söndag 28 december 2008

Låt sanningen om invandringen stoppa Sverigedemokraterna

I dagens ledare i Expressen kräver Anna Dahlberg besked av Fredrik Reinfeldt hur han ska hantera Sverigedemokraterna om de kommer in i Riksdagen. Visst skulle det ge en viss trygghetskänsla om man kunde vara säker på att alla riksdagspartierna tog avstånd från främlingsfientliga och främlingsovänliga idéer. Frågan är vad ett uttalande är värt. Det är lätt att göra ett uttalande men sedan ändå ge eftergifter för sådana tendenser i sin politik. Moderaternas förslag om "svenskkontrakt" är exempel på en sådan, om än meningslös, åtgärd. Inte heller Socialdemokraterna kan svära sig fria från sådan populistisk politik, inte minst under sin regeringstid.

Det viktigaste för att stoppa populistisk och invandrarfientlig politik inom alla partier är istället att berätta sanningen om invandringen. Idag sprids mängder av felaktigheter om invandringen, inte bara av Sverigedemokraterna utan även av människor som i grunden är positiva till invandrare men som inte känner till de verkliga förhållandena. Många tror felaktigt att de flesta invandrarna är arbetslösa och lever på bidrag och att de flesta kommer som flyktingar. När några tiotal invandrarungdomar med hjälp av proffshuliganer skövlar i Rosengård hålls alla Sveriges 1,23 miljoner invandrare, deras barn och alla framtida invandrare ansvariga.

Betydligt viktigare än politiska uttalanden är att vi talar om att invandrare också arbetar och betalar mer skatt än de får i bidrag. Det är ett ansvar, inte minst för media, att inte bara belysa problemen i de värsta stadsdelarna utan också beskriva hur de flesta invandrarna lever ett vanligt laglydigt Svensson-liv som bidrar till vår välfärd.

Redan nu finns opinionsundersökningar som tyder på att Sverigedemokraternas stöd slutat öka och till och med är dalande. När den riktiga bilden av invandringen fått större spridning tror jag inget parti behöver bekymra sig om att Sverigedemokraterna ska komma in i Riksdagen.

Lars Persson

7 kommentarer:

 1. medans vi pratar om invandring ipred mm håller politikerna på fuckar vårat land och ekonomi.

  Fashismen är här och ingen reagerar.

  Jag kommer flytta och byta medborgarskap,, skämms över min passivt indoktrinerade befolkning,, pass på detta-.

  SvaraRadera
 2. Är du kommunist, eller? Ja, låt sanningen om massinvandringen till Sverige, Europa och västvärlden komma fram. Då blir sd största parti:

  http://exitsverige.blogspot.com
  http://imittsverige.blogspot.com
  http://frianyheter.wordpress.com

  Det finns inget som landsförrädare som du kan göra längre.

  SvaraRadera
 3. Bloggen "Vi i Sverige" är partipolitiskt obunden. Det innebär att vi kritiserar vilket parti som helst, i den utsträckning de förtjänar det.

  SvaraRadera
 4. Kraxpelax, då kan du i gengäld få ett lästips:

  http://sites.google.com/site/viisverige/Home/invandring---intaekter-och-kostnader

  SvaraRadera
 5. Hittade precis din blogg. Jag har under ett par dagar dammsugit nätet på bloggar i temat integration och mångfald. Jag fann oroväckande många främlingsfientliga bloggar. Din blogg behövs!
  Ett tips förresten; använd begreppet "invandrade" istället för "invandrare". Det försa är en handling medan det sista är en egenskap...

  SvaraRadera
 6. Hej Roodro! Tack för de uppmuntrande orden. Målgruppen för "Vi i Sverige" är de som vill veta fakta om invandring och vill verka för att underlätta integrationen. Jag antar att du är en av dom. Givetvis är de som inte delar vår uppfattning också välkomna att ge konstruktiva kommentarer men de är inte vår målgrupp eftersom vi inte tror information gör någon nytta där.

  SvaraRadera