onsdag 5 januari 2011

KD vill förbjuda SD

I en intervju i Svenska Dagbladet säger Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund att KD vill göra det olagligt att delta i och stödja ”rasistiska, kriminella och terroriststämplade organisationer”. Det skulle i så fall göra Sverigedemokraterna olagliga. SD har en klart rasistisk politik som bland annat innebär att man vill förhindra familjebildning mellan svenskar och människor från "icke-västliga" länder. Även äktenskap mellan svenskar och människor från västliga länder ska försvåras genom en hög straffavgift, anser Sverigedemokraterna enligt deras invandringspolitiska program.

Även om många obehagliga organisationer skulle bli olagliga med KD:s förslag är det en demokratiskt mycket riskabel metod. Vem ska avgöra om en organisation är rasistisk? Långt ifrån alla lär hålla med om att Sverigedemokraterna är rasistiska trots att det framgår tydligt av deras politiska program och deras retorik. Är Expressen rasistisk därför att man tillåter Ulf Nilsson att skriva främlingsfientliga artiklar där? Är Aftonbladet rasistiskt därför att man publicerat en främlingsfientlig artikel av Jimmie Åkesson?

Rasismen bör bekämpas genom utbildning och saklig debatt. Sverigedemokraterna har betydligt fler sympatisörer bland lågutbildade än bland högutbildade och attityden mot invandrare är också mer positiv bland högutbildade. Det är den vägen man måste gå för att bekämpa rasismen.

Lars Persson

Fler länkar: DN

23 kommentarer:

 1. Framförallt skulle KD förbjuda sig själva eftersom de då för en rasistisk politik mot svenskar.

  SvaraRadera
 2. "SD har en klart rasistisk politik som bland annat innebär att man vill förhindra familjebildning mellan svenskar och människor från "icke-västliga" länder"

  Skitsnack. Det viktiga är att personerna assimileras i landet, inte vilken hudfärg de har.

  SvaraRadera
 3. Nu får du ge dig, KD talar om "rasister" och inget alls om SD. Jag tror du börjar bli paranoid.

  SvaraRadera
 4. Jag känner mig kränkt när jag hör kristna prata om hur Jesus är den enda vägen, och att man kommer till helvetet om man inte tar emot hans förlåtelse. Högst rasistiskt.

  Och KD är väl en kristen organisation?

  SvaraRadera
 5. Anonym 07:44,
  Läs Sverigedemokraternas invandringspolitiska program. Där står tydligt att man vill införa ett totalstopp för invandring från "icke-västliga" länder.

  SvaraRadera
 6. Lars, nu var du väl lite för patetisk?

  Om du inte vet vad ordet "rasism" betyder - ta reda på det innan du skriver saker som får dig att se ut som en komplett idiot.

  Vidare så finner jag det rätt skrämmande att 7-klövern (den religiösa delen) vill förbjuda åsikter. Visserligen väntat, men skrämmande. Att förbjuda att man stödjer organisationer som begår brott, det tycker jag kan vara bra. Att förbjuda att man stödjer organisationer som begår terrorbrott, det borde redan vara fallet. Att förbjuda att man stödjer organisationer som inte har politiskt korrekta åsikter är lika motbjudande som tro på saker som inte existerar (som t.ex en "gud").

  SvaraRadera
 7. Jimmy S. Windeskog,
  Talar man om rasister så talar man ju även om Sverigedemokraterna eftersom åtminstone deras partiledning är rasister.

  SvaraRadera
 8. från anonym 07.44

  det är ju det som är bra med SD och det som gör sjuklövern till rasistisk mot svenskarna.

  det är ju precis vad SD och jag påstod. har du svårt med logiken?

  att förbjuda SD (vilket jag inte tror de vill utan snarare Svenska Motståndsrörelsen) är ju ett angrepp mot svenskarna, dvs rasistiskt mot oss.

  om alla är politiskt korrekta går vi snabbt under.

  SvaraRadera
 9. Så gamle Churchill fick rätt till sist. "The fascists of the future will call themselves anti-fascists." Notera hur försåtligt Hägglund blandar ihop terrorbrott med kriminalisering av "brottet" att uttrycka vissa åsikter.

  Man hamnar förstås på ett sluttande plan, precis som du beskriver. Du verkar tro att det är en oönskad bieffekt, men jag tror snarare att det är precis det man är ute efter. Man vill skrämma folk med fel åsikter från att prata. Kan jag skriva "Invandringen leder till ökad arbetslöshet" i en insändare, om jag anser att det är så? Hm...det är väl rasistiskt, eller hur? Hamnar jag i fängelse nu?

  Man har på senare år tappat informationsmonopolet i media, till förmån för en öppen politisk diskussion på nätet. Det tror jag är huvudanledningen till att vi har SD i Riksdagen idag. Vad händer med en mandatperiod till av fri diskussion på bloggar, där folk som jag kan skriva obehindrat utan att hamna i fängelse? Nej, ökad repression är nog --ur maktens perspektiv-- oundvikligt.

  Kommenterar anonymt för säkerhets skull. Vem vet, lagen kanske går igenom.

  SvaraRadera
 10. Om män är överrepresenterade i trafikolyckor så måste det ske saker! Folk ska informeras, undersökningar göras och män straffas med högre premier. Alla är överens.

  När män från "icke-västliga" länder totaldominerar vår våldtäktsstatistik så ska inget göras då det "endast rör sig om individer".

  Någon som kan hitta felet?

  Antingen tar vi bort all beskrivning på allt som händer, eller så åtgärdar vi allt enligt riskbedömningen.

  /Toksverige

  SvaraRadera
 11. Ovanligt saklig inlägg från ViS. Helt riktigt att utbildning och saklig debatt är ett bra medel mot rasism, speciellt bra för s.k. antirasister att förstå vad begreppet står för och då skulle äntligen en saklig debatt äntligen kunna uppstå. Som det är nu kletas ordet rasism på alla som har en avvikande åsikt.
  Om ökad kunskap skulle leda till att sd skulle få färre väljare,som Lars tycks tro, är nog inte givet.
  Om vi ser på sossarna, vp eller centern har ju dess väljare mindre utbildning överlag. Är dessa väljare, oförståndiga och röstar på fel partier, Lars.

  SvaraRadera
 12. Det är helt enkelt inte seriöst att tro att SD skulle beröras alls av KD:s förslag, däremot skulle nog några "antirasistiska" grupper som använder politisk våld mot SD känna oro för förslaget om det skulle gå igenom.

  SvaraRadera
 13. Anonym 12:02,
  Ett parti blir naturligtvis inte "fel" därför att lågutbildade röstar på det. Däremot kan låg utbildning vara en förklaring till att en del känner rädsla för människor från andra länder och därför röstar på SD.

  SvaraRadera
 14. "Sverigedemokraterna har betydligt fler sympatisörer bland lågutbildade än bland högutbildade och attityden mot invandrare är också mer positiv bland högutbildade"

  Skitsnack. SD har starkaste stöd bland unga 18-25, av förklarliga skäl är de sällan högutbildade.

  Att man i Täby, Danderyd, Lidingö etc är "positivt inställda till invandrare" är därför att man inte tar emot några! Utomeuropeiska sådana alltså...en och annan ukrainsk städerska bidrar ju till mångfalden.

  Ca. 40% av Sveriges befolkning anser att det finns för många invandrare i Sverige. Det är alltså en mer radikal inställning än SD:s.

  SvaraRadera
 15. Vad har utbildning med bondfornuft att gora? Pa nagot satt anser sig Socialisterna att alla som har lagre utbildning ska beskyllas for att SD vaxer som politiskt parti! Man kan ju fraga sig for det forsta hur de kommit over personlig information av den delen av valjarkaren? Det andra man kan fraga sig ar da att da kan socialisterna som anklagar dessa manniskor for mindre vetande, ocksa forklara vilka dessa personer rostade pa forut innan SD blev ett politiskt parti? Som ni ser faller hela resonemanget pa sin egen dumhet!

  SvaraRadera
 16. Sedan är väl kunskaperna överlag lågt även bland s.k. högutbildade och risken för att denna grupp mer styrs av media och dess åsikter som väl till stor del är uttryck för s.k. Pk-åsikter. Skulle dessa aktivt söka kunskap t.ex hos Merit Wager och hennes blogg vore mycket vunnet.

  SvaraRadera
 17. Anonym 22:47,
  Om man vill ha kunskap och är det minsta källkritisk så söker man inte kunskapen hos Merit Wagers låtsaskompisar.

  SvaraRadera
 18. Lars ett sådant svar bevisar väl hur långt kvar du har till att förstå att det inte bara är svart eller vitt.
  Vilka bevis har du för att Wagers miggor är låtsaskompisar? Källa,tack.

  SvaraRadera
 19. ViS !

  Citat: "Merit Wagers låtsaskompisar".

  Jamen, varför protesterar ingen på Migrationsverket mot att bli missbrukade som "låtsaskompisar" ?
  Varför vidtar inte SvD några åtgärder mot att ha en uppenbar "lögnare" som kolumnist ?
  Varför bevisar inte någon journalist att alltihopa är "uppdiktade historier" ?
  De skulle ju omedelbart få "Stora PK-Priset 2011".
  Varför lägger inte ni på ViS fram bevis ?
  (med källangivelse)
  Det skulle ju höja er trovärdighet avsevärt !

  Eller är allt tvärtom ?

  Tjalle

  SvaraRadera
 20. Kan det vara så att Lars vet/känner på sig att han med ökad kunskap och livsvisdom kommer att resonera på samma sätt som Wager gör d.v.s att verkligheten inte är svart eller vit utan svart och vit och detta gör honom oroad.

  SvaraRadera
 21. Det är den svenska integrationspolitiken som har skapat motsättningarna. Så fort man påtalar att det finns problem så är man rasist. Det verkar som de flesta svenskar har ett hjärnspöke som ger sig till känna så fort invandring kommer på tal. Alla ska vara så j-la goda. Så goda att de ser inte att tillvaron håller på att rämna för dem. Så goda att de tycker är synd om bödeln och offret får skylla sig själv.

  SvaraRadera
 22. Om en invandrare gifter sig med en svensk medborgare så är man väl i högsta grad på god väg att integreras i samhället? Sedan ska förstås inte giftermål utnyttjas som en gräddfil in i det svenska systemet, utan precis som i de flesta andra länder så ska det finnas krav på egen försörjning.

  SvaraRadera