fredag 19 december 2008

Är skåningar huliganer?

Upploppen i Rosengård rör upp känslorna hos många, från fikarummen på arbetsplatserna till regeringen och integrationsminister Nyamko Sabuni. Störst anledning att vara upprörda är de boende i Rosengård som får sin stadsdel ockuperad av på sin höjd några tiotal lokala förmågor uppblandade med tillresta heltidshuliganer.

Som vanligt höjs röster för att bråkmakarna ska buntas ihop med mycket större grupper som kollektivt ska ges ansvar för händelserna. Inte bara alla Rosengårdsbor hålls ansvariga utan också alla Sveriges 1,23 miljoner invandrare.

Hur kan man ge en så stor grupp ansvaret för vad en tiondels promille gör? Varför väljer man att bunta ihop huliganerna med just den mycket inhomogena gruppen som kallas invandrare? De tillhör ju så många andra grupper, t.ex. gruppen 1,21 miljoner skåningar (om skåningar definieras som boende i Skåne län). Att påstå att skåningar i allmänhet är huliganer skulle dock vara lika uppenbart fördomsfullt som att kalla dem "feta, dryga och sävliga". Att kräva stopp för invandringen på grund av upploppen i Rosengård är däremot accepterat. Är det någon mer än jag som har svårt att förstå det?

Lars Persson

Länkar: Newsmill, SvD, SDS, YA, KB, TA

4 kommentarer:

 1. Att Rosengård och ett 30-tal andra ställen i Sverige är problemområden är inget nytt. Det är helt enkelt en invandrings- och flyktingpolitik som har varit för generös och som nu faller ihop.

  Problemet i Rosengård är däremot AFA och andra sk autonoma grupperingar. Här har polis och myndigheter inte gjort sitt jobb, så sent som förra året avskrev en polisutredare dessa grupperingar som ett hot. Det är tvärtom så att de här extrema grupperingarna på vänsterkanten är det största hotet mot demokratin vi har idag. Här tycker jag man borde ta i med hårdhandskarna en gång för alla och krossa dem. Dessa maskerade fegisar borde bjudas en dans till det yttersta om så krävs.

  Nemesis

  SvaraRadera
 2. Nog för att AFA varit där och ställt till bråk men man kan inte påstå att bråken inte hade uppstått om inte AFA kommit dit. Bråken hade redan uppstått varpå AFA såg sin chans att komma dit och få slåss lite. Kravallerna vi sett i Ronna eller de senaste attackerna mot polisen i Trollhättan beror inte på de små obskyra vänstergrupperna utan på er urartad invandringspolitik.

  Nej, man kan inte bunta ihop alla invandrare men om det skulle skapa trygghet för alla svenskar att stoppa invandringen och börja avvisa alla kriminella invandrare så är det en utmärkt lösning.

  SvaraRadera
 3. Att avvisa kriminella invandrare kan var riktigt i en del fall. Då gör man de ansvariga som utfört brotten. Men att stoppa invandringen pga andras brott är just det som jag skriver om. Man kan inte göra andra invandrare och framtida invandrare ansvariga för brott de inte begått.

  SvaraRadera
 4. Spelar väl ingen roll om det är 1000 integrationsprojekt. Läs artikeln nedan och antingen förundras, eller börja gråta som jag.

  http://sydsvenskan.se/sverige/article141180/Extremister-lockar-vilsna-tonaringar.html

  SvaraRadera