tisdag 2 december 2008

Ingen kollektiv bestraffning

I insändarspalterna läser man ofta inlägg av skribenter som vill stoppa invandringen för att minska brottsligheten. Ett sådant inlägg, Stäng gränsen, fanns i Kristianstadsbladet förra veckan. Idag publicerar KB mitt svar.
----------------------------------
Signaturen "Mudir al Am" målar (29/11) upp en mycket selektiv bild av invandringen. Den vanliga metoden för att komma fram till att gränserna måste stängas är att peka på de allra värsta problemen, till exempel i Rosengård, och sedan ge intryck av att det är så överallt.

Men även i Rosengård är det en liten minoritet som ställer till problem. I Sydsvenskan (5/10) säger Börje Aronsson, chef på polisstationen i Rosengård: "I Rosengård bor åttatusen ungdomar. Vi har ett hundratal av dem under lupp. De andra har vi aldrig kontakt med - för det behövs inte!"

Brottsförebyggande rådet gav 2005 ut en rapport som visar att 95 procent av invandrarna är inte misstänkta för vare sig tillgreppsbrott eller våldsbrott. 0,22 procent av invandrarna var misstänkta för våldtäkt eller försök, 0,15 procent för dödligt våld eller försök därtill och 0,35 procent för rån. Att neka någon asyl på grund av brott som någon annan har gjort strider mot artikel 6 i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna som säger att var och en ska behandlas som en person inför lagen. Hindrar man någon att komma till Sverige för att bilda familj med någon invånare bryter man mot artikel 16 som säger "Fullvuxna män och kvinnor ha rätt att utan någon inskränkning på grund av sin ras, nationalitet eller religion ingå äktenskap och bilda familj."

Som jämförelse begås 80 procent av alla brott i Sverige av män. Trots det har jag inte hört någon annan än Gudrun Schyman säga sig vilja införa speciella sanktioner mot män.

Lars Persson

2 kommentarer:

  1. Besök våra fängelser och se efter själv.

    SvaraRadera
  2. A.P.SE
    Vad vill du säga med din kommentar? Inlägget handlar om att de som inte begår brott ska inte straffas för andras brott.

    Lars Persson

    SvaraRadera