fredag 27 februari 2009

Sverigedemokraterna vill inskränka även svenskars frihet

Journalisten Petter Larsson har en artikelserie om Sverigedemokraterna i Sydsvenskan. Idag skriver han bl.a. att det är inte är självklart att Sverigedemokraterna lyckas ta sig in i Riksdagen. En undersökning där man studerade 41 invandrarfientliga partier i Europa visade att 34 av dem misslyckades med att ta plats i parlamentet. Av de sju som lyckades hade sex bildats som något annat än ett främlingsfientligt parti. De hade alltså inte en historia i nazistiska kretsar som SD har.

Sverigedemokraterna slår på trumman varje gång en opinionsundersökning ger dem mer än 4%, men dessa tillfällen är sällsynta. Tar man hänsyn till alla undersökningar visar det sig att SD har stannat upp kring 3%.

Petter Larsson säger om Jimmie Åkesson: "Erfarenheterna från andra länder talar för att han kommer att misslyckas, i alla fall om hans motståndare spelar sina kort rätt."

Det är därför viktigt att tala om att Sverigedemokraterna inte "bara" vill inskränka rättigheterna för Sveriges drygt 1,2 miljoner invandrare utan också för svenskar. Häromdagen beskrev vi de raslagar de vill införa för att förhindra eller försvåra familjebildning mellan svenskar och utlänningar (Guillou och Aftonbladet missade Sverigedemokraternas raslagar).

1 kommentar:

  1. Till "Anonym".
    Du har vid två tillfällen postat en kommentar där en namngiven person anklagas för korruption. Vi kan inte publicera en sådan anklagelse på så lösa grunder, i synnerhet som du postar anonymt.

    Lars Persson

    SvaraRadera