torsdag 5 mars 2009

I Sverige är svensk lag sharia

I Skånska Dagbladet idag intervjuas kommunpolitikern och imamen Adly Abu Hajal (m) om tolkningar av islam. Han ser inga problem med att kombinera svenska lagar och regler med islam. Islam måste tolkas både tidsenligt och i överensstämmelse med de lagar som gäller där man befinner sig, menar han. Om sharialagar säger han: "Den allmänna lagen måste gälla för alla, därför är svensk lag sharia i Sverige."

Det han säger är självklarheter för miljoner muslimer världen över. Likaså är det självklart för kristna att inte tillämpa Bibeln bokstavstroget. Det är därför vi inte följer 3 Mos 20:10: "Om en man begår äktenskapsbrott med en annan mans hustru, skall både äktenskapsbrytaren och äktenskapsbryterskan straffas med döden." Vi följer inte heller 3 Mos 20:13: "Om en man ligger med en annan man som med en kvinna, har de båda gjort något avskyvärt. De skall straffas med döden, skulden för deras död är deras egen."

De som vill skapa hat mot muslimer eller andra religiösa grupper kan därför sluta hänvisa till vad som står i böcker som skrevs för över 1000 år sedan. Lev i verkligheten istället.

2 kommentarer:

  1. Vad är detta för dumheter och nyspråk? Sharia-lagar är verkligen inte förenliga med nuvarande svenska lagstiftning, läs haditherna själv! Lika lite som man skall visa någon som helst tolerans mot kristna som vill att man skall införa ”Guds lag” skall man visa någon som helst tolerans och eftergivenhet mot de muslimer som faktiskt vill ha sharia-lagar i någon sorts naiv, grundlös tro att dessa skulle vara förenliga med västerländska liberaldemokratiska värderingar

    SvaraRadera
  2. Läs artikeln i Skånska Dagbladet. Adly Abu Hajal anser att islam måste tolkas tidsenligt och i överensstämmelse med de lagar som gäller där man befinner sig.

    SvaraRadera