tisdag 17 februari 2009

Varför är Billström & Co alltid så negativa?

Så har då Moderaternas arbetsgrupp mot utanförskap och segregation kommit med ett nytt utspel (DN). Som vanligt ger man ett mycket negativt intryck av invandringen. Liksom Sverigedemokraterna så radar man upp de värsta exemplen. De som tar längst tid på sig att lära sig svenska. De grupper som har högst arbetslöshet. De som får mest bidrag.

Varför talar man aldrig om den stora majoriteten invandrare som talar bra svenska, arbetar och betalar skatt?

Ett av förslagen kräver några klargöranden. Man vill återkalla medborgarskap som getts på falska grunder. Men vad händer om personen i fråga inte har kvar sitt gamla medborgarskap? Då skapar man en situation där personen är statslös. Artikel 15 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna säger att var och en har rätt till en nationalitet. Och vad händer med barn som fått svenskt medborgarskap på grund av falska uppgifter som föräldrarna lämnat?

Fler länkar: Svd, SDS, YA, KB, TA, Barometern, SMP, BLT, Aftonbladet

9 kommentarer:

 1. Varför talar man inte om de invandrare som "sköter sig"? Anledningen är enkel: den här sortens nyheter berör inte dem. De som kommit hit på laglig väg, dvs inte exempelvis mutat sig till ett medborgarskap eller uppgivit falsk identitet, löper ingen risk. De är fria och välkomna att stanna, även enligt Moderaterna och Alliansen.

  SvaraRadera
 2. "Varför talar man aldrig om den stora majoriteten invandrare som talar bra svenska, arbetar och betalar skatt"?

  -Vad vinner man på det? Och när bevisligen större delen av invadrarna inte har jobb, talar dålig svenska och enbart kostar skattepengar så är det väl ytterst relevant att diskutera det?

  SvaraRadera
 3. Vi kanske skall sluta diskutera bostadsbridrag, skjukvard, försvar, skola etc etc eftersom ju en majoritet vid en given tidpunkt inte är inblandade i dem aktiviteterna heller.

  SvaraRadera
 4. Effekten av att bara dra fram de negativa exemplen är att det uppstår uppfattningar som en Anonym säger: "Och när bevisligen större delen av invadrarna inte har jobb, talar dålig svenska och enbart kostar skattepengar..."

  Större delen av invandrarna har jobb, talar bra svenska och betalar mer skatt än de får i bidrag. Information om detta finns på vår blogg och på de webbsidor vi länkar till.

  Det här är inte första gången den moderata arbetsgruppen staplar negativa saker på varandra. De har tidigare dessutom kommit med direkt felaktiga påståenden som att säga att "numera tar Sverige nästan bara emot flyktingar och deras anhöriga". I själva verket utgör den gruppen bara 30 procent av invandrarna (2007).

  SvaraRadera
 5. Jag är själv invandrare (andra generationens) och jag upplever inte detta som vare sig rasistiskt eller att det skulle angripa mig som person, varför denna hyperkorrekthet från svenskar med vänsteråsikter? Om jag bjuder hem någon så är det under mina premisser, varför ska det vara annorlunda i ett helt lands fall? I resten av världen finns betydligt mer stringenta bestämmelser, ingen skriker rasism för full hals i de fallen, så varför ska Sverige vara så förbannat generöst och blåögt?

  SvaraRadera
 6. Läs på lite bättre. Av invandrarna ifrån afrika och mellanöstern är det en minoritet som är självförsörjande.

  Kostnaderna netto för invandringen är enligt professor Jag Ekberg 40 miljarder, det är väldigt snällt räknat. Kriminaliteten i vissa grupper 4-5 gånger högre än för svenskar.

  Det finns goda skäl att vara negativ.

  SvaraRadera
 7. Karl,
  Du gör samma sak som Billström & Co. Du pratar bara om den grupp som har det svårast.

  Ekbergs undersökning är passé. Läs varför i "Invandring - intäkter och kostnader" i vårt bibliotek.

  SvaraRadera
 8. Vi I Sverige
  Det är väl här som vi inte förstår varandra. citat: "Du pratar bara om den grupp som har det svårast"

  Vaddå svårast! De får exakt samma förutsättningar och utbildningsmöjligheter som alla andra när de kommer hit men väljer att ta en annan väg. Varför är det så svårt att förstå att många som kommer hit inte är intresseade av att göra rätt för sig.

  SvaraRadera
 9. Nej, Richard. Alla har inte samma förutsättningar. Kommer man hit som flykting har man inte samma förutsättningar som en anhörig till en svensk. Det är lättare att lära sig svenska om man har tyska som modersmål än om det är mandarin. Det är lättare att få jobb för en med västerländskt utseende än för en afrikan eller asiat.

  SvaraRadera