måndag 29 juni 2009

Sanning och främlingsfientlighet går inte ihop

De senaste dagarna har den främlingsfientliga bloggosfären upprörts av att en skola i Trelleborg skulle ha en "muslimsk vecka". Det visar sig nu att allt är påhittat av någon som ringde Skånepartiets närradiosändning (Sydsvenskan). Men de främlingsfientliga bloggarna missar naturligtvis aldrig en chans att sprida falska rykten som de kan ha nytta av.

Det är lätt att starta falska rykten på internet, skriver Sydsvenskan. I främlingsfientliga kretsar har man satt det i system. Ett ofta använt rykte är att invandringen kostar 269 miljarder eller 213 miljarder eller 300 miljarder. Det är sådana rykten vi bemöter genom att istället sammanställa fakta från SCB som visar att invandrarhushåll tvärtemot ryktena betalar mer till samhället än de får tillbaka.

Lars Persson

5 kommentarer:

 1. Har du många flyktingar i hemmet?

  Det är bara ett rykte att de skulle kosta pengar, utan de betalar ju mer till samhället än de får tillbaka - så hur många pengamaskiner har du huserat i ditt hem? En, kanske två familjer?

  Jag förväntar mig dock att ditt svar är precis samma svar som alla andra som vill att Sverige ska få hit hela Irak: inga flyktingar öht, och jag bor inte nära Rosengård, heller.

  SvaraRadera
 2. Det inlägget talar om är invandringen som helhet, inte specifikt flyktinginvandringen.

  Hemma hos mig bor en invandrare. Och vi är oerhört lönsamma för samhället.

  Kanske inte det svar du hade förväntat dig?

  Lars

  SvaraRadera
 3. Och vilket stöd skulle finnas för att den anonyme inringaren skulle vara sympatisör till Skåp eller kritisk mot inavndringen? Verkar ju snarare vara precis tvärtom.

  Och att jämföra detta med en omfattande ekonomisk redovisning är ju bara oseriöst och löjligt att göra.

  SvaraRadera
 4. Kreativa beräkningar av en person som inte ens kan skilja på miljoner och miljarder kan man knappast ta seriöst …

  SvaraRadera
 5. Ok Roger. Tack för påpekandet. Det är ändrat nu.

  Lars

  SvaraRadera