös synpunkter om saken: http://ingero.blogspot.com/
  När ska ViS börja ägna sig åt seriös debatt? Det här börjar likna en sjuklig besatthet.

  SvaraRadera
 13. Tänk så naivt att tro att den mänskliga naturen och det mångkulturella samhällenas grundläggande problem löser sig bara alla lär sig sjunga"We shall overcome"

  SvaraRadera
 14. Anonym 19:17,
  Så du menar att det är "det mångkulturella samhällets" fel att de kastade sten?

  SvaraRadera
 15. Anna visar upp en likgiltighet som är skrämmande:

  "Nu råkar det vara folk av annan etnicitet, men det kunde lika väl ha varit nåt annat som mobbarna reagerade på. De har alltid funnits och de kommer alltid att finnas."

  Vart tog din medmänsklighet vägen? Försvann den då du sällade dig till SD?

  Du borde ha läst ordentligt i bloggen du hänvisade till:

  "Det sämsta vi kan göra, tror jag, är att bortförklara något av dessa brott. Etnicitet och religion ursäktar inte ondska, lika lite som klasstillhörighet gör det. Om vi medger sådana ursäkter så trivialiserar vi offrets rättmätiga krav på upprättelse. Då säger vi att skadan av en blåtira eller en stulen telefon är avhängigt gärningsmannens identitet, inte offrets lidande."

  SD brukar ofta hävda att det öppna föraktet mot dem är orsak till våldet mot dem. Gäller inte det i det här fallet eller? Den nya lasermannens härjningar kommenterades med "det är synd om oss också och ingen skriver om det", var det någon som kommenterade. Pinsamt och en tanke som varje SD-röstare borde fundera kring. De som hävdar att det inte finns främlingsfientlighet inbyggt i partiet behöver tänka om rätt rejält.

  Det osvenska ses som ett hot till den nationalistiska principen.

  Det främmande ses som ett hot mot den nationella principen.

  Det främmande måste bort.

  Främlingsfientlighet.

  SvaraRadera
 16. En intressant sak är hur SD.sympatisörerna är helt oförmögna att ta in mer än sitt eget perspektiv.

  Ta mig som exempel, jag accepterar att det politiska och mediala etablissemangets kampanj mot SD på många sätt legitimerar extrema uttryck (som våld) i mångas ögon.

  Själv tycker jag att det är fel och har sagt så vid alla de tillfällen då det kommit upp i diskussioner. Däremot kan inte etablerade partier och medier hållas ansvariga för våldsgrupper som AFA eller för existensen av enskilda galningar.

  Precis som SD inte kan hållas ansvariga för våldsamma främlingsfientliga grupper som SMR eller enskilda galningar, men ändå i viss mån legitimerar extrema uttryck i deras sympatisörers kamp mot invandrare.

  Det sistnämnda kan SD-sympatisörer ta avstånd ifrån och säga att de tycker är fel, men jag tvivlar på att de kommer att göra det eftersom de ogärna vill riskera att vi försöker tolka dem som att de tar ansvar även för enskilda och grupper i så fall.

  Men det kanske vore dags att vi alla tog ett steg tillbaka och slutade stegra upp debatten så förjävligt? Se det så här, polariseringen i legitimitet vinner invandringsförespråkarna mest på eftersom inget parti kan samarbeta med SD utan att kraftigt devalvera sin legitimitet.

  Men polariseringen i debatten om vad de olika sidorna är ansvariga för gynnar SD, eftersom det är uppenbart att etablerade partier är ansvariga för nuvarande integration och invandring medan det är uppenbart att SD inte ensamt är ansvarigt för all den rasism, trångsynthet och de fall av segregation som finns i landet.

  Notera att jag är på etablissemangets sida här och inte gillar SD, så att ingen fingerfärdig tangentbordsriddare börjar kalla mig rasist och dylikt bara för att jag ser mer än ett perspektiv.

  SvaraRadera
 17. Undrande påstår: ”Anna visar upp en likgiltighet som är skrämmande…” Trots att jag börjar mitt inlägg med orden: ”Artikeln gör väl alla med ett normalt känsloliv ledsna och nedslagna...”
  Du förstår tydligen inte vad jag menar, och då är du snabb att läsa mina ord som djävulen läser Bibeln.
  Att jag använder ordet ”råkar” är inte ett förminskande av den känslolösa och elaka behandling kvinnan utsattes för. Med ”råkar” menar jag här att dessa barn som mobbar förmodligen även mobbar andra som enligt dem avviker och är ”fel”. Att jag konstaterar att mobbare finns och alltid kommer att finnas innebär inte ett godkännande av deras beteende. Skolan gjorde rätt som reagerade och polisen fel som lade ner ärendet.
  Men det jag främst undrade med mitt inlägg är varför ViS tycks tro, eller hävdar, att det finns de som stöder barnens beteende.

  SvaraRadera
 18. Känner du dig feltolkad? Lösryckta citat? Tolkad som fan läser bibeln?

  Hmm...det vet jag fler som brukar känna sig att de är....vilka är de nu ...de där som lever i Sverige...tar avstånd från terrorism, våld och bara vill leva sina liv men ständigt blir anklagade för att vara av samma skrot och korn som fundamentalisterna....

  ...jag har tappat namnet på dem....kan du hjälpa mig?

  SvaraRadera
 19. Otäckt ! Men 2010 i Sverige frågar man sig "vem stenas inte " Muslimska kvinnor, SD`s torgmöten, polisen, brandkåren, ambulansen, lokaltrafiken, fotbollsdomare etc.

  SvaraRadera
 20. Undrande, vad tillför ditt inlägg?

  SvaraRadera
 21. Till ViS 19:49
  Jag svarar med ett påstående. Sudan har genomlevt 50 år av inbördeskrig mellan etniska och kulturellt olika grupper d.v.s ett mångkulturellt samhälle som enligt dig bör vara konfliktfritt.
  Nu hålls val i sydsudan märkligt nog verkar sydsudaneserna välkomna ett mer homogent samhälle.

  SvaraRadera
 22. Jag begriper inte vad som är bra med ett
  mångkulturellt samhälle?

  SvaraRadera