fredag 21 januari 2011

Varför ljuger regeringen om invandringen?

Huruvida allt som står i Wikileaks-dokumenten är sant vill jag låta vara osagt. Men uppgifterna att Carl Bildt och Tobias Billström ville begränsa asylrätten med hänvisning till påstådd låg utbildning hos irakier och ett fåtal fall av hedersmord förefaller inte osannolika med tanke på hur regeringen har hanterat sanningen tidigare när det varit tal om migration och integration.

Tobias Billström har t.ex. flera gånger ljugit om vilka som invandrar till Sverige och av vilken anledning. Billström har påstått att det nästan bara är flyktingar och deras anhöriga som invandrar till Sverige. Man menar att invandringen var bättre förr med mer arbetskraftsinvandring. Det är anmärkningsvärt med tanke på att bara 12 procent av uppehållstillstånden 2008 gavs till asylsökande. Ytterligare 12 procent var anhöriga till tidigare asylsökande. De resterande tre fjärdedelarna var arbetskraftsinvandrare, studenter och anhöriga till andra än flyktingar. En stor del av anhöriginvandrarna är anhöriga till infödda svenskar.


En annan förvanskning av sanningen stod dåvarande Integrationsdepartementet för. I ett pressmeddelande påstod man att det tar sju år för invandrare att få arbete. Pressmeddelandet presenterade en rapport som regeringen publicerat, men det som inte framgick var att rapporten bara handlade om en fjärdedel av invandrarna, de kommunplacerade.

Regeringens dubbla budskap, att man är positiv till invandring men samtidigt serverar lögner som utnyttjas av främlingsfientliga, är en allvarlig trovärdighetsfråga. Kanske står inte hela regeringen bakom detta och då får man hoppas att andra ministrar sätter ner foten och kräver att alla i regeringen ska hålla sig till sanningen.

Lars Persson

SvD, SvD, SvD, DN, DN

7 kommentarer:

 1. En av de mest skruvade slutsatsen jag läst än så länge!

  Billström och Bildt håller ju sig till sanningen. Inför nyttiga idioter säger de dock vad som helst eftersom nyttiga idioter på olika sätt underminerar oppositionen (den enda EU-kritiska oppositionen i landet) d.v.s. Sverigedemokraterna.

  SvaraRadera
 2. SD kommer bilda regering omkring år 2024

  /AnnaPanna

  SvaraRadera
 3. Vi får idag ännu ett bevis på att den svenska invandringspolitiken INTE får debatteras eller kritiseras öppet. Då riskerar man att KU-anmälas av Miljöpartister samt få stämpeln som Hitlers arvtagare.
  Övriga Europa måste skratta åt oss.

  SvaraRadera
 4. Du glömde skriva att 33% var anhöriga till "andra än flyktingar". Alltså flyktingar som redan fått beviljat PUT.

  SvaraRadera
 5. Stackars ViS alla är emot honom sd, folket och nu regeringen.

  SvaraRadera
 6. Anonym 16:39,
  Av anknytningspersonerna är en tredjedel födda i Sverige. Du ljuger alltså lika bra som Tobias Billström.

  SvaraRadera
 7. Makthavarnas dubbla tunga är inget nytt. Man ska tycka om invandrare, men man ska tycka synd om dem, eller man ska tycka om invandrare, men de är kriminella, man ska tycka om invandrare, men på en paternalistisk sätt.
  Man ska tycka om invandrare men man ska känna att man själv är bättre än dem.
  Och självklart utnyttjar extrema grupper, som t.ex nazisterna från SD, argumenter som grundar sig i såna aktityder.
  Det stämmer att migrationsverket blivit mycket strängare gentemot asylsökande i samband med att man kommit i EU, redan i början av 90-talet började märkas detta.
  Mera exakt, 91.
  Många av de som kommer som aknyttinvandringen är folk från andra länder som väljer att leva med svenskar, thailändka och filipinska kvinnor håller på att bli en stor grupp.
  Samtidigt har reglerna angående arbetskraftinvandringen blivit mera öppna, nu kan en som får fast anställning i Sverige, stanna för gått här, liksom i många andra europeiska länder, vilket var helt omöjligt i ´Sverige för inte så länge sent.
  Men som sagt, mindre dubbeltunga, alltså mera politisk korrekthet skulle inte skada.

  SvaraRadera