torsdag 13 januari 2011

Integrationen har inte misslyckats

Ett populärt påstående i media och bland politiker är att "integrationen har misslyckats". Både de som är positivt inställda till invandring och de som är negativa tycks ta för givet att man måste tycka det. Men hur mäter man integration? Integration kan vara mer eller mindre lyckad, men hur dålig måste den var för att kallas misslyckad? Att överdriva integrationsproblemen ger ingen lösning utan är snarare en grogrund för främlingsfientlighet som ytterligare försvårar integrationen

Jag skriver om detta på Newsmill.

Lars Persson

12 kommentarer:

 1. Somaliska neurokirurger integreras på ett ögonblick, vad är problemet?

  SvaraRadera
 2. Bra inlagg pa Newsmill ViS. Intressant att notera att dessa 'invandringskritiska' svar drar samma anekdoter gang pa gang alt. hanvisar till uppenbart opartiska kallor.

  /El Guapo

  SvaraRadera
 3. /El Guapo,
  Tack. Delta gärna i diskussionen på Newsmill. Det behövs variation. :-)

  SvaraRadera
 4. El Guapo Varför sätter du tecken vid invandringskritiska, menar du att sådana åsikter borde förbjudas eller att inte invandringen kan kritiseras som alla andra frågor i ett samhälle.

  SvaraRadera
 5. Anonym 17:30,
  Jag brukar också sätta citationstecken kring "invandringskritiska" eftersom det är det uttryck många Sverigedemokrater använder om sig själva. Det är alltså ett citat.

  SvaraRadera
 6. Det är vanligt att muslimer har åsiktspolis, "Lars" är en sån polis.

  SvaraRadera
 7. Nej man ser på våldet och terrorn i lyckoområden som Rosengård måste man ju imponeras över hur framgångsrik och lyckad den påtvingade migirationen är!

  SvaraRadera
 8. "Att överdriva integrationsproblemen ger ingen lösning"

  Inte heller är det någon lösning att inte låtsas om de problem som finns hos vissa grupper.För att förekomma ett eventuellt svar från Lars,jag menar inte anhängare till SD.Jag menar de grupper som är kraftigt överrepresenterade u btottslighet.

  SvaraRadera
 9. Kolla lite på memritv.org, det är ganska intressant att se den diskussion som pågår bland araber själva om sina tillkortakommanden.

  En diskussion som skulle vara omöjlig i Sverige.

  SvaraRadera
 10. @anonym, 17.30: Jo, citationstecknen sattes darfor att det oftast inte handlar om att inlaggen har ett kritiskt forhallningssatt. Inlaggen/svaren handlar istallet om att de tycker si eller sa om invandringen. Jaha, det gor inte jag. So what? Ge mig ett argument och en empiriskt understodd analys med ordentliga kallhanvisningar sa kan jag ta er pa allvar. Och nej, jag tycker absolut inte att "sådana åsikter borde förbjudas eller att inte invandringen kan kritiseras som alla andra frågor i ett samhälle". Var skrev jag det? Snarare tvartom, mer debatt ar bara bra men debatten kan inte bygga pa anekdoter, hysteri eller hanvisningar till YouTube-klipp (darfor haller jag mig borta fran att kommentera pa Newsmill). Da blir det bara en massa tyckande ute i stugorna som inte leder nanvart. Till sist, jag ville helst skriva 'framlingsfientliga' men da blir alla SDare sa upprorda och det vill jag ju saklart inte att de skall bli.

  /El Guapo

  SvaraRadera
 11. Jag försöker själv bringa ljus över varför integration är så svår att diskutera. Frågan måste tas på största allvar. Det kan bara ske om vi inte duckar bakom allt som är bra, alla som sköter sig och alla politiskt korrekta som beskyller alla som är oroliga för att vara rasister. Att Japan påstås välja bort mångkulturen är inte samma sak som att vi kan eller skall göra det. Om integrationen hade lyckats skulle knappast Sverigedemokrater, Vlaams Belang, Dansk Folkeparti, Front National för att nämna några, ha lyckats etablera sig. Utvecklingen tyder på ett växande missnöje och jag vill hävda att det mer beror på bristen på en saklig debatt än på någon annan bakomliggande faktor. Att vara politisk korrekt är förmodligen den sämsta tjänst man kan göra ett pluralistiskt och mångkulturellt samhälle. Låt våren 2011 bli en tid då en öppen och konstruktiv debatt får knoppas och främlingsfientligheten får syna sina kort.


  Jag skriver om detta på Newsmill.


  SvaraRadera
 12. Personligen tror jag inte den påstått misslyckade integrationen är orsaken till högervindarna som blåser. Vad kom först, hönan eller ägget?
  Högerkrafterna skapar den verklighet som de presenterar för oss. De lyfter fram och belyser endast det negativa, och de gör det på ett oftast föga konstruktivt sätt. De lösningar de har att komma med är orealistiska, för de innebär alltför ofta att man "tänker bort" problemen. Hur ska man eliminera problemet med misslyckad integration, enligt fascisthögern?
  Jo, genom att stoppa invandringen och "uppmuntra" det man kallar återvandring.
  Jag har hittills inte stött på en enda invandringskritiker som tar sig an problemet på lite längre håll. T.ex att EU får fiska utmed Afrikas kust, bla på det av Marocko ockuperade västsahariska territoriet, eller andra resurstjuverier som pågår runtom i världen, som är en av flera orsaker till flyktingströmmar uppåt.
  -Mami-

  SvaraRadera