torsdag 23 september 2010

Inte många har läst SD:s program

Bara fyra dagar efter valet meddelar SD-kandidaten i Gällivare, Eric Gerhardsson, att han hoppar av. Det sker efter att han läst SD:s partiprogram. "Invandrarna är mina vänner", säger han och erkänner att det inte var särskilt genomtänkt att kandidera för SD.

Det är inte första gången en SD-kandidat blir förfärad och hoppar av efter att ha läst partiprogrammet. Samma sak gällde Leo Sundberg och Michael Zand.

Det är inte många som läst SD:s invandringspolitiska program. Där står bl.a. att man vill stoppa all "icke-västlig" invandring. Det innebär t.ex. att svenskar som vill bilda familj med personer från sådana länder tvingas fly från Sverige. De som trots allt får leva i Sverige med invandrare från västliga länder ska betala en straffavgift på över 40 000 kr. De anses dessutom inte längre pålitliga eftersom de måste skriva under en garanti att de ska följa lagen och delta i samhällslivet.

Om fler hade läst programmet hade Sverigedemokraterna varken fått så många kandidater eller röster.

Lars Persson

Länkar, NSD, DNBT, HD, GP, GP

11 kommentarer:

 1. TV och tidningar borde egentligen blåsa upp avhoppet till en stor nyhet som upptar halva nyhetssändningen. Analysera deras partiprogram och göra intervjuer med mera. Så småningom får folk upp ögonen vilket parti de egentligen har valt in i riksdagen och kommer aldrig göra om det misstaget!

  SvaraRadera
 2. men familjerna kanske tar en egen risk när de kommer hit som asylflyktingar? man kan väl inte beskylla sveriges grundlag för detta?

  SvaraRadera
 3. Tror att han är mycket väl insatt med partiprogrammetoch att detta bara är en ursäkt, det är förmodligen alla hot han fått som gör att han väljer att hoppa av.
  sverige är ingen demokrati längre.....

  SvaraRadera
 4. Givetvis har han läst partiprogrammet, men efter att ha blivit förfärad över hatet som florerat i media så har han blivit rädd. Han säger ju själv att han blivit dåligt bemött och folk vill inte ens ta honom i handen! Självklart tar han då avstånd från SD för att inte behöva leva utanför samhället resten av sitt liv.

  SvaraRadera
 5. Anonym 13:14 och 13:32,
  Sverigedemokrater lider ju sådan akut brist på hot att skylla på att de måste klottra ner husväggar med hot mot sig själva och karva in hakkors i pannan på sig själva.

  SvaraRadera
 6. Han är vuxen människa och vet själv varför han har hoppat av. Eller bor ni i skallen på honom och vet bättre än honom själv hur han tänker?
  /A

  SvaraRadera
 7. Till Vis tror du verkligen att många sd röstare bryr sig om vad står i deras partiprogram, dom är helt enkelt trötta att ingen tar deras farhågor och erfarenheter på allvar. Dom är väl medvetna om att sd inte kan genomföra hela sitt program. Partiet har 5,7 % inte 57 % som du verkar tro. Det enda dom vill ha är lite vett och sans ifrågan och det är inte vad du står för. Läs Merit Wagers blogg, hon har kunskaper och erfarenheter som lämnar dig miltals bakom.

  SvaraRadera
 8. Ursekta språket men åt helvete med det programmet och de biliga propagande de har.....sweet dreams.!!!!

  SvaraRadera
 9. Hur jäkla svårt kan det vara för journalister och politiker att läsa svart på vitt och faktiskt ta diskussionen med SD?

  Det står:
  "Den viktigaste faktorn i ett tryggt, harmoniskt och solidariskt samhälle är den gemensamma
  identiteten, vilken i sin tur förutsätter en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland
  befolkningen."

  Hmm...hög grad av etnisk likhet...har vi hört det förr?

  "Förhållandet mellan man och kvinna, och deras
  barn, är den nödvändiga förutsättningen för harmoniska samhällsförhållanden."

  Hmm...vad säger det om deras syn på homosexuella? Förstör de det harmoniska samhället?

  Ett brunt parti som också ska kallas för det.

  SvaraRadera
 10. Invandringen till Sverige är stor "vad stor nu är" om man jämför med andra t ex Danmark. Men jag tror inte SD är rätt parti för konstruktiv flyktingpolitik. Personligen tycker jag att EU ska lagstifta i frågan om ansvar i flyktningfrågan så vissa länder inom EU inte kan bete sig hur de vill.

  SvaraRadera
 11. Till D Varför finns inte Tjeckoslovakien, Jugoslavien, Sovjetunionen etc. kvar Varför verkar Belgien delas. Varför fick Skottland eget parlament. Listan på mångkulturella staters problem kan göras hur lång som helst. Det finns exempel på onda rasister som påstår att en del av Afrikas problem består av att europer ritade gränser efter linjal istället för efter etniska och kulturella gränser.

  SvaraRadera