torsdag 4 juni 2009

Sverigedemokraterna skaffar mer "partistöd"

Sverigedemokraterna har mot alla regler använt Region Skånes kuvert för att skicka ut valsedlar, uppger Sydsvenskan. SD fick 1 394 000 kr i partistöd från Region Skåne år 2008 men det räcker tydligen inte.

Noterbart är att SD påstår att regionens invånare får sämre sjukvård därför att akut sjukvård till papperslösa kostat 300 000 kr. Hur mycket sämre blir sjukvården på grund av Sverigedemokraternas partistöd, både det de får lagligt och det de skaffar på annat sätt?

Fler länkar: HD, TA

13 kommentarer:

 1. Jerker Swanstein "har hört att dom använder regionens faxar". Hur oseriöst är inte det uttalandet? Att en ledande politiker står och pratar om hörsägen i media. Det är mer pinsamt än att ett parti anser att Region Skåne i allra högsta grad är en del av EU och därför kan använda regionens papper. Lite revolt behövs. Det gjorde vänstern också på sin tid.

  Med vänlig hälsning
  Daniel Johnson

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det finns viktigare saker att skriva om än att SD skickar ut politisk propaganda med hjälp av Region Skånes portomaskin. Visst, det är helt sjukt men SDS skulle istället kunna skriva om alla barn i Sverge som blir våldtagna av sina familjemedlemmar eller om hur alla bidrag till verksamheter som är till för att stötta misshandlade kvinnor och män minskar konstant. I ärlighetens namn så är inte SD ensamma om detta, tro mig, jag vet. / Lena Fyrh Svensson, Malmö

  SvaraRadera
 3. Det hade inte blivit så uppmärksammat om inte Sverigedemokraterna varit så avundsjuka att de missunnar papperslösa akut vård trots att kostnaden är så liten. Gör man stor affär av småsaker får man finna sig i att även själv bli granskad för småsaker.

  SvaraRadera
 4. 10000:- skulle detta tydligen ha kostat som dom nu betalar tillbaka. Småsummer jämfört med vad tex Reepalus ESF, Tennis och seglingsbravader kostrat skattebetalarna. Att sydsvenskan försöker hitta minsta lilla skit dom kan om SD och ändå bara kan hitta detta måste ju vara ett bra betyg för SD. Avunsjuka vet jag inte om man ska prata om i sammanhang där man ger brottslongar fri sjukvård. Tycker du att skatteverket som kräver tillbaka pengar av Thomas Möller också bara är avundsjuka för att han har fått utbettalat pengar han inte haft rätt till?? Naturligtvis kan inte 9miljoner (var av knappt hälften arbetar) stå för sjukvård till alla som lyckats ta sig hit. Det är en självklarhet och kommer att urholka det Svenska socialförsäkringsystemet vilket man som Svensk tidigare har kunnat vara stolt över.

  SvaraRadera
 5. Nu behöver ju vi ju inte betala sjukvård för "alla som lyckats ta sig hit". Vården för papperslösa kostade bara 300 000 enligt ett reportage i Sydnytt. Om SD anser att 300 000 är orsaken till nedskärningar inom vården så kunde man ju avstått 300 000 av partistödet som skattebetalarna för stå för och som nu används för att sprida osaklig propaganda om invandrare.

  SvaraRadera
 6. Jaha, men jag fick SD:s valsedlar i ett SD-kuvert, och så har också mina väninnor här i stan fått.

  De som skickat tillbaka sina kuvert till regionen ville väl jävlas med SD. Annars hade de väl gjort som man gör med valsedlar man inte vill ha - kastar dem. Säkert gjorde de så med alla övriga.

  Typiskt!

  SD:s program stämmer bäst med mina åsikter efter test i Valkalkylatorn så vad kan jag göra?

  Malmökvinna

  SvaraRadera
 7. Malmökvinna,
  Försök tänka själv. Man måste faktiskt inte rätta sig efter valkalkylatorn...

  SvaraRadera
 8. Så om 300000:- inte är mkt att prata om... vad är då 10000:-??

  SvaraRadera
 9. De 300 000 är enligt reglerna. De 10 000 är det inte.
  Det handlar också om trovärdighet. SD vill spara in 300 000 på något som är livsviktigt för ett antal människor men tycker inte att man ska handskas varsamt med allmänna medel när de själva kan dra nytta av det.

  SvaraRadera
 10. Men det är ju det som är problemet. At etablisimanget (dig inräknad)tycker att 300000:- av allmänna medel är OK att lägga på personer som inte är Svenska medborgare och alltså inte omfattas av försäkringen. Om jag tar en försäkring hos tex Folksam eller Länsförsäkringar så förväntar jag mig att dessa bolag sen inte börjar ersätta folk som inte betalar in till bolaget.

  SvaraRadera
 11. Det är ju en avgörande skillnad mellan majoriteten och exempelvis SD att de flesta anser att alla människor har rätt till livets nödtorft, t.ex. akut sjukvård.

  SvaraRadera
 12. Johan Bensow6 juni 2009 13:02

  Alla partier får partistöd. Det är bara när SD får partistöd som det blir ett väldans liv.

  Själv är jag för avskaffandet av partistöd till alla partier. Jag är även för avskaffandet av presstöd.

  SvaraRadera
 13. Här har man hela staber av människor som inte gör annat än att gräva upp minsta misstag som Sd:s medlemmar eller sympatisörer gör sig skyldiga till och så var det HÄR det värsta man kunde hitta! Sd måste ju då ha ovanligt hederliga politiker …

  Skulle det för övrigt på något sätt varit mer OK om det varit något politiker som verkar för att hela världens befolkning skall kunna får gratis sjukvård på svenska skattebetalares bekostnad som skickat ut partiets valinformation på det här sättet?

  SvaraRadera