torsdag 2 september 2010

SD vill täcka utgifter med uteblivna intäkter

"Vi har inga experter att tillgå", försvarar sig Jimmie Åkesson med när Sverigedemokraternas skuggbudget kritiseras. Är det någon som kan kallas budgetexpert är det väl finansminister Anders Borg, som sågar Sverigedemokraternas ekonomiska politik jäms med fotknölarna.

SD lovar vitt och brett och allt ska finansieras genom minskad invandring och minskat bistånd. Problemet för SD är att invandringen inte kostar utan snarare är en intäkt. Invandrarhushåll betalar mer i skatt än de får i bidrag och de som invandrar under ett år har med sig utbildning till ett värde av mer än 30 miljarder.

En del invandrare behöver stöd de första åren i Sverige. Det gäller främst den fjärdedel som får uppehållstillstånd av asylskäl eller som är anhöriga till asylinvandrare. Därför kan man tillfälligt spara pengar genom att neka dessa människor det livsviktiga skydd de behöver. Däremot förlorar man de intäkter som de genererar några år senare när de etablerat sig i samhället, arbetar och betalar skatt. På samma sätt skulle man tillfälligt kunna sänka utgifterna genom att förbjuda allt barnafödande. Dessutom mister man intäkterna från de som betalar skatt redan från första året i Sverige.

Sverigedemokraternas politik skulle få mycket obehagliga följder för svenska folket. De som behöver skydd från krig och förföljelse skulle inte kunna få det i Sverige. En stor del av Sveriges befolkning som har utländsk bakgrund skulle ständigt misstänkliggöras och få sin frihet inskränkt, bl.a. när det gäller klädsel och religionsutövning. Svenska medborgare skulle inte kunna bilda familj med vem de vill utan bara med dem som lever upp till Sverigedemokraternas vision om ett homogent samhälle.

Alla i Sverige skulle dessutom påverkas negativt av det ekonomiska kaos som skulle drabba landet.

Lars Persson

Fler länkar: SvD, SvD, Expressen, Expressen, GP, GP, GP,

12 kommentarer:

 1. Invandringen som den ser ut nu kostar. Ingen idé att ljuga längre. Jag accepterar åsikten: "vår invandringspolitik är kostsam men är värd det pga alla människor vi hjälper till ett värdigare liv" men dina lögner är pinsamma Lars Persson.

  SvaraRadera
 2. tycker du att danmark har drabbats av ekonomiskt kaos,lars?

  det funkar väl ganska bra där sedan pia&co fick lite att säga till om,lars?

  det verkar på dig att sd kommer att få inflytande i rikstan?

  jag vet att du inte svarar på frågor,men kan du försöka förklara för mig varför sd ökar hos svenskarna?om nu svenskarna vill ha denna invandring

  det bästa av allt är att du erkänner att en röst på sd inte är en bortkastad röst-detta erkänner du genom din artikel-TACK FÖR DETTA LARS
  då vet man att det lönar sig att rösta på sd
  pelle

  SvaraRadera
 3. Varför har då dom professorer som studerat ämnet kommit till slutsatsen att invandringen kostar stora summor? Även om det skulle vara så att invandrare betalar mer i skatt än dom får i bidrag, vilket är högst osannolikt om man ser till araber och afrikaner, så måste alla kostnader i form av sjukvård, polis, ökad brottslighet, etc dras av. Då kan det omöjligen bli något annat än ett stort minus. Du kan inte vara så korkad att du inte inser det, alltså sitter du och ljuger. Inte så snyggt.

  SvaraRadera
 4. Jag fattar inte att en del tycker vi ska ösa på med asylinvandrare i sverige som vi sen ska försörja! HUR KAN NI?? Våra svenska gamla har det urdåligt på hemmen för kommunernas pengar går till flyktingmottagning. På Gotland har en del dårar sagt att de vill öka mottagandet fast kommunen är fattig och går på knäna ändå! HUR TÄNKER NI DÄRUTE SOM VILL AVSTÅ SD??????

  SvaraRadera
 5. Borg - Ha! - är ju knappast en opartisk bedömare.

  Han snackar om trippelräkning, men om man tar in 75000 under ett år och det tar dem många år att få jobb, så blir de en kostnad både år ett, år två och år tre och det vet Borg. Men han är inte hederlig, för han vet att medierna kommer aldrig att ställa några motfrågor till honom.

  Prof. Jan Ekberg t.ex. har kommit fram till nettokostnader för invandringen i storleksordningen 30 miljarder och då har han bortsett från många kostnader, såsom vad överrepresentationen i brott kostar.

  En dansk undersökning visade också att de hade sparat ordentliga summor på att strama åt invandringen.

  SvaraRadera
 6. Hmm, kan alla som lever i Sverige bilda familj med den, den vill. Ja i teorin men i praktiken... etnisk tillhörig och religon spelar redan en stor roll här !

  SvaraRadera
 7. nephilimswings,
  Man kan ju ta reda på fakta själv istället för att blint tro på vad någon annan säger. Professor, lektor eller andra titlar spelar ingen roll. Det är fakta som räknas.

  SvaraRadera
 8. Anonym 23:13,
  Gotland är en av de kommuner där det finns minst invandrare. Så om Gotland har speciellt stora ekonomiska problem beror det kanske på brist på invandrare?

  SvaraRadera
 9. Sluta bluddra, att blnda klumpa ihop "invandrare" som en grupp är ett larvigt trick för att försöka blanda bort korten. Den är inte Tysar,Normän och andra med jobb som har sökt "asyl" eller kommer att söka "asyl".

  Tittar du på de som kommer in via vår svängdörrs politik så kostar de multum. Det är inte så svårt att begripa att folk som inte jobbar men ändå skall försörjas bak och fram kostar 10-tals miljarder.

  SvaraRadera
 10. Kvalificerat skitsnack!
  Kostnadsfrågan är ju bara en liten del i den hela kakan.. Svenskar är trötta på det nu, men de etablerade partierna kör bara över.. Därav SD's framgångar.

  Hoppas de lär sig till nästa val, och släpper svenne banan PK'n!

  // Mvh invandraren..

  SvaraRadera
 11. Eftersom SD (och tex. Erik här ovanför) gärna lyfter Jan Ekbergs tidigare rapport tycker jag att de borde läsa vad han själv säger om deras beräkningar:

  http://www.dn.se/nyheter/valet2010/nationalekonom-om-sd-berakningar-det-ar-valdigt-grovt-overskattat-1.1115296

  SvaraRadera
 12. brodeur,
  Ska man tala om invandringens intäkter och kostnader ska man naturligtvis inte bara ta med dem som passar dina syften. Man ska heller inte bara ta med den tidsperiod som passar dina syften.

  SvaraRadera