torsdag 20 januari 2011

För varje rasist finns det hundra antirasister

Invånarna i Tomelilla visade idag att för varje rasist finns det hundra antirasister. Ca 300 personer kom till torget för att visa att man inte tolererar rasism. Till och med en och annan Sverigedemokrat kände sig tvingad att delta i manifestationen som bland annat innehöll banderollen "För ett mångkulturellt samarbete". Blir det månne ett och annat uteslutningsärende inom SD i Tomelilla nu?

Lars Persson

Länkar: YA, SDS, DN, SkD, DN

22 kommentarer:

 1. Vilket gapande om denna kvinna som får ett par stenar på sig, men hon som blev slagen till döds i landskrona är det igen som reagerar på. Hon gör rätt i att till flytta till Malmö där försvinner hon i mängden av alla andra som går klädd i säck.

  larspasser

  SvaraRadera
 2. En muslim försöker massmörda i julrushen.
  30 muslimer samlas i protest.

  Idioter kastar sten mot en muslim.
  300 personer samlas.

  Det verkar vara viktigare att protestera när folk kastar sten...

  /Danne

  SvaraRadera
 3. Otroligt vilken uppmärksamhet en somalisk kvinna får om någon kastar kastanjer på henne.
  De våldtäkter och misshandelsfall svenska ungdomar råkar ut för varje dag, är det väldigt tyst om.
  Som vanligt en skev bild av verkligheten, att det är invandrarna som råkar illa ut hela tiden.
  Undrar hur mycket skadestånd hennes juridiska ombud kräver av kommunen?

  Gittan.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt att det finns så många som tycker att det är ok att kasta sten på människor bara därför att man inte gillar deras utseende eller var de kommer ifrån. Men för var och en som tycker det är ok finns det hundra som tycker att det inte är ok.

  SvaraRadera
 5. @ Vi i Sverige
  Jag tror inte det är nån som tycker att det är OK att kasta sten på en människa, utom möjligtvis dom som gör det. Vad jag reagerar på är hur otroligt enkelriktade dessa "manifestationer" är. Dagligen utsätts poliser och annan insatspersonal för stenkastning och angrepp av stora mobbar av "ungdomsgäng", etniska svenska elever blir mobbade bara för att de inte pratar "sverabiska" o.s.v.
  Men det framkallar inga "manifestationer", varför inte det? Vi får ju ständigt höra att alla har samma värde, men när man läser om en sån här aktion kan man undra.

  SvaraRadera
 6. Allra bäst hade det förstås varit om rektorer, föräldrar, m fl vuxna tydligt markerat från början att stenkastning ALDRIG är okej. Och fått stenkastarna att aldrig börja kasta.

  @Gittan, att ungdomar blir mobbade i skolan - eller på annat håll, kan aldrig ursäktas.

  Förresten, varifrån får du uppgiften att det kastanjer och inte stenar som kastades?

  SvaraRadera
 7. Svar till "Vi i Sverige".
  Sätt dig inte över människor som inte anser att invandringen är helt och hållet av godo! Det är många som har fått erfarenhet av den tråkiga negativa sidan. Har du någon förståelse för dem - eller har du inte brytt dig om att ens tänka efter hur dessa offer för invandrarvåldet känner? Med det inte sagt att man ska kasta sten på folk. Trakasserier och våld mot invandrare är ju mindre vanligt än att invandrare utsätter etniska svenskar för våld, så det behövs nog fler än den aktuella manifestationen.
  Och du, det handlar inte om att "inte gilla någons utseende"! I detta fall handlar det med stor säkerhet om mer komplicerade saker. Som att de barn som är skyldiga till stenkastningen (eller som det nog snarare handlar om; kastanjekastning) själva kanske har råkat ut för våld från något håll, vilket har skapat aggressioner.
  Döm ingen ohörd!

  SvaraRadera
 8. Lars Persson:
  Är det okej att kasta sten på polis?
  Är det okej att kasta sten på brandmän?
  Är det okej att kasta sten på ambulansen?
  Är det okej att kasta sten på brevbärare?
  Är det okej att kasta sten på snöröjare?
  Är det okej att försöka spränga sig själv bland en massa människor som han i Stockholm?
  Är det okej att slå ihjäl en gammal dam för en parkeringsplats?
  Är det okej att hota Lars Vilks bara för att han har ritat av pedofilen Mohammed?
  mm, mm, mm, (Går att fortsätta i all oändlighet)

  Vart är alla manifestationer för dessa?????
  Är vi svenskar inte lika mycket värda??????

  SvaraRadera
 9. Kan vi vänta oss en liknande manifestation varje gång någon utsätts för stenkastning i Rosengård? Eller innebär "Vi gillar olika" enbart "Vi gillar det som är olikt"?

  Missförstå mig inte, givetvis ska ingen utsättas för stenkastning. Men proportionerna är helt galna för vad många andra utsätts för. Muslimer ska givetvis behandlas som alla andra - inte behandlas med silkesvantar.

  SvaraRadera
 10. OM DET NU ÄR ETNISKA SVENSKA UNGDOMAR!

  Isåfall är det första fallet som har kommit till kännedom.

  Det verkar som om beteendet att kasta sten vid missnöje, har drabbat svenska ungdomar också!

  Det var alltså mest kastanjer, men någon kastade en sten som träffade kvinnan i huvudet.

  Gittan.

  SvaraRadera
 11. Det har väl aldrig blivit något större av allt som Svenskar fått utstå under många år nu bga en urblåst invandringspolitik, vi ska ju anpassa oss och vara så förstående och överseende. Inte bry oss för poliser, brandmän, ambulansmän som dagligen över hela Sverige blir bombarderade av invandrarungar i storstädernas brinnande periferiområden där 90% är muslimer som uppenbart inte kan eller vill foga sig efter våra enkla regler, för att nu bara nämna ett av alla problem som de 25 senaste årens invandring för med sig. De problem som Sverige har sedan ca1990 fanns inte på 50-60-70talet, men invandrarna var av ett annat slag då. Ungrare, finnar, italienare jugoslaver, sydamerikaner, osv osv fick bo här i vårt lilla land och anpassade sig helt till vår kultur, det gäller även de muslimer som kom på den tiden och då var det inget jävla snack om att vi kulle anpassa oss efter deras kultur, det behövdes inte för de som kom då delade våra värderingar och i de flesta fall vår religion. Islam är en religion som inte tycks fungerar någonstans nu för tiden, inte ens i Islamska länder, där slår den ena diktatorn efter den andre ihjäl folk med Koranen och de som inte stryker med och vill överleva måste fly hit, och väl här så blir det en frontalkrock, och det beror inte på oss för vi är i grunden precis likadana nu som då. Lika barn leka bäst, men är "barnen" så olika som dom är nu så blir det så här. Jag drar inte alla över en kant, men detta och alla tusentals andra inlägg i detta ämne är en produkt av ett problem som inte fanns i Sverige förr.

  larspasser

  SvaraRadera
 12. Den mängd av kommentarer som kommer med grundlösa påståenden mot invandrare och som menar att det inte är något fel att kasta saker på de som har en annan etnicitet än man själv, publiceras enbart av skälet att illustrera människosynen bland de invandringskritiska.

  SvaraRadera
 13. Lars Persson:

  Du verkar ej vara läskunnig!! Ingen här ovan har skrivit att det är okej att kasta sten, men du har ej heller beklagat att många invandrare gör detta mot oss svenskar!!!
  Du måste vara en av de "svensk-hatare" som bara hatar alla svenskar och allt som är svenskt!!!
  Usch!!!

  SvaraRadera
 14. Veritas odium paret21 januari 2011 22:59

  Folkmängd Tomelilla kommun, ca 13000.
  300 deltar i manifestationen, 300/13000=0.023
  Alltså runt 2.5 procent av invånarna protesterar mot det som skett. Kan man tolka detta som att de övriga 97,5 procenten är rasister? Självklart ska man inte kasta sten eller andra saker på människor. Det jag tror retar upp folk är att rapporteringen är så ensidig. Sen undrar jag lite över rubriken på artikeln, "För varje rasist finns det hundra antirasister" hur har du kommit fram till det?
  Om det är valresultatet du använder som underlag så handlade väl valet inte om ja eller nej till rasism, så vitt jag vet. Jag röstade på SD men jag är inte rasist, det epitetet är det andra som klistrar på mig. Människor med en luddig politisk agenda som i frånvaro av bra argument istället misskrediterar sina politiska motståndare.

  SvaraRadera
 15. Det var väl ungefär 3 som kastade sten och 300 som manifesterade mot rasism.

  SvaraRadera
 16. De var ca: 200 st. enligt polisen!

  SvaraRadera
 17. Det är samhällsdebatten som upprör: Att trakasserier av muslimer väcker mer uppmärksamhet och känslor än trakasserier av andra personer.

  Det enda sättet att bli av med rasism är att göra religion, hudfärg, etnicitet till en fråga HELT UTAN FOKUS! Att hon blir attackerad är givetvis fruktansvärt! Men hennes stenar i ryggen gör lika ont även om hon varit svensk, rödhårig eller buddist.

  SvaraRadera
 18. Men nu fick hon ju stenarna i ryggen just för att hon var muslim, bar slöja, inte passade in i bilden av hur Sverige ska se ut (vitt och ariskt förmodar jag) som stenkastarna hade.

  Kom inte och påstå att alla brott som begås mot "svenskar" av "invandrare" är etniskt motiverade. Eller ens dom flesta. Svenskar är INTE förföljda i Sverige, däremot finns det en stark utbredd rasism som förgiftar hela samhället och drabbar mer eller mindre ALLA människor som avviker något från den "äktsvenska" föreställningen om hur en människa ska vara.

  Vad nu det är för nått?

  Stenar i Rosengård, misshandel, våldtäkt och andra våldsbrott där gärningsmannen är invandrare kan inte förklaras utifrån etnicitet, det är antiintellektuellt, ohederligt, orättvist ... korkat rätt och slätt!

  /Micke

  SvaraRadera
 19. "Stenkastning är fel men Muslimer (alla muslimer dvs) är värre dom"
  Jo man tackar!
  "Dom började" var väl något man sa när man var sisådär en 2-3år gammal?

  Att ni inte skäms. Ingent annat än nolltolerans mot ALLA sorters våld kan vara acceptabelt. Sluta hitta på ursäkter för sådana här vidriga beteenden.

  SvaraRadera
 20. "Antirasister" är antidemokrater, det bevisar de dagligen. T ex accepterar de inte att människor tycker olika.

  SvaraRadera
 21. Karpstryparen,
  Antirasister argumenterar mot rasister. Det tycker du är odemokratiskt.

  SvaraRadera
 22. ViS: Att argumentera är en sak. Att försöka hindra meningsmotståndare till att hålla lagliga möten är en annan. Eller att hota, misshandla eller vandalisera egendom för meningsmotståndare.

  SvaraRadera