söndag 7 december 2008

Långsamt uppvaknande

Så har då ytterligare en politiker förstått att man inte kan tiga ihjäl Sverigedemokraterna utan måste ta debatten. Ardalan Shekarabi (s) skriver idag i Newsmill att han ska ta debatten så ofta det behövs. Det behövs ofta och det behövs många fler.

Att så få politiker vill ge sig in i debatten beror troligtvis på att man saknar kunskap om invandringsfrågor. Debatten präglas i hög grad av flyktingdelen av invandringen och många tycks tro att alla invandrare kommer från Irak eller Somalia, många kvinnor går i burka och nästan alla är arbetslösa. Man har en liberal syn på invandring men har svårt att försvara de kostnader man tror att invandringen orsakar.

Lösningen är kunskap. Det finns mycket statistik och annan kunskap som väntar på att bli framgrävd. Det är det redaktionen på "Vi i Sverige" arbetar med. Vår ambition är att bygga upp ett kunskapsbibliotek som en service till politiker och andra debattörer. Visste du t.ex. att

  • invandrare betalar mer skatt än de får i bidrag
  • hushåll med både invandrare och svenskar betalar mer skatt än helsvenska hushåll
  • nästan lika stor andel av utrikes som inrikes födda arbetar?
Detta och mycket annat kan man hitta i vårt bibliotek. Där finns också referenser till våra källor, t.ex. SCB, OECD, Migrationsverket, Försäkringskassan. För varför ska du tro på vad vi säger?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar