söndag 15 mars 2009

Svenskarna låter sig inte luras av Sverigedemokraterna

När Demoskop för några dagar sedan presenterade siffror som visade att Sverigedemokraternas väljarsympatier minskat utlovade en kommentator att vi skulle bli tysta när Sifo:s rapport kommer.

Nåväl, idag kom rapporten och vi har inte tystnat. Sverigedemokraterna minskar från 3,5 till 2,6 procent. Det resultatet är lägre än vid valet i september 2006.

Det står allt mer klart att svenskarna låter sig inte luras av Sverigedemokraternas bisarra politik. Kanske vill svenskarna välja sin partner själv? Eller välja sin klädsel själv?

Länkar: Aftonbladet, HD, SvD, SvD, DN

8 kommentarer:

 1. Moderaterna tog enkelt sd väljare genom att bara uttrycka några självklarheter om invandringen. Något för andra partier att observera.

  SvaraRadera
 2. Det är inte att rekommendera för något parti att ljuga om invandringen. Då kommer de att avslöjas av oss och av andra.

  SvaraRadera
 3. Nu ska man inte dra så stora slutsatser av enskilda mätningar. För det är väldigt stora svängningar för just sd, av nån anledning.
  Nyligen fick man 4.9 av Sentio, och veckan efter nere på 2 % av annat institut. Tendens över en lång period är det som gäller. Och där ser man klart o tydlig att det bara går uppåt för SD.
  Jag är helt övertygad att det riktiga stödet för SD är långt över 4%.

  SvaraRadera
 4. Man måste ha mycket stor fantasi för att tro att SD ökar. klicka på länken "september 2006" ovan så ser du resultatet av alla mätningar. SD har inte ökat på två år och ligger kring 3 procent.

  SvaraRadera
 5. Detta påminner om valet 2006 i Belkinge och Skåne. Ingen och jag menar ingen hade förutsett Sd:s enorma framgångar. Vid valet 2006 stod alla som stora frågetecken och undrade hur Sd kunde bli tredje största parti i flera kommuner och få 6,6 % i landstinget.
  Glöm inte skamprocenten när det gäller Sd. Många av deras väljare skulle aldrig avslöja att de röstar på Sd, inte ens till ett opinionsinstitut.

  SvaraRadera
 6. Varför röstar man på ett parti som man skäms för?

  SvaraRadera
 7. Nja. Det handlar inte om att skämmas. Snarare att andra tyckare i ens närhet skulle "förfäras" av att man röstar på SD.

  Sen kommer resten som ett brev på posten med repade bilar osv, så nej, det är inget man skyltar med.

  Det är ju trots allt S och media som har skapat detta politiska klimat

  SvaraRadera